Firmowe
Poziom: Parter
Powierzchnia: 74,01 m²
Przeznaczenie lokalu: Handlowe
Opis
Oferta na wyłączność! Bez prowizji od najemcy tj. poszukującego lokal.
Dąbrowski Nieruchomości Komercyjne Paweł Dąbrowski (lokale użytkowe wynajem, sprzedaż) ww biuro-dnk.pl Kontakt: 5 3 4 1 9 9 9 9 9
Filmik z wnętrza i otoczenia lokalu na https: //youtu.be/NHGQzgxOswE (nie ma spacji po htttps:). Proszę wkleić link do wyszukiwarki google.
Chętnie do wynajęcia pod kebab, burgery, gastronomia. Po tej stronie stacji kolejowej nie ma kebaba, są 2 po drugiej stronie stacji. Handel i usługi również. Wykluczona działalność hazardowa ! Proszę nie dzwonić pod teg typu działalność.
Do wynajęcia lokal użytkowy położony na parterze nowego budynku położonego przy samej stacji PKP Pruszków tj. osiedle ,,Stacja Centrum" ul. Waryńskiego 5/7, dosłownie w odległości 2 minut na pieszo od stacji. Lokal położony w dużym ciągu innych lokali o charakterze handlowo-usługowym na dużym nowym osiedlu mieszkaniowym. Lokalizacja o dużym natężeniu ruchu pieszego tj. dojście do stacji pkp, jeśli chodzi o ruch pieszy to dużo młodzieży uczącej się. Lokal posiada dwie witryny lokalu i 2 wejścia tj. na główną ulicę Waryńskiego oraz od strony osiedla. Trzeci lokal od prawej strony stojąc twarzą do budynku, zaraz przy rampie/pochyłym chodniku prowadzącym z chodnika przy ulicy Waryńskiego. Przy budynku przystanki autobusowe. Lokal z przeznaczeniem pod działalność handlową, usługową lub gastronomiczną. Przy budynku duży parking P&R PKP Pruszków. W budynku funkcjonuje już kilka różnych działalności m.in. sklep z alkoholami i winami ,,Cezar", piekarnio-cukiernia ,,Putka".
Lokal w kształcie ustawnego prostokąta open-space, wysoki tj. 3,815 m. Lokal w stanie developerskim, ale z położonymi już tynkami i ścianami pomalowanymi na biało. Opis standardu budowlanego lokalu:
Podłoga: posadzka betonowa pod wykończenie własne przez najemcę, na posadzkach w miejscach pod pomieszczenia sanitarne izolacja przeciwwilgociowa do wykonania w zakresie własnym;
Sufit: Bez wykończenia tynkiem. Pod sufitem przewiduje się rozprowadzenie przewodów wentylacyjnych we własnym zakresie przez najemcę;
Witryny: Aluminiowy system okienno - drzwiowy, przeszklony szkłem bezpiecznym;
Drzwi wejściowe: Jedne drzwi od strony ul. Waryńskiego + drugie z tyłu lokalu od strony osiedla. Drzwi antywłamaniowe w klasie P2-WK1, drzwi przeszklone w ramach aluminiowych w systemie kolorze spójnym z elewacją. Nad witryną i drzwiami lokalu przewidziany pas reklamowy lokalu;
Instalacja elektryczna: Zasilanie o wartości 25 kW. Przyjęta moc elektryczna daje możliwość podłączenia przeciętnie wyposażonego lokalu w tym niewielkiego sklepu spożywczego wraz z wentylacją i klimatyzacją; przyłączenie energochłonnych technologii (gastronomia i podobne), co do większych klimatyzatorów oraz elektrycznych kurtyn powinno być poprzedzone indywidualną analizą. Lokal wyposażony w typową tablicę elektryczną, wyposażoną w wyłącznik główny oraz zabezpieczenia nadmiarowe i różnicowo prądowe dla instalacji oświetleniowej i gniazd wtykowych, instalację wypustów oświetleniowych, instalację gniazd wtykowych, instalację zasilającą reklamę nad wejściem, wypusty do zasilania kurtyn powietrznych w pobliżu drzwi wejściowych. Zakup i montaż kurtyny powietrznej po stronie najemcy lokalu Zabezpieczenie przedlicznikowe lokalu o mocy przyłączeniowej 25kW to wyłącznik nad prądowy selektywny 50A.
Zwiększenie mocy do 31kW nie wymaga żadnych prac.
Zwiększenie mocy w przedziale 32-40kW wymaga wymiany zabezpieczenia przedlicznikowego na 63A; przewód pozostaje bez zmian.
Zwiększenie mocy powyżej 40kW wymaga indywidualnej analizy oraz wiązać się będzie z wymianą układu pomiarowego z bezpośredniego na pół pośredni oraz wymianą kabla zasilającego WLZ;
Instalacje teletechniczne: Skrzynka telekomunikacyjna, do których doprowadzono sygnały RTV i IT przewodami 1xRG-6, 1xFTTH-2J, 2x UTP kat.5 a.
Inst. wod.-kan.: Wodomierze (w lokalu) obsługujące lokal z zapewnieniem dostępu przez otwór rewizyjny. Rozprowadzenie przewodów zimnej i ciepłej wody w warstwach szlichty do miejsc wyznaczonych pod zaplecze sanitarne. Na pionach kanalizacyjnych przewidziano pod posadzką trójnik z odejściem dz110 oraz nad nim odejściem dz50. Ewentualny montaż separatora tłuszczu w lokalu ( nie przewiduje się montażu separatora tłuszczu po za obrębem lokalu);
Inst. C.O.: grzejniki stalowe płytowe wolnostojące i naścienne, indywidualne liczniki ciepła w przestrzeni lokalu; przy doborze grzejników założono, że powietrze kompensujące wywiew mechaniczny w ilościach większych, niż 1w/h podgrzewane będzie przez indywidualną nagrzewnicę powietrza montowaną przez najemcę lokalu zgodnie z indywidualną aranżacją;
Inst. wentylacji: niezależna czerpnia ścienna dla lokalu zlokalizowana na elewacji oraz standardowo dwa kanały wyciągowe wyprowadzone na dach. Czerpnia i kanały wyciągowe szczelnie zaślepione w przestrzeni obsługiwanego lokalu. Założono konieczność dostarczenia świeżego powietrza w ilości ok. 10 m3/h/m2 (ok. 2 wymian na godzinę). Przewiduje się montaż centralek nawiewno-wywiewnych z odzyskiem ciepła. Montaż i zakup urządzenia oraz rozprowadzenie powietrza kanałami - po stronie Najemcy. Jako wymóg obligatoryjny zakłada się podłączenie przez najemców nagrzewnicy elektrycznej. Do lokalu została przewidziana rezerwa energii elektrycznej na potrzebę nagrzewnicy. Dwa kanały wywiewne każdy o wydajności 2 wymian na godzinę, kanały nie są połączone z mieszkaniami, nie ma zamontowanych wentylatorów. Montaż wentylatorów lub centrali po stronie użytkownika. Gastronomia może być pod warunkiem odpowiedniej ilości powietrza. Kanały są zaprojektowane na 2 wymiany na godzinę, zwiększenie strumienia będzie generowało za duży poziom hałasu. Czerpnia ścienna jest do określenia na podstawie ilości wyciąganego powietrza, do obecnej czerpni ściennej nie jest podłączony kanał.
Dane dot. wentylacji: kanał wentylacyjny z zaworem ppoż. fi 150 EIS 120 wyzwalacz topikowy, kanał wentylacji klapa ppoż. fi 200 EIS 120 + wyzwalacz termiczny. 2 kanały wentylacji tj. kuchni i sali + kanał z toalety. W lokalu przewiduje się wentylator kanałowy TD-250/100 HS N=0,028 KW; 230V (3 kanał wentylacji lokalu klapa ppoż fi 200 EIS 120 + wyzwalacz termiczny W=50 m3/h. Nawiew lokalu = 450 m3/h. Wywiew = 400m3/h. 2 kurtyny powietrzne ELIS A-E-100, N-7,0kW; 400V.
Klimatyzacja: Miejsce przewidziane pod montaż jednostki zewnętrznej przewidziane w przestrzeni garażowej budynku, dokładne wskazanie miejsca wymaga przygotowania projektu.
Nośność stropu: 4,0kN/m2 (400kg/m2).
Możliwość alkoholu w lokalu, obecnie budynkiem administruje jeszcze developer, który wystawi pisemną zgodę.
Dysponujemy pełną dokumentacją techniczną lokalu tj. rzut lokalu + plany wszystkich instalacji.
Warunki najmu:
- Czynsz najmu 5 500 zł. + vat 23%
- czynsz administracyjny (tj. opłaty adm.-ekspl.) w wysokości 1 037, 96 zł.
Wynajmujący zgodnie z przepisami prawa podatkowego wystawia odrębną re- fakturę VAT za media tj. czynsz administracyjny/opłaty administracyjno-eksploatacyjne. Prąd płatny przez najemcę na podstawie bezpośrednio podpisanej umowy przez najemcę z zakładem energetycznym. Raz w roku czynsz najmu waloryzowany o wskaźnik GUS, pierwsza waloryzacja po 12 miesiącach najmu. Powyższa cena jest ceną promocyjną i obowiązuje przez 2 lata (ze względu na to, że budynki nie są jeszcze w pełni zasiedlone i sąsiednie lokale nie po wynajmowane). Kaucja: suma 3 miesięcznego czynszu najmu brutto); na pewno nie mniejsza, niż 2 miesiące. Zabezpieczenie 777 k.p.c. co do wydania (zwrotu lokalu) i co do zapłaty świadczeń finansowych wynikających z umowy najmu. Nie dotyczy to umów podpisywanych z dużymi firmami pod sklepy firmowe, franczyzodawcami ( dotyczy franczyzobiorców). Wakacje czynszowe: 3 miesiące tj. zwolnienie z opłat czynszu najmu za pierwsze 3 miesiące. Umowa na min. 3 lata. 2 lata do rozważenia, wówczas krótsze wakacje czynszowe tj. 2 miesiące.
Więcej zdjęć lokalu, filmik z wnętrza i otoczenia lokalu oraz oferty innych lokali użytkowych na stronie biuro-dnk.pl Przed biuro-dnk.pl wpisać www.
Dąbrowski Nieruchomości Komercyjne Paweł Dąbrowski (lokale użytkowe wynajem, sprzedaż) ww biuro-dnk.pl Kontakt: 5 3 4 1 9 9 9 9 9
Filmik z wnętrza i otoczenia lokalu na https: //youtu.be/NHGQzgxOswE (nie ma spacji po htttps:). Proszę wkleić link do wyszukiwarki google.
Chętnie do wynajęcia pod kebab, burgery, gastronomia. Po tej stronie stacji kolejowej nie ma kebaba, są 2 po drugiej stronie stacji. Handel i usługi również. Wykluczona działalność hazardowa ! Proszę nie dzwonić pod teg typu działalność.
Do wynajęcia lokal użytkowy położony na parterze nowego budynku położonego przy samej stacji PKP Pruszków tj. osiedle ,,Stacja Centrum" ul. Waryńskiego 5/7, dosłownie w odległości 2 minut na pieszo od stacji. Lokal położony w dużym ciągu innych lokali o charakterze handlowo-usługowym na dużym nowym osiedlu mieszkaniowym. Lokalizacja o dużym natężeniu ruchu pieszego tj. dojście do stacji pkp, jeśli chodzi o ruch pieszy to dużo młodzieży uczącej się. Lokal posiada dwie witryny lokalu i 2 wejścia tj. na główną ulicę Waryńskiego oraz od strony osiedla. Trzeci lokal od prawej strony stojąc twarzą do budynku, zaraz przy rampie/pochyłym chodniku prowadzącym z chodnika przy ulicy Waryńskiego. Przy budynku przystanki autobusowe. Lokal z przeznaczeniem pod działalność handlową, usługową lub gastronomiczną. Przy budynku duży parking P&R PKP Pruszków. W budynku funkcjonuje już kilka różnych działalności m.in. sklep z alkoholami i winami ,,Cezar", piekarnio-cukiernia ,,Putka".
Lokal w kształcie ustawnego prostokąta open-space, wysoki tj. 3,815 m. Lokal w stanie developerskim, ale z położonymi już tynkami i ścianami pomalowanymi na biało. Opis standardu budowlanego lokalu:
Podłoga: posadzka betonowa pod wykończenie własne przez najemcę, na posadzkach w miejscach pod pomieszczenia sanitarne izolacja przeciwwilgociowa do wykonania w zakresie własnym;
Sufit: Bez wykończenia tynkiem. Pod sufitem przewiduje się rozprowadzenie przewodów wentylacyjnych we własnym zakresie przez najemcę;
Witryny: Aluminiowy system okienno - drzwiowy, przeszklony szkłem bezpiecznym;
Drzwi wejściowe: Jedne drzwi od strony ul. Waryńskiego + drugie z tyłu lokalu od strony osiedla. Drzwi antywłamaniowe w klasie P2-WK1, drzwi przeszklone w ramach aluminiowych w systemie kolorze spójnym z elewacją. Nad witryną i drzwiami lokalu przewidziany pas reklamowy lokalu;
Instalacja elektryczna: Zasilanie o wartości 25 kW. Przyjęta moc elektryczna daje możliwość podłączenia przeciętnie wyposażonego lokalu w tym niewielkiego sklepu spożywczego wraz z wentylacją i klimatyzacją; przyłączenie energochłonnych technologii (gastronomia i podobne), co do większych klimatyzatorów oraz elektrycznych kurtyn powinno być poprzedzone indywidualną analizą. Lokal wyposażony w typową tablicę elektryczną, wyposażoną w wyłącznik główny oraz zabezpieczenia nadmiarowe i różnicowo prądowe dla instalacji oświetleniowej i gniazd wtykowych, instalację wypustów oświetleniowych, instalację gniazd wtykowych, instalację zasilającą reklamę nad wejściem, wypusty do zasilania kurtyn powietrznych w pobliżu drzwi wejściowych. Zakup i montaż kurtyny powietrznej po stronie najemcy lokalu Zabezpieczenie przedlicznikowe lokalu o mocy przyłączeniowej 25kW to wyłącznik nad prądowy selektywny 50A.
Zwiększenie mocy do 31kW nie wymaga żadnych prac.
Zwiększenie mocy w przedziale 32-40kW wymaga wymiany zabezpieczenia przedlicznikowego na 63A; przewód pozostaje bez zmian.
Zwiększenie mocy powyżej 40kW wymaga indywidualnej analizy oraz wiązać się będzie z wymianą układu pomiarowego z bezpośredniego na pół pośredni oraz wymianą kabla zasilającego WLZ;
Instalacje teletechniczne: Skrzynka telekomunikacyjna, do których doprowadzono sygnały RTV i IT przewodami 1xRG-6, 1xFTTH-2J, 2x UTP kat.5 a.
Inst. wod.-kan.: Wodomierze (w lokalu) obsługujące lokal z zapewnieniem dostępu przez otwór rewizyjny. Rozprowadzenie przewodów zimnej i ciepłej wody w warstwach szlichty do miejsc wyznaczonych pod zaplecze sanitarne. Na pionach kanalizacyjnych przewidziano pod posadzką trójnik z odejściem dz110 oraz nad nim odejściem dz50. Ewentualny montaż separatora tłuszczu w lokalu ( nie przewiduje się montażu separatora tłuszczu po za obrębem lokalu);
Inst. C.O.: grzejniki stalowe płytowe wolnostojące i naścienne, indywidualne liczniki ciepła w przestrzeni lokalu; przy doborze grzejników założono, że powietrze kompensujące wywiew mechaniczny w ilościach większych, niż 1w/h podgrzewane będzie przez indywidualną nagrzewnicę powietrza montowaną przez najemcę lokalu zgodnie z indywidualną aranżacją;
Inst. wentylacji: niezależna czerpnia ścienna dla lokalu zlokalizowana na elewacji oraz standardowo dwa kanały wyciągowe wyprowadzone na dach. Czerpnia i kanały wyciągowe szczelnie zaślepione w przestrzeni obsługiwanego lokalu. Założono konieczność dostarczenia świeżego powietrza w ilości ok. 10 m3/h/m2 (ok. 2 wymian na godzinę). Przewiduje się montaż centralek nawiewno-wywiewnych z odzyskiem ciepła. Montaż i zakup urządzenia oraz rozprowadzenie powietrza kanałami - po stronie Najemcy. Jako wymóg obligatoryjny zakłada się podłączenie przez najemców nagrzewnicy elektrycznej. Do lokalu została przewidziana rezerwa energii elektrycznej na potrzebę nagrzewnicy. Dwa kanały wywiewne każdy o wydajności 2 wymian na godzinę, kanały nie są połączone z mieszkaniami, nie ma zamontowanych wentylatorów. Montaż wentylatorów lub centrali po stronie użytkownika. Gastronomia może być pod warunkiem odpowiedniej ilości powietrza. Kanały są zaprojektowane na 2 wymiany na godzinę, zwiększenie strumienia będzie generowało za duży poziom hałasu. Czerpnia ścienna jest do określenia na podstawie ilości wyciąganego powietrza, do obecnej czerpni ściennej nie jest podłączony kanał.
Dane dot. wentylacji: kanał wentylacyjny z zaworem ppoż. fi 150 EIS 120 wyzwalacz topikowy, kanał wentylacji klapa ppoż. fi 200 EIS 120 + wyzwalacz termiczny. 2 kanały wentylacji tj. kuchni i sali + kanał z toalety. W lokalu przewiduje się wentylator kanałowy TD-250/100 HS N=0,028 KW; 230V (3 kanał wentylacji lokalu klapa ppoż fi 200 EIS 120 + wyzwalacz termiczny W=50 m3/h. Nawiew lokalu = 450 m3/h. Wywiew = 400m3/h. 2 kurtyny powietrzne ELIS A-E-100, N-7,0kW; 400V.
Klimatyzacja: Miejsce przewidziane pod montaż jednostki zewnętrznej przewidziane w przestrzeni garażowej budynku, dokładne wskazanie miejsca wymaga przygotowania projektu.
Nośność stropu: 4,0kN/m2 (400kg/m2).
Możliwość alkoholu w lokalu, obecnie budynkiem administruje jeszcze developer, który wystawi pisemną zgodę.
Dysponujemy pełną dokumentacją techniczną lokalu tj. rzut lokalu + plany wszystkich instalacji.
Warunki najmu:
- Czynsz najmu 5 500 zł. + vat 23%
- czynsz administracyjny (tj. opłaty adm.-ekspl.) w wysokości 1 037, 96 zł.
Wynajmujący zgodnie z przepisami prawa podatkowego wystawia odrębną re- fakturę VAT za media tj. czynsz administracyjny/opłaty administracyjno-eksploatacyjne. Prąd płatny przez najemcę na podstawie bezpośrednio podpisanej umowy przez najemcę z zakładem energetycznym. Raz w roku czynsz najmu waloryzowany o wskaźnik GUS, pierwsza waloryzacja po 12 miesiącach najmu. Powyższa cena jest ceną promocyjną i obowiązuje przez 2 lata (ze względu na to, że budynki nie są jeszcze w pełni zasiedlone i sąsiednie lokale nie po wynajmowane). Kaucja: suma 3 miesięcznego czynszu najmu brutto); na pewno nie mniejsza, niż 2 miesiące. Zabezpieczenie 777 k.p.c. co do wydania (zwrotu lokalu) i co do zapłaty świadczeń finansowych wynikających z umowy najmu. Nie dotyczy to umów podpisywanych z dużymi firmami pod sklepy firmowe, franczyzodawcami ( dotyczy franczyzobiorców). Wakacje czynszowe: 3 miesiące tj. zwolnienie z opłat czynszu najmu za pierwsze 3 miesiące. Umowa na min. 3 lata. 2 lata do rozważenia, wówczas krótsze wakacje czynszowe tj. 2 miesiące.
Więcej zdjęć lokalu, filmik z wnętrza i otoczenia lokalu oraz oferty innych lokali użytkowych na stronie biuro-dnk.pl Przed biuro-dnk.pl wpisać www.
ID: 967178122
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 17 czerwca 2025
lokal 74 m2 przy stacji PKP Pruszków Waryńskiego 5/7, parter, witryny
5 500 zł
do negocjacji
Lokalizacja
Pruszków
Mazowieckie