Prywatne
Rok wydania: 1991
Okładka: Twarda
Stan: Używane
Tematyka: Kuchnia
Opis
Wydawnictwo „Tenten”, Warszawa 1991.
Wymiary 11,9 x 22,4 cm, oprawa twarda lakierowana.
Książka w bardzo dobrym stanie, minimalne otarcia końcówek grzbietu, praktycznie jak nowa. Stanowi 10-tą pozycję w serii „Encyklopedia Sztuki Kulinarnej”.
Wielowiekowa przynależność mahometańskiej Afryki Północno-Zachodniej, czyli dzisiejszego Maroka, Algierii i Tunezji, do kręgu kultury islamu, ukształtowała również bardzo wyraźnie jej kulturę kulinarną. Przedstawiony przez Autora wybór dań stanowi przegląd najbardziej typowych potraw dla tej części świata, zwłaszcza wywodzących się z kuchni marokańskiej, uważanej za najwykwintniejszą.
Częściowa likwidacja książek z własnego zbioru.
Odbiór osobisty lub wysyłka.
Wymiary 11,9 x 22,4 cm, oprawa twarda lakierowana.
Książka w bardzo dobrym stanie, minimalne otarcia końcówek grzbietu, praktycznie jak nowa. Stanowi 10-tą pozycję w serii „Encyklopedia Sztuki Kulinarnej”.
Wielowiekowa przynależność mahometańskiej Afryki Północno-Zachodniej, czyli dzisiejszego Maroka, Algierii i Tunezji, do kręgu kultury islamu, ukształtowała również bardzo wyraźnie jej kulturę kulinarną. Przedstawiony przez Autora wybór dań stanowi przegląd najbardziej typowych potraw dla tej części świata, zwłaszcza wywodzących się z kuchni marokańskiej, uważanej za najwykwintniejszą.
Częściowa likwidacja książek z własnego zbioru.
Odbiór osobisty lub wysyłka.
ID: 1000453041
Dodane 04 sierpnia 2025
Marek Urbański - Kuchnia marokańska
Tylko przedmiot
10 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły