Firmowe
Opis
Proponuję Państwu niefiltrowaną oliwę biologiczną z oliwek odm Nocellara z południowo zachodniej części Sycylii gdzie położona jest na wys. 100m npm zielona równina w dolinie rzeki Belice (wł.”Valle del Belice”) . To właśnie stąd pochodzi słynna odmiana oliwek „Nocellara del Belice”. Oliwa oferowana przez nas jest najwyższej jakości i pochodzi z gospodarstwa , w którym rośnie 2000 drzew oliwnych tejże odmiany. Oliwki zrywane są ręcznie w odpowiednim momencie dojrzałości. Tuż po zbiorze przewożone do zaprzyjaznionej tłoczni. Gdzie tłoczona jest metodą na zimno oliwa . Ma zielony ze złocistożółtymi refleksami kolor.
Oliwa na pierwszym zdjęciu jest mocno zielona i napowietrzona, taka oliwę wlasciciele plantacji poddają procesowi sedymentacji , który ma na celu opadniecie tzw "morchi" ( ok 7 - 10 dni) po czym oliwa robi się bardziej klarowna I gotowa do rozlewania w pojemniki .
Smak jest owocowy, lekko pikantny z posmakiem migdałów, karczochów i zielonych pomidorów.
Po posmakowaniu czuć że jest lekko ostra , to znaczy że bardzo dobra . Jeśli oliwa piecze w ustach , to znaczy że obecne są w niej polifenole (340mg/kg) i tokoferole. Są to naturalne przeciwutleniacze , które przewędrowały do naszej oliwy poprzez owoce czyli oliwki ze zdrowych i wiekowych drzew oliwnych . Z tego krótkiego opisu wyłania się nam definicja oliwy EXTRAVERGINE – DZIEWICZA , czysta ,zdrowa i pochodząca ze zdrowego i zadbanego drzewa .
Oliwa sprzedawana na tej aukcji pochodzi z kampanii 2023/2024
Oliwa z oliwek odmiany Nocelara jako jedna z nielicznych nadaje się do SMAŻENIA
www.pizzart.pl
Kwasowość poniżej 0,50%
Wartości Odżywcze w 100ml ;
Wartość energetyczna – Kcal 822
Kj 3378
Białko – 0 g
Węglowodany – 0 g
Tłuszcze – 93,3 g
– Nasycone – 13,8 g
– Jednonienasycone – 70,7 g
– Wielonienasycone – 88,8 g
Cholesterol – 0 g
Sód – 0 g
Najlepiej spożyć do – czerwiec 2025
Dostępna także w pojemnikach 3L
Oliwa na pierwszym zdjęciu jest mocno zielona i napowietrzona, taka oliwę wlasciciele plantacji poddają procesowi sedymentacji , który ma na celu opadniecie tzw "morchi" ( ok 7 - 10 dni) po czym oliwa robi się bardziej klarowna I gotowa do rozlewania w pojemniki .
Smak jest owocowy, lekko pikantny z posmakiem migdałów, karczochów i zielonych pomidorów.
Po posmakowaniu czuć że jest lekko ostra , to znaczy że bardzo dobra . Jeśli oliwa piecze w ustach , to znaczy że obecne są w niej polifenole (340mg/kg) i tokoferole. Są to naturalne przeciwutleniacze , które przewędrowały do naszej oliwy poprzez owoce czyli oliwki ze zdrowych i wiekowych drzew oliwnych . Z tego krótkiego opisu wyłania się nam definicja oliwy EXTRAVERGINE – DZIEWICZA , czysta ,zdrowa i pochodząca ze zdrowego i zadbanego drzewa .
Oliwa sprzedawana na tej aukcji pochodzi z kampanii 2023/2024
Oliwa z oliwek odmiany Nocelara jako jedna z nielicznych nadaje się do SMAŻENIA
www.pizzart.pl
Kwasowość poniżej 0,50%
Wartości Odżywcze w 100ml ;
Wartość energetyczna – Kcal 822
Kj 3378
Białko – 0 g
Węglowodany – 0 g
Tłuszcze – 93,3 g
– Nasycone – 13,8 g
– Jednonienasycone – 70,7 g
– Wielonienasycone – 88,8 g
Cholesterol – 0 g
Sód – 0 g
Najlepiej spożyć do – czerwiec 2025
Dostępna także w pojemnikach 3L
ID: 910910929
xxx xxx xxx
Dodane 11 maja 2024
Oliwa sycylijska Bio prosto od rolniczki 5L Kampania 23/24
325 zł
Użytkownik
Lokalizacja