Prywatne
Rok wydania: 2018
Okładka: Twarda
Stan: Używane
Tematyka: Kuchnia
Opis
1 "Po prostu gotuj cz.2"
Pascal Victor Raymond Brodnicki (ur. 5.09.1976 w Lille we Francji) – kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich. Uczył się gotować we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w wielu restauracjach (m.in. Chelsea Hotel w Nowym Jorku i Les Pyrénées we Francji). Obecnie mieszka w Polsce. Od września 2004 do grudnia 2009 prowadził w TVN program kulinarny Pascal: Po prostu gotuj!. Od 2012 roku prowadzi program Smakuj świat z Pascalem.
Rok wydania: 2007
Rodzaj okładki: twarda
Wymiar: 21 x 25cm
Ilość stron: 191
STAN BDB
2 "Dania z woka"
Przygotowanie potraw w woku to metoda szybka, wygodna i zdrowa, pozwalająca zachować wszystkie smaki, teksturę i wartości odżywcze produktów. W krajach Azji Wschodniej i Południowo - Wschodniej wok jest najważniejszym sprzętem kuchennym - do mięs, ryb, tofu czy jarzyn wystarczy dodać któregoś z sosów zawierających smakowite przyprawy i po kilku minutach smażenia z intensywnym mieszaniem potrawa jest gotowa. Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, ale mimo to chcesz jadać możliwie zdrowo, zainwestuj w kupno woka i naucz się na nim smażyć! 120 przepisów na kuszące i przepyszne smakołyki Krótkie wprowadzenie do każdego rozdziału, pełne przydatnych rad i pomysłów Przejrzysta lista składników i praktyczne instrukcje zawierające opis poszczególnych etapów przyrządzania każdego z dań.
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240
Rozmiar: 12x15 cm
Rok wydania: 2009
Wydawnictwo: Parragon
STAN BDB
3 "Pascal kontra Okrasa"
Książkę z serii Kuchnia Lidla:
Pascal kontra Okrasa i Okrasa kontra Pascal. Książka jest pięknie wydana. Twarda oprawa, w środku gruby, dobrej jakości papier. Przepiękne zdjęcia. W książce łącznie 104 przepisy na potrawy, prezentowane przez Pascala Brodnickiego i Karola Okrasę. Dania podzielone na kategorie. Kuchnia polska i kuchnia światowa.
Okładka twarda
Rok wydania 2015
Liczba stron 288
STAN BDB
4 "Jeść zdrowiej" Okrasa, Ładocha, Stolińska
Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia. Do stworzenia książki zaproszono znanych i cenionych kucharzy oraz specjalistów. Wśród nich znaleźli się między innymi Daria Ładocha, Hanna Stolińska-Fiedorowicz oraz Karol Okrasa.
Jeszcze niedawno podstawą piramidy żywienia były produkty zbożowe czyli makarony, ryże, kasze oraz pieczywo. Teraz ich miejsce zajęły warzywa i owoce pełne witamin, antyoksydantów i składników mineralnych. To one w połączeniu z codzienną dawką ruchu mają zapewnić nam zdrowe i długie życie. Powinny one stanowić połowę dziennego wyżywienia każdego człowieka. Przy czym trzy czwarte tej ilości powinny stanowić warzywa, a jedną czwartą owoce. Oczywiście nie należy rezygnować z produktów zbożowych. Jednak warto pamiętać by wybierać te bogate w pełne ziarno makarony, kasze czy brązowy ryż, ponieważ są cennym źródłem błonnika pokarmowego. Kolejne piętro to nabiał i produkty mleczne. Należy spożywać je ze względu na zawartość wapnia i witaminy D, której niedobory odczuwamy szczególnie jesienią i zimą. Dalej znalazły się źródła białka czyli mięso, ryby, jajka i rośliny strączkowe. Na samym szczycie ulokowały się orzechy i zdrowe tłuszcze takie jak nierafinowany olej rzepakowy, oliwa z oliwek czy olej lniany. Natomiast podstawowym napojem każdego zdrowo odżywiającego się człowiek powinna być woda.
By czuć się lepiej i jeść zdrowiej nie zapominajmy o magicznych kiszonkach. Poza znanymi powszechnie ogórkami i kapustą kisić możemy praktycznie wszystkie warzywa korzenne.
Okładka twarda
Rok wydania 2010 str.288
STAN BDB
5 "Soczyste pieczenie" Hanna Szymanderska
93 przepisy. wyd.1999 str.96 STAN DB+
wyd.Prószyński
6 "Śmiech po żydowsku od a do z" D.Lifschitz
wyd.Promic 2012r. str.178 STAN BDB
Chętnie doślę dodatkowe fotografie
W książkach NIE MA dopisków, pieczątek lub innych oznaczeń.
Aukcja dotyczy 6 książek 40 zl.
Pascal Victor Raymond Brodnicki (ur. 5.09.1976 w Lille we Francji) – kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich. Uczył się gotować we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w wielu restauracjach (m.in. Chelsea Hotel w Nowym Jorku i Les Pyrénées we Francji). Obecnie mieszka w Polsce. Od września 2004 do grudnia 2009 prowadził w TVN program kulinarny Pascal: Po prostu gotuj!. Od 2012 roku prowadzi program Smakuj świat z Pascalem.
Rok wydania: 2007
Rodzaj okładki: twarda
Wymiar: 21 x 25cm
Ilość stron: 191
STAN BDB
2 "Dania z woka"
Przygotowanie potraw w woku to metoda szybka, wygodna i zdrowa, pozwalająca zachować wszystkie smaki, teksturę i wartości odżywcze produktów. W krajach Azji Wschodniej i Południowo - Wschodniej wok jest najważniejszym sprzętem kuchennym - do mięs, ryb, tofu czy jarzyn wystarczy dodać któregoś z sosów zawierających smakowite przyprawy i po kilku minutach smażenia z intensywnym mieszaniem potrawa jest gotowa. Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, ale mimo to chcesz jadać możliwie zdrowo, zainwestuj w kupno woka i naucz się na nim smażyć! 120 przepisów na kuszące i przepyszne smakołyki Krótkie wprowadzenie do każdego rozdziału, pełne przydatnych rad i pomysłów Przejrzysta lista składników i praktyczne instrukcje zawierające opis poszczególnych etapów przyrządzania każdego z dań.
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240
Rozmiar: 12x15 cm
Rok wydania: 2009
Wydawnictwo: Parragon
STAN BDB
3 "Pascal kontra Okrasa"
Książkę z serii Kuchnia Lidla:
Pascal kontra Okrasa i Okrasa kontra Pascal. Książka jest pięknie wydana. Twarda oprawa, w środku gruby, dobrej jakości papier. Przepiękne zdjęcia. W książce łącznie 104 przepisy na potrawy, prezentowane przez Pascala Brodnickiego i Karola Okrasę. Dania podzielone na kategorie. Kuchnia polska i kuchnia światowa.
Okładka twarda
Rok wydania 2015
Liczba stron 288
STAN BDB
4 "Jeść zdrowiej" Okrasa, Ładocha, Stolińska
Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia. Do stworzenia książki zaproszono znanych i cenionych kucharzy oraz specjalistów. Wśród nich znaleźli się między innymi Daria Ładocha, Hanna Stolińska-Fiedorowicz oraz Karol Okrasa.
Jeszcze niedawno podstawą piramidy żywienia były produkty zbożowe czyli makarony, ryże, kasze oraz pieczywo. Teraz ich miejsce zajęły warzywa i owoce pełne witamin, antyoksydantów i składników mineralnych. To one w połączeniu z codzienną dawką ruchu mają zapewnić nam zdrowe i długie życie. Powinny one stanowić połowę dziennego wyżywienia każdego człowieka. Przy czym trzy czwarte tej ilości powinny stanowić warzywa, a jedną czwartą owoce. Oczywiście nie należy rezygnować z produktów zbożowych. Jednak warto pamiętać by wybierać te bogate w pełne ziarno makarony, kasze czy brązowy ryż, ponieważ są cennym źródłem błonnika pokarmowego. Kolejne piętro to nabiał i produkty mleczne. Należy spożywać je ze względu na zawartość wapnia i witaminy D, której niedobory odczuwamy szczególnie jesienią i zimą. Dalej znalazły się źródła białka czyli mięso, ryby, jajka i rośliny strączkowe. Na samym szczycie ulokowały się orzechy i zdrowe tłuszcze takie jak nierafinowany olej rzepakowy, oliwa z oliwek czy olej lniany. Natomiast podstawowym napojem każdego zdrowo odżywiającego się człowiek powinna być woda.
By czuć się lepiej i jeść zdrowiej nie zapominajmy o magicznych kiszonkach. Poza znanymi powszechnie ogórkami i kapustą kisić możemy praktycznie wszystkie warzywa korzenne.
Okładka twarda
Rok wydania 2010 str.288
STAN BDB
5 "Soczyste pieczenie" Hanna Szymanderska
93 przepisy. wyd.1999 str.96 STAN DB+
wyd.Prószyński
6 "Śmiech po żydowsku od a do z" D.Lifschitz
wyd.Promic 2012r. str.178 STAN BDB
Chętnie doślę dodatkowe fotografie
W książkach NIE MA dopisków, pieczątek lub innych oznaczeń.
Aukcja dotyczy 6 książek 40 zl.
ID: 875766635
xxx xxx xxx
Dodane 19 kwietnia 2024
Okrasa, Pascal, Lidl, Wok, Żyd. 6t.
Tylko przedmiot
40 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja