Prywatne
Opis
Ocet z jasnoty purpurowej – naturalny wyrób domowy
Składniki aktywne
Flawonoidy i antocyjany – naturalne antyoksydanty, tradycyjnie uznawane za wspierające uczucie lekkości i ochronę komórek
Irydoidy i kwasy fenolowe (kawowy, chlorogenowy) – tradycyjnie stosowane przy uczuciu ciężkości po posiłkach oraz wspierające komfort układu pokarmowego
Witamina C i żelazo – obecne w surowcach roślinnych, cenione w ziołolecznictwie dla wsparcia ogólnego samopoczucia
Tradycyjne zastosowanie
Jako dodatek do napojów lub potraw – wspiera uczucie ulgi przy trawieniu i lekkości organizmu, zwłaszcza po obfitym posiłku
Uznawany w tradycji za wspierający odczucie oczyszczenia organizmu, szczególnie po zimie lub cięższej diecie
Przeciwwskazania
Zalecana ostrożność lub konsultacja ze specjalistą w przypadku:
uczulenia na roślinę lub inne jasnotowate,
nadkwaśności żołądka lub wrzodów (może zwiększać uczucie pieczenia) ,
cukrzycy (zawiera cukier → wpływ na poziom glukozy),
chorób nerek / wątroby – ze względu na fermentację i sól,
ciąży i karmienia piersią – brak danych, zalecana konsultacja,
przyjmowania leków regulujących ciśnienie, glikemię itp.
Dawkowanie (tradycyjne)
Dorośli: 1 łyżka stołowa 1-2 z dziennie , rozcieńczona w wodzie lub dodana do potraw
Czas stosowania: interwał 1–2 tygodni; przy dłuższym stosowaniu – odstęp tydzień
Informacje zawarte powyżej mają charakter tradycyjny i opracowane są na podstawie wielopokoleniowej wiedzy zielarskiej. Produkt jest wyrobem spożywczym – nie jest lekiem ani suplementem diety. Prezentowane właściwości mają charakter ogólny, nie stanowią porady medycznej ani gwarancji terapeutycznych. W przypadku schorzeń, wątpliwości, ciąży, karmienia piersią lub przyjmowania leków – wskazana jest konsultacja z lekarzem lub farmaceutą.
Składniki aktywne
Flawonoidy i antocyjany – naturalne antyoksydanty, tradycyjnie uznawane za wspierające uczucie lekkości i ochronę komórek
Irydoidy i kwasy fenolowe (kawowy, chlorogenowy) – tradycyjnie stosowane przy uczuciu ciężkości po posiłkach oraz wspierające komfort układu pokarmowego
Witamina C i żelazo – obecne w surowcach roślinnych, cenione w ziołolecznictwie dla wsparcia ogólnego samopoczucia
Tradycyjne zastosowanie
Jako dodatek do napojów lub potraw – wspiera uczucie ulgi przy trawieniu i lekkości organizmu, zwłaszcza po obfitym posiłku
Uznawany w tradycji za wspierający odczucie oczyszczenia organizmu, szczególnie po zimie lub cięższej diecie
Przeciwwskazania
Zalecana ostrożność lub konsultacja ze specjalistą w przypadku:
uczulenia na roślinę lub inne jasnotowate,
nadkwaśności żołądka lub wrzodów (może zwiększać uczucie pieczenia) ,
cukrzycy (zawiera cukier → wpływ na poziom glukozy),
chorób nerek / wątroby – ze względu na fermentację i sól,
ciąży i karmienia piersią – brak danych, zalecana konsultacja,
przyjmowania leków regulujących ciśnienie, glikemię itp.
Dawkowanie (tradycyjne)
Dorośli: 1 łyżka stołowa 1-2 z dziennie , rozcieńczona w wodzie lub dodana do potraw
Czas stosowania: interwał 1–2 tygodni; przy dłuższym stosowaniu – odstęp tydzień
Informacje zawarte powyżej mają charakter tradycyjny i opracowane są na podstawie wielopokoleniowej wiedzy zielarskiej. Produkt jest wyrobem spożywczym – nie jest lekiem ani suplementem diety. Prezentowane właściwości mają charakter ogólny, nie stanowią porady medycznej ani gwarancji terapeutycznych. W przypadku schorzeń, wątpliwości, ciąży, karmienia piersią lub przyjmowania leków – wskazana jest konsultacja z lekarzem lub farmaceutą.
ID: 1011444053
xxx xxx xxx
Dodane 24 lipca 2025
Ocet z jasnoty purpurowej 500 ml
Tylko przedmiot
25 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły