Prywatne
Opis
Posiadam też pyłek pszczeli w sloiczkach 400g oraz miody wrzosowo-nawłociowy lipa, gryczany, wielokwiat , nawłość , spadz,
Fundusze zostają przeznaczone na remont naszej cerkwi w Tomaszowie
pierzga , propolis 50g./
Pyłek pszczeli jest pyłkiem kwiatowym zbieranym przez pszczoły i transportowanym do ula w postaci uformowanych kulek umocowanych na tylnych nogach. Dla pszczół jest on drugim podstawowym pokarmem.
Skład pyłku pszczelego
Pyłek pszczeli charakteryzuje się bardzo bogatym składem zawierającym ponad 200 różnych związków chemicznych. Między innymi:
białka stanowiące 20-40 % masy
36 makro- i mikroelementów (potas, wapń, żelazo, magnez, srebro, cynk, krzem, miedź, chrom… )
witaminy ( z grupy A, B oraz E, C, P, D, H, PP… )
kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, fitocydy
rutyna, olejki eteryczne, antybiotyki, hormony, enzymy, kwasy organiczne, stymulatory wzrostu
węglowodany (fruktoza, glukoza, maltoza… )
Właściwości pyłku pszczelego:
Dzięki tak bogatemu składowi pyłek pszczeli stanowi idealną odżywkę uzupełniającą codzienna dietę w komplet niezbędnych związków chemicznych. Regularne spożywanie:
reguluje apetyt i przemianę materii – zalecany dla osób z nadwagą, z chorobami przewodu pokarmowego
wzmacnia organizm – w okresach osłabienia, przeziębieniach
zwiększa liczbę czerwonych krwinek
posiada właściwości detoksykacyjne – działa ochronnie na tkankę wątroby, wspomaga jej odbudowę
działa uspokajająco, wzmacnia system nerwowy – poprawia psychiczne samopoczucie
w połączeniu z miodem pomaga w walce z alergiami
skutecznie wspomaga lecznicze schorzeń gruczołu krokowego
zwiększa wydzielanie insuliny
poprawia wzrok
Jak spożywać pyłek:
Pyłek pszczeli można spożywać surowy bądź w celu lepszej przyswajalności w połączeniu z miodem i wodą:
2 łyżki pyłku
1 łyżka miodu
2/3 szklanki letniej wody
Zawartość wymieszać i odstawić na kilka godzin. Spożywać rano na czczo lub wieczorem przed snem.
Fundusze zostają przeznaczone na remont naszej cerkwi w Tomaszowie
pierzga , propolis 50g./
Pyłek pszczeli jest pyłkiem kwiatowym zbieranym przez pszczoły i transportowanym do ula w postaci uformowanych kulek umocowanych na tylnych nogach. Dla pszczół jest on drugim podstawowym pokarmem.
Skład pyłku pszczelego
Pyłek pszczeli charakteryzuje się bardzo bogatym składem zawierającym ponad 200 różnych związków chemicznych. Między innymi:
białka stanowiące 20-40 % masy
36 makro- i mikroelementów (potas, wapń, żelazo, magnez, srebro, cynk, krzem, miedź, chrom… )
witaminy ( z grupy A, B oraz E, C, P, D, H, PP… )
kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, fitocydy
rutyna, olejki eteryczne, antybiotyki, hormony, enzymy, kwasy organiczne, stymulatory wzrostu
węglowodany (fruktoza, glukoza, maltoza… )
Właściwości pyłku pszczelego:
Dzięki tak bogatemu składowi pyłek pszczeli stanowi idealną odżywkę uzupełniającą codzienna dietę w komplet niezbędnych związków chemicznych. Regularne spożywanie:
reguluje apetyt i przemianę materii – zalecany dla osób z nadwagą, z chorobami przewodu pokarmowego
wzmacnia organizm – w okresach osłabienia, przeziębieniach
zwiększa liczbę czerwonych krwinek
posiada właściwości detoksykacyjne – działa ochronnie na tkankę wątroby, wspomaga jej odbudowę
działa uspokajająco, wzmacnia system nerwowy – poprawia psychiczne samopoczucie
w połączeniu z miodem pomaga w walce z alergiami
skutecznie wspomaga lecznicze schorzeń gruczołu krokowego
zwiększa wydzielanie insuliny
poprawia wzrok
Jak spożywać pyłek:
Pyłek pszczeli można spożywać surowy bądź w celu lepszej przyswajalności w połączeniu z miodem i wodą:
2 łyżki pyłku
1 łyżka miodu
2/3 szklanki letniej wody
Zawartość wymieszać i odstawić na kilka godzin. Spożywać rano na czczo lub wieczorem przed snem.
ID: 596079147
xxx xxx xxx
Dodane 09 sierpnia 2025
miód/ pyłek pszczeli
20,30 zł
Lokalizacja