Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Innowacyjny produkt umożliwiający gotowanie na parze w kuchence mikrofalowej.
Gotowanie na parze to najlepszy sposób na zachowanie wartości odżywczych żywności. Teraz, oszczędzając energię i czas, możesz przygotować zdrowe potrawy na parze także w kuchence mikrofalowej w nowym naczyniu Micro Max.
Wystarczy napełnić wodą pojemnik na wodę, nałożyć kolejne części naczynia, włożyć do środka jedzenie i gotować na parze.
Dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia niezbędna jest codzienna dawka witamin, najlepiej w postaci warzyw i owoców. Gotując warzywa tracimy znaczną część zawartych w nich witamin. Idealnym rozwiązaniem jest przygotowywanie na parze! Podczas gotowania w wodzie znaczna część witamin przechodzi do wywaru, który najczęściej wylewamy, w ten sposób tracimy nawet połowę zawartych w warzywach witamin! Z kolei podczas gotowania na parze warzywa nie są zanurzone w wodzie, dzięki czemu tracą ich mniej. Dla przykładu, w brokułach gotowanych na parze znajduje się o 50% więcej witaminy C, B6 i kwasu foliowego niż w tych gotowanych w wodzie! Podobnie zachowują się substancje mineralne. Oprócz witamin i składników mineralnych w warzywach znajdują się także inne, korzystne dla naszego organizmu składniki. Substancje te wzmacniają odporność, opóźniają procesy starzenia, zapobiegają niektórym nowotworom. Jednym z takich „antyrakowych” związków są glukozynolaty, zawarte w brokułach, brukselce, kapuście czy kalafiorze. Okazuje się, że podczas gotowania w wodzie ich ilość zmniejsza się o 58-77% - pozbawiamy je zatem niemal całkowicie ich dobroczynnych właściwości. Wystarczy jednak, zamiast tradycyjnego gotowania, przyrządzić je na parze, a straty przestają być znaczące!
Mniej tłuszczu
Przyrządzanie potraw na parze pozwala na znaczne zmniejszenie ilości tłuszczu. Dla przykładu, kotlet schabowy, przygotowany w sposób tradycyjny ma 2 razy tyle kalorii co ten przygotowany na parze!
Inteligentna kuchnia wykorzystuje nowoczesne technologie, aby przygotować zdrowe potrawy w błyskawicznym czasie oszczędzając jednocześnie energię i wartość odżywczą potraw. Kuchenka mikrofalowa jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich zabieganych i niecierpliwych. Gotując potrawy w kuchence mikrofalowej zużywa się o wiele mniej energii elektrycznej niż gotując tradycyjnie. Teraz można także gotować na parze w kuchence mikrofalowej przy użyciu naczynia wykonanego z innowacyjnego tworzywa, które przepuszcza mikrofale tylko przez pojemnik z wodą, a składniki gotują się na specjalnych sitach.
Dzięki Micro Max przygotujesz przyrządzisz całe danie w jednym naczyniu. Wystarczy przygotować porcję warzyw, mięsa lub ryby i ułożyć na sicie. Teraz napełniasz pojemnik wodą i wstawiasz do mikrofalówki. Pachnące i apetyczne danie przyrządzisz w kilka minut! I co istotne – po przygotowaniu dania masz niewiele naczyń do zmywania!
Gotowanie na parze to najlepszy sposób na zachowanie wartości odżywczych żywności. Teraz, oszczędzając energię i czas, możesz przygotować zdrowe potrawy na parze także w kuchence mikrofalowej w nowym naczyniu Micro Max.
Wystarczy napełnić wodą pojemnik na wodę, nałożyć kolejne części naczynia, włożyć do środka jedzenie i gotować na parze.
Dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia niezbędna jest codzienna dawka witamin, najlepiej w postaci warzyw i owoców. Gotując warzywa tracimy znaczną część zawartych w nich witamin. Idealnym rozwiązaniem jest przygotowywanie na parze! Podczas gotowania w wodzie znaczna część witamin przechodzi do wywaru, który najczęściej wylewamy, w ten sposób tracimy nawet połowę zawartych w warzywach witamin! Z kolei podczas gotowania na parze warzywa nie są zanurzone w wodzie, dzięki czemu tracą ich mniej. Dla przykładu, w brokułach gotowanych na parze znajduje się o 50% więcej witaminy C, B6 i kwasu foliowego niż w tych gotowanych w wodzie! Podobnie zachowują się substancje mineralne. Oprócz witamin i składników mineralnych w warzywach znajdują się także inne, korzystne dla naszego organizmu składniki. Substancje te wzmacniają odporność, opóźniają procesy starzenia, zapobiegają niektórym nowotworom. Jednym z takich „antyrakowych” związków są glukozynolaty, zawarte w brokułach, brukselce, kapuście czy kalafiorze. Okazuje się, że podczas gotowania w wodzie ich ilość zmniejsza się o 58-77% - pozbawiamy je zatem niemal całkowicie ich dobroczynnych właściwości. Wystarczy jednak, zamiast tradycyjnego gotowania, przyrządzić je na parze, a straty przestają być znaczące!
Mniej tłuszczu
Przyrządzanie potraw na parze pozwala na znaczne zmniejszenie ilości tłuszczu. Dla przykładu, kotlet schabowy, przygotowany w sposób tradycyjny ma 2 razy tyle kalorii co ten przygotowany na parze!
Inteligentna kuchnia wykorzystuje nowoczesne technologie, aby przygotować zdrowe potrawy w błyskawicznym czasie oszczędzając jednocześnie energię i wartość odżywczą potraw. Kuchenka mikrofalowa jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich zabieganych i niecierpliwych. Gotując potrawy w kuchence mikrofalowej zużywa się o wiele mniej energii elektrycznej niż gotując tradycyjnie. Teraz można także gotować na parze w kuchence mikrofalowej przy użyciu naczynia wykonanego z innowacyjnego tworzywa, które przepuszcza mikrofale tylko przez pojemnik z wodą, a składniki gotują się na specjalnych sitach.
Dzięki Micro Max przygotujesz przyrządzisz całe danie w jednym naczyniu. Wystarczy przygotować porcję warzyw, mięsa lub ryby i ułożyć na sicie. Teraz napełniasz pojemnik wodą i wstawiasz do mikrofalówki. Pachnące i apetyczne danie przyrządzisz w kilka minut! I co istotne – po przygotowaniu dania masz niewiele naczyń do zmywania!
ID: 748185727
xxx xxx xxx
Dodane 12 maja 2024
NOWE naczynie Micro Max Tupperware
Tylko przedmiot
349 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja