Prywatne
Opis
Mąka z brązowego siemienia lnianego, rydzowa z lnianki ,lnicznik siewny
Najlepsza jakość, 100% naturalne
Składniki: 100% odtłuszczone nasiona rydza (lnianki)lub siemienia lnianego
Lnicznik siewny (Camelina sativa L.) zwany pospolicie rydzem lub lnianką to roślina z gatunku kapustowatych, która słynie z wysokiej wartości odżywczej i niskich wymogów glebowych. To stąd wzięło się popularne powiedzenie, że jak nie wiadomo co zasiać i czy urośnie to "lepszy rydz niż nic". Nasiona są powszechnie stosowane w celu poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Szeroko znany jest olej rydzowy, który posiada liczne właściwości prozdrowotne - dostępny także w naszej ofercie.
Zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, diecie paleo czy diecie o niskiej zawartości węglowodanów:
Mąką rydzową warto zastępować część mąki pszennej użytej w przepisie. 10-20% to ilość, która nie wpłynie negatywnie na konsystencję całej mąki przewidzianej do gotowania czy pieczenia.
- do pieczenia ciast, naleśników, chleba pamiętając, że silnie wiąże wilgoć, dlatego w przygotowaniu powinniśmy użyć dwa razy więcej płynu, niż w wersji z mąką pszenną,
- jako panierka np. do smażonych ryb,
- zagęstnik do zup i sosów,
- błonnikowy dodatek do zdrowych koktajli lub mlecznych śniadań,
- kruszonka do różnego rodzaju deserów.
Charakterystyka:
Mąka rydzowa nie zawiera glutenu dlatego jest świetną alternatywą mąki zbożowej dla osób będących na diecie bezglutenowej
Doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Błonnik pomaga regulować poziom cholesterolu i cukru we krwi. Na długo utrzymuję uczucie sytości i usprawnia rytm wypróżnień. Ponadto pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu. Najnowsze badania dowiodły, że błonnik ma korzystne działanie w prewencji nowotworów przewodu pokarmowego, a szczególnie jelita grubego.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Najlepsza jakość, 100% naturalne
Składniki: 100% odtłuszczone nasiona rydza (lnianki)lub siemienia lnianego
Lnicznik siewny (Camelina sativa L.) zwany pospolicie rydzem lub lnianką to roślina z gatunku kapustowatych, która słynie z wysokiej wartości odżywczej i niskich wymogów glebowych. To stąd wzięło się popularne powiedzenie, że jak nie wiadomo co zasiać i czy urośnie to "lepszy rydz niż nic". Nasiona są powszechnie stosowane w celu poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Szeroko znany jest olej rydzowy, który posiada liczne właściwości prozdrowotne - dostępny także w naszej ofercie.
Zastosowanie w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, diecie paleo czy diecie o niskiej zawartości węglowodanów:
Mąką rydzową warto zastępować część mąki pszennej użytej w przepisie. 10-20% to ilość, która nie wpłynie negatywnie na konsystencję całej mąki przewidzianej do gotowania czy pieczenia.
- do pieczenia ciast, naleśników, chleba pamiętając, że silnie wiąże wilgoć, dlatego w przygotowaniu powinniśmy użyć dwa razy więcej płynu, niż w wersji z mąką pszenną,
- jako panierka np. do smażonych ryb,
- zagęstnik do zup i sosów,
- błonnikowy dodatek do zdrowych koktajli lub mlecznych śniadań,
- kruszonka do różnego rodzaju deserów.
Charakterystyka:
Mąka rydzowa nie zawiera glutenu dlatego jest świetną alternatywą mąki zbożowej dla osób będących na diecie bezglutenowej
Doskonałe źródło błonnika pokarmowego. Błonnik pomaga regulować poziom cholesterolu i cukru we krwi. Na długo utrzymuję uczucie sytości i usprawnia rytm wypróżnień. Ponadto pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu. Najnowsze badania dowiodły, że błonnik ma korzystne działanie w prewencji nowotworów przewodu pokarmowego, a szczególnie jelita grubego.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
ID: 889980805
xxx xxx xxx
Dodane 12 kwietnia 2024
Odtłuszczona mąka z siemienia lnianego,lnianki lnicznik siewny 1kg
Tylko przedmiot
10 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja