Firmowe
Opis
Mąka pszenna typ 450 – lekka i jasna
Mąka pszenna powstaje w wyniku przemiału ziaren pszenicy. Występuje w wielu odmianach, dzięki czemu z pewnością znajdziesz tę najlepiej dopasowaną do swoich potraw. Jej typ zależy od stopnia zmielenia i oczyszczenia ziarna, a liczba przy nazwie wskazuje na ilość składników mineralnych. I tak na przykład – mąka pszenna typ 450 zawiera około 0,45% substancji mineralnych, co czyni ją jasną i lekką.
Do wypieków i nie tylko
Mąka pszenna stwarza nieskończone pole do popisu dla Twoich umiejętności kulinarnych. Możesz używać jej zarówno do dań na słono, jak i deserów. Wyczarujesz z niej pyszne biszkopty, ciasteczka i torty – mąka cukiernicza jest miałka, jasna i bogata w gluten, który zapewnia ciastu odpowiednią kleistość i siłę do wyrastania.
Mąka pszenna – minerały i witaminy
Mąka pszenna to przede wszystkim źródło energii pochodzącej z węglowodanów. Dostarcza też niemałą porcję białka, błonnika, który może korzystnie wpływać na pracę jelit oraz wapnia, potasu i innych niezbędnych dla organizmu składników mineralnychMąka pszenna to bez wątpienia najczęściej używany produkt w polskiej kuchni. Stosuje się ją do wszystkiego, począwszy od słodkich wypieków, a skończywszy na wytrawnych daniach obiadowych. Jednak pomimo niemal codziennego korzystania z mąki, prawdopodobnie niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że istnieją różne typy mąk!
Czy kiedykolwiek zastanowiło Cię, dlaczego Twoje kruche ciastka nie przypominają tych z cukierni, a makaron smakuje inaczej niż ten kupiony? Prawdopodobnie dlatego, że do wszystkich potraw używałeś tej samej, uniwersalnej mąki pszennej. Jeżeli jednak chcesz, żeby Twoje słodkie wypieki dorównały dziełom mistrzów cukierniczych, powinieneś koniecznie sięgnąć po mąkę pszenną cukierniczą typu 450.
Skład: niestabilizowana chemicznie mąka pszenna typ 450
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: od 1 kg
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli)
Wartość energetyczna: 1524 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: -
Białko: 9,1 g
Sól: 0,08 g
Producent: Naturalnie Zdrowe
Mąka pszenna powstaje w wyniku przemiału ziaren pszenicy. Występuje w wielu odmianach, dzięki czemu z pewnością znajdziesz tę najlepiej dopasowaną do swoich potraw. Jej typ zależy od stopnia zmielenia i oczyszczenia ziarna, a liczba przy nazwie wskazuje na ilość składników mineralnych. I tak na przykład – mąka pszenna typ 450 zawiera około 0,45% substancji mineralnych, co czyni ją jasną i lekką.
Do wypieków i nie tylko
Mąka pszenna stwarza nieskończone pole do popisu dla Twoich umiejętności kulinarnych. Możesz używać jej zarówno do dań na słono, jak i deserów. Wyczarujesz z niej pyszne biszkopty, ciasteczka i torty – mąka cukiernicza jest miałka, jasna i bogata w gluten, który zapewnia ciastu odpowiednią kleistość i siłę do wyrastania.
Mąka pszenna – minerały i witaminy
Mąka pszenna to przede wszystkim źródło energii pochodzącej z węglowodanów. Dostarcza też niemałą porcję białka, błonnika, który może korzystnie wpływać na pracę jelit oraz wapnia, potasu i innych niezbędnych dla organizmu składników mineralnychMąka pszenna to bez wątpienia najczęściej używany produkt w polskiej kuchni. Stosuje się ją do wszystkiego, począwszy od słodkich wypieków, a skończywszy na wytrawnych daniach obiadowych. Jednak pomimo niemal codziennego korzystania z mąki, prawdopodobnie niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że istnieją różne typy mąk!
Czy kiedykolwiek zastanowiło Cię, dlaczego Twoje kruche ciastka nie przypominają tych z cukierni, a makaron smakuje inaczej niż ten kupiony? Prawdopodobnie dlatego, że do wszystkich potraw używałeś tej samej, uniwersalnej mąki pszennej. Jeżeli jednak chcesz, żeby Twoje słodkie wypieki dorównały dziełom mistrzów cukierniczych, powinieneś koniecznie sięgnąć po mąkę pszenną cukierniczą typu 450.
Skład: niestabilizowana chemicznie mąka pszenna typ 450
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: od 1 kg
W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy.
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli)
Wartość energetyczna: 1524 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: -
Białko: 9,1 g
Sól: 0,08 g
Producent: Naturalnie Zdrowe
ID: 976835073
xxx xxx xxx
Dodane 07 grudnia 2025
Mąka pszenna tortowa typ 450 1kg
Tylko przedmiot
5 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły
