Prywatne
Rodzaj: Rzepakowy
Opis
Jakie właściwościami cechuje się miód rzepakowy?
Barwa: Bardzo jansy, jasnożółty, niemal biały kolor tego miodu sprawia, że łatwo go rozpoznać. Jest przy tym całkowicie nieprzezroczysty.
Smak i konsystencja: Miód ten cechuje łagodny smak, z wyczuwalną delikatną kwiatową nutą oraz słodki, przyjemny zapach. Konsystencja po skrystalizowaniu jest gęsta i drobnoziarnista, dzięki czemu miód rzepakowy dosłownie rozpływa się w ustach.
Krystalizacja: Jest to jeden z najszybciej krystalizujących miodów. Proces krystalizacji zaczyna się już nawet po upływie tygodnia od momentu zbioru (w temperaturze około 20°C), dlatego zwykle możemy go spotkać już w formie w pełni skrystalizowanej.
Zastosowanie: Świetnie się rozsmarowuje i dobrze rozpuszcza – będzie więc idealny do kanapek, herbaty czy jako dodatek do owsianki.
Miód rzepakowy – najlepszy miód na serce
Naturalnie zawiera łatwo przyswajalne pierwiastki takie jak magnez i potas, co sprawia, że miód ten wspiera pracę serca oraz pozytywnie wpływa na układ krążenia. Zalecany jest więc dla osób z dolegliwościami o charakterze wieńcowym.
Dzięki dużej zawartości glukozy, która stanowi źródło natychmiastowej energii, miód rzepakowy stanowi doskonały produkt dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.
Obecność enzymów inwertazy i diastazy w miodzie rzepakowym pozytywnie przyczynia się do metabolizmu cukrów, a także przekłada się na długi czas przechowywania i stabilność miodu.
Ma pozytywny wpływ na wątrobę – przyspiesza detoksykację oraz metabolizm cukrów, a także chroni komórki wątroby przed stresem oksydacyjnym.
Zawiera witaminę C oraz witaminy z grupy B, a także żelazo oraz bor w łatwo przyswajalnych formach, dzięki czemu zapobiega niedoborom tych mikroelementów
To naturalny sprzymierzeniec w poprawie kondycji fizycznej i szybkości regeneracji. Dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym pomaga zwalczać wolne rodniki, przyspieszając regenerację mięśni po wysiłku. Dodatkowo, jego właściwości przeciwzapalne mogą przyczynić się do łagodzenia bólu i stanów zapalnych, co jest kluczowe dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.
Uwaga! Chcąc zachować lecznicze działanie miodu rzepakowego, unikaj poddawania go działaniu temperatur wyższych niż 42°C.
Barwa: Bardzo jansy, jasnożółty, niemal biały kolor tego miodu sprawia, że łatwo go rozpoznać. Jest przy tym całkowicie nieprzezroczysty.
Smak i konsystencja: Miód ten cechuje łagodny smak, z wyczuwalną delikatną kwiatową nutą oraz słodki, przyjemny zapach. Konsystencja po skrystalizowaniu jest gęsta i drobnoziarnista, dzięki czemu miód rzepakowy dosłownie rozpływa się w ustach.
Krystalizacja: Jest to jeden z najszybciej krystalizujących miodów. Proces krystalizacji zaczyna się już nawet po upływie tygodnia od momentu zbioru (w temperaturze około 20°C), dlatego zwykle możemy go spotkać już w formie w pełni skrystalizowanej.
Zastosowanie: Świetnie się rozsmarowuje i dobrze rozpuszcza – będzie więc idealny do kanapek, herbaty czy jako dodatek do owsianki.
Miód rzepakowy – najlepszy miód na serce
Naturalnie zawiera łatwo przyswajalne pierwiastki takie jak magnez i potas, co sprawia, że miód ten wspiera pracę serca oraz pozytywnie wpływa na układ krążenia. Zalecany jest więc dla osób z dolegliwościami o charakterze wieńcowym.
Dzięki dużej zawartości glukozy, która stanowi źródło natychmiastowej energii, miód rzepakowy stanowi doskonały produkt dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.
Obecność enzymów inwertazy i diastazy w miodzie rzepakowym pozytywnie przyczynia się do metabolizmu cukrów, a także przekłada się na długi czas przechowywania i stabilność miodu.
Ma pozytywny wpływ na wątrobę – przyspiesza detoksykację oraz metabolizm cukrów, a także chroni komórki wątroby przed stresem oksydacyjnym.
Zawiera witaminę C oraz witaminy z grupy B, a także żelazo oraz bor w łatwo przyswajalnych formach, dzięki czemu zapobiega niedoborom tych mikroelementów
To naturalny sprzymierzeniec w poprawie kondycji fizycznej i szybkości regeneracji. Dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym pomaga zwalczać wolne rodniki, przyspieszając regenerację mięśni po wysiłku. Dodatkowo, jego właściwości przeciwzapalne mogą przyczynić się do łagodzenia bólu i stanów zapalnych, co jest kluczowe dla sportowców i osób aktywnych fizycznie.
Uwaga! Chcąc zachować lecznicze działanie miodu rzepakowego, unikaj poddawania go działaniu temperatur wyższych niż 42°C.
ID: 989077667
xxx xxx xxx
Dodane 16 lipca 2025
Miód Rzepakowy 1kg
Tylko przedmiot
50 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły