Prywatne
Stan: Nowe
Opis
OLIMP Whey Protein Complex 100%® –specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.
Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów.
Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
Wartość odżywcza: w 100 g proszku / na porcję (35 g+ *150ml wody)
Wartość energetyczna: 1628,9 kJ, 389,7 kcal / 571,4 kJ, 136,7 kcal
Białko: 75 g / 26,2 g
Węglowodany: 7,8 g / 2,7 g
w tym cukry: 5,9 g / 2,1 g
Tłuszcz: 6,5 g / 2,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,0 g / 1,4 g
Błonnik pokarmowy: 0 g / 0 g
Sód: 0,3 g / 0,1 g
* W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
100-200 ml wody.
Aminokwasy łącznie: 75000 mg / 26250 mg
kwas L-glutaminowy: 13575 mg / 4751 mg
*** L-walina: 4425 mg / 1549 mg
**** L-fenyloalanina: 2250 mg / 788 mg
*** L-tyrozyna: 1950 mg / 683 mg
L-arginina: 1575 mg / 551 mg
Glicyna: 1050 mg / 368 mg
* L-metionina: 1650 mg / 578 mg
L-histydyna: 1275 mg / 446 mg
L-cysteina: 1650 mg / 578 mg
*/*** L - tryptofan: 1055 mg / 368 mg
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Izolat CFM® i koncentraty białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych i czynników wzrostowych – beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoprotein, proteaz i peptonów.
Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają znakomitej przyswajalności oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), siarkowych i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną, przeciwdziałającą degradacji białek mięśniowych przez wolne rodniki tlenowe. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
Wartość odżywcza: w 100 g proszku / na porcję (35 g+ *150ml wody)
Wartość energetyczna: 1628,9 kJ, 389,7 kcal / 571,4 kJ, 136,7 kcal
Białko: 75 g / 26,2 g
Węglowodany: 7,8 g / 2,7 g
w tym cukry: 5,9 g / 2,1 g
Tłuszcz: 6,5 g / 2,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,0 g / 1,4 g
Błonnik pokarmowy: 0 g / 0 g
Sód: 0,3 g / 0,1 g
* W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
100-200 ml wody.
Aminokwasy łącznie: 75000 mg / 26250 mg
kwas L-glutaminowy: 13575 mg / 4751 mg
*** L-walina: 4425 mg / 1549 mg
**** L-fenyloalanina: 2250 mg / 788 mg
*** L-tyrozyna: 1950 mg / 683 mg
L-arginina: 1575 mg / 551 mg
Glicyna: 1050 mg / 368 mg
* L-metionina: 1650 mg / 578 mg
L-histydyna: 1275 mg / 446 mg
L-cysteina: 1650 mg / 578 mg
*/*** L - tryptofan: 1055 mg / 368 mg
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
ID: 843607686
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 08 sierpnia 2025
Olimp Whey Protein Complex Białko WPC 100% wanilia 700g
79 zł
Lokalizacja