Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Ten nóż z okrągłą rękojeścią należy do serii Clasico najbardziej przyciągającej wzrok wśród całej oferty hiszpańskiej firmy Pallarès. Noże te, o niepowtarzalnym i typowym dla regionu Katalonii kształcie, są cenione ze względu na swój wyjątkowy wygląd, doskonale hartowaną stal węglową lub stal nierdzewną z wypukłym szlifem oraz wytrzymałe i trwałe rękojeści. Przyjazna cena jest również atutem tej serii.
Model prezentowany w tej ofercie posiada ostrze ze stali węglowej CX65 o długości 16 cm i rękojeść o długości 11 cm (całkowita długość 28 cm). Długość krawędzi tnącej 15,5cm, wysokość ostrza 3,8cm, grubość ostrza 2,1mm, waga 92g.
Noże kuchenne Pallarès z rękojeścią z drewna oliwnego są równie piękne, jak najbardziej kultowy model marki wykonany z klasycznego bukszpanu (dostępny w odrębnej ofercie). Zaokrąglona, trwała rękojeść z drewna oliwnego, z pięknymi słojami i rzemieślniczą produkcją, sprawia, że każdy nóż jest wyjątkowy, elegancki, a także praktyczny i precyzyjny w cięciu. Idealny do pracy w kuchni, a także jako element wystroju stołu.
Noże dostępne w dwóch wersjach: z ostrzem ze stali węglowej lub ostrzem ze stali nierdzewnej.
Noże kuchenne Pallarès:
Jak wspomina moja żona pochodząca z Hiszpanii: „pamiętam, że jako dziecko widziałam w moim domu scyzoryki (hiszp. navajas) i noże Pallarès. Mój ojciec używał ich w ogrodzie i pamiętam, że mój dziadek zawsze nosił jeden w kieszeni. Kiedy zaczęłam pomagać mamie w kuchni, odkryłam, że ona również używa noży Pallarès do prawie wszystkiego. Piękne drewniane noże, których nadal używa, i o które dba z dużą czułością”.
Noże wykonane ze stali węglowej, to częsty wybór entuzjastów ostrzy. Są bardziej wytrzymałe i pozostają ostre przez dłuższy czas niż noże ze stali nierdzewnej, ale bardzo ważne jest, aby wysuszyć je zaraz po użyciu i przechowywać w suchym miejscu. Nigdy nie wkładajmy ich do zmywarki. Można również rozprowadzić kroplę oliwy/olejku kameliowego na ostrzu, jeśli nie będziemy ich używać przez jakiś czas, aby zapobiec pojawianiu się plam rdzy. Ostrza noży ze stali węglowej w sposób naturalny z czasem nieco ciemnieją, ponieważ tworzy się patyna, która jest częścią uroku tych noży.
Dodatkowo, największą zaletą dla użytkownika, oprócz zachowania krawędzi, jest łatwość, z jaką można naostrzyć nóż ze stali węglowej. Ze względu na “prostotę” składu stali i fakt, że ma ona minimalną ilość nieregularności, może być ostrzona bez dużego wysiłku i może utrzymać właściwą krawędź przez długi czas.
Jeśli wolisz noże z ostrzem ze stali nierdzewnej, mają one dokładnie taki sam wygląd i są idealnymi nożami kuchennymi dla osób bardziej praktycznych, ponieważ są łatwe w pielęgnacji, nie rdzewieją i nie wymagają konserwacji, z wyjątkiem mycia ręcznego, aby zadbać o drewnianą rękojeść.
Noże Pallarès są lekkie, dobrze wyważone i mają bardzo przyjemną rękojeść, dlatego szybko stają się jednymi z najczęściej używanych narzędzi w każdej kuchni. Są cenione na całym świecie jako symbol noża z własnym charakterem, wykonanego w sposób rzemieślniczy. Można je znaleźć w specjalistycznych sklepach w Europie, Stanach Zjednoczonych i Nowej Zelandii, a ze względu na swój charakter i wyjątkowy design były opisywane w specjalistycznych publikacjach.
Najważniejsze cechy noży z rękojeścią z drzewa oliwnego Pallarès :
- Wybór rozmiarów: długości ostrza 11, 13, 16 i 22 cm (inne rozmiary dostępne w oddzielnych ofertach lub prosimy o kontakt w celu sprawdzenia dostępności).
- Ostrze ze stali nierdzewnej jest bardzo ostre, trwałe i łatwe w pielęgnacji.
- Ostrze ze stali węglowej CX65 jest mocne, trwałe i zapewnia dużą agresję cięcia.
- Rękojeść wykonana jest z trwałego i twardego drewna oliwnego o pięknym usłojeniu.
- Klasyczny, ponadczasowy desing, rzemieślnicze wykonanie i ostrzenie. Każdy nóż jest unikalnym egzemplarzem. Made in Spain.
Wysyłka olx lub możliwy odbiór osobisty w naszej pracowni z nożami w Warszawie przy ul. Nowowiejskiej 10 (prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny).
Model prezentowany w tej ofercie posiada ostrze ze stali węglowej CX65 o długości 16 cm i rękojeść o długości 11 cm (całkowita długość 28 cm). Długość krawędzi tnącej 15,5cm, wysokość ostrza 3,8cm, grubość ostrza 2,1mm, waga 92g.
Noże kuchenne Pallarès z rękojeścią z drewna oliwnego są równie piękne, jak najbardziej kultowy model marki wykonany z klasycznego bukszpanu (dostępny w odrębnej ofercie). Zaokrąglona, trwała rękojeść z drewna oliwnego, z pięknymi słojami i rzemieślniczą produkcją, sprawia, że każdy nóż jest wyjątkowy, elegancki, a także praktyczny i precyzyjny w cięciu. Idealny do pracy w kuchni, a także jako element wystroju stołu.
Noże dostępne w dwóch wersjach: z ostrzem ze stali węglowej lub ostrzem ze stali nierdzewnej.
Noże kuchenne Pallarès:
Jak wspomina moja żona pochodząca z Hiszpanii: „pamiętam, że jako dziecko widziałam w moim domu scyzoryki (hiszp. navajas) i noże Pallarès. Mój ojciec używał ich w ogrodzie i pamiętam, że mój dziadek zawsze nosił jeden w kieszeni. Kiedy zaczęłam pomagać mamie w kuchni, odkryłam, że ona również używa noży Pallarès do prawie wszystkiego. Piękne drewniane noże, których nadal używa, i o które dba z dużą czułością”.
Noże wykonane ze stali węglowej, to częsty wybór entuzjastów ostrzy. Są bardziej wytrzymałe i pozostają ostre przez dłuższy czas niż noże ze stali nierdzewnej, ale bardzo ważne jest, aby wysuszyć je zaraz po użyciu i przechowywać w suchym miejscu. Nigdy nie wkładajmy ich do zmywarki. Można również rozprowadzić kroplę oliwy/olejku kameliowego na ostrzu, jeśli nie będziemy ich używać przez jakiś czas, aby zapobiec pojawianiu się plam rdzy. Ostrza noży ze stali węglowej w sposób naturalny z czasem nieco ciemnieją, ponieważ tworzy się patyna, która jest częścią uroku tych noży.
Dodatkowo, największą zaletą dla użytkownika, oprócz zachowania krawędzi, jest łatwość, z jaką można naostrzyć nóż ze stali węglowej. Ze względu na “prostotę” składu stali i fakt, że ma ona minimalną ilość nieregularności, może być ostrzona bez dużego wysiłku i może utrzymać właściwą krawędź przez długi czas.
Jeśli wolisz noże z ostrzem ze stali nierdzewnej, mają one dokładnie taki sam wygląd i są idealnymi nożami kuchennymi dla osób bardziej praktycznych, ponieważ są łatwe w pielęgnacji, nie rdzewieją i nie wymagają konserwacji, z wyjątkiem mycia ręcznego, aby zadbać o drewnianą rękojeść.
Noże Pallarès są lekkie, dobrze wyważone i mają bardzo przyjemną rękojeść, dlatego szybko stają się jednymi z najczęściej używanych narzędzi w każdej kuchni. Są cenione na całym świecie jako symbol noża z własnym charakterem, wykonanego w sposób rzemieślniczy. Można je znaleźć w specjalistycznych sklepach w Europie, Stanach Zjednoczonych i Nowej Zelandii, a ze względu na swój charakter i wyjątkowy design były opisywane w specjalistycznych publikacjach.
Najważniejsze cechy noży z rękojeścią z drzewa oliwnego Pallarès :
- Wybór rozmiarów: długości ostrza 11, 13, 16 i 22 cm (inne rozmiary dostępne w oddzielnych ofertach lub prosimy o kontakt w celu sprawdzenia dostępności).
- Ostrze ze stali nierdzewnej jest bardzo ostre, trwałe i łatwe w pielęgnacji.
- Ostrze ze stali węglowej CX65 jest mocne, trwałe i zapewnia dużą agresję cięcia.
- Rękojeść wykonana jest z trwałego i twardego drewna oliwnego o pięknym usłojeniu.
- Klasyczny, ponadczasowy desing, rzemieślnicze wykonanie i ostrzenie. Każdy nóż jest unikalnym egzemplarzem. Made in Spain.
Wysyłka olx lub możliwy odbiór osobisty w naszej pracowni z nożami w Warszawie przy ul. Nowowiejskiej 10 (prosimy o wcześniejszy kontakt telefoniczny).
ID: 941857938
xxx xxx xxx
Dodane 29 czerwca 2025
Nóż kuchenny Pallarès 16cm rękojeść z drzewa oliwnego
Tylko przedmiot
165 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły