Firmowe
Stan: Nowe
Opis
KLEJ DO KIEŁBAS, EMULGATOR HAM PLUS K 10 kg
HAM PLUS K, to preparat funkcjonalny wspomagający produkcję wędlin zarówno homogenizowanych, jak i średnio rozdrobnionych (kiełbasy, parówki, mortadele, mielonki, kiełbasy w słoikach, itp.).
Mieszanka w swym składzie zawiera stabilizator taki jak w znanej Hamine S, ale poza tym zawiera również inne składniki, m.in. przeciwutleniacz, którego dodatek zapobiega utlenianiu się wędlin (szarzeniu) po jakimś czasie, karagen, białko zwierzęce wieprzowe, sól i glukozę.
HAM PLUS K jest stosowany w zakładach mięsnych do produkcji wędlin, ale również przez lokalnych rzeźników i domorosłych amatorów wędliniarstwa do wytwarzania wędlin domowym sposobem jako środek wiążący wodę w mięsie (emulgator). Dodany do farszu poprawia tzw. sklejenie masy mięsnej, co zapobiega rozsypywaniu się wędlin po sparzeniu, ułatwia krojenie w plasterki, poprawia ogólną konsystencję gotowego wyrobu.
HAM PLUS K stosuje się do wydajności 30-50% (zależnie od rodzaju użytego mięsa).
Data przydatności do spożycia: podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wyprodukowano w Polsce.
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja.
Składniki mieszanki: Stabilizator E451, substancja zagęszczająca E407, glukoza, sól, białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz E301.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 180 kcal 752,40 kJ; tłuszcz ogółem 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; węglowodany 42g, w tym cukry 32g; białko 3g; sól 11g.
HAM PLUS K, to preparat funkcjonalny wspomagający produkcję wędlin zarówno homogenizowanych, jak i średnio rozdrobnionych (kiełbasy, parówki, mortadele, mielonki, kiełbasy w słoikach, itp.).
Mieszanka w swym składzie zawiera stabilizator taki jak w znanej Hamine S, ale poza tym zawiera również inne składniki, m.in. przeciwutleniacz, którego dodatek zapobiega utlenianiu się wędlin (szarzeniu) po jakimś czasie, karagen, białko zwierzęce wieprzowe, sól i glukozę.
HAM PLUS K jest stosowany w zakładach mięsnych do produkcji wędlin, ale również przez lokalnych rzeźników i domorosłych amatorów wędliniarstwa do wytwarzania wędlin domowym sposobem jako środek wiążący wodę w mięsie (emulgator). Dodany do farszu poprawia tzw. sklejenie masy mięsnej, co zapobiega rozsypywaniu się wędlin po sparzeniu, ułatwia krojenie w plasterki, poprawia ogólną konsystencję gotowego wyrobu.
HAM PLUS K stosuje się do wydajności 30-50% (zależnie od rodzaju użytego mięsa).
Data przydatności do spożycia: podana jest na etykiecie umieszczonej na opakowaniu
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wyprodukowano w Polsce.
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja.
Składniki mieszanki: Stabilizator E451, substancja zagęszczająca E407, glukoza, sól, białko zwierzęce wieprzowe, przeciwutleniacz E301.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 180 kcal 752,40 kJ; tłuszcz ogółem 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g; węglowodany 42g, w tym cukry 32g; białko 3g; sól 11g.
ID: 967815991
xxx xxx xxx
Dodane 08 grudnia 2025
Mocny KLEJ DO KIEŁBAS, solanka do kiełbas, Emulgator - 10 kg
Tylko przedmiot
395 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły
