Prywatne
Stan: Nowe
Tematyka: Kuchnia
Opis
Nieużywane książki stan idealny.
Desery. Na co dzień i od święta 2006r.
Desery są mile widziane na każdym stole, bez względu na to, czy są tylko obowiązkowym uzupełnieniem posiłku, czy mają nam sprawić nadzwyczajną przyjemność. Wszystkim przepisom towarzyszą szczegółowe wskazówki, które gwarantują, że potrawa uda się wyśmienicie. Kolorowe fotografie oraz rady kucharza czynią z tej książki doskonały poradnik kulinarny.
Przetwory Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni Szymanderska Urszula
2005 r.
Dżemy, keczup, pesto, a nawet egzotyczne sosy czy ocet ziołowy można kupić w sklepie, ale czasem warto je przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. PROSTE PRZEPISY NA SſODKIE PRZYSMAKI: dżemy, galaretki, konfitury, powidła, likiery i syrop. Można je przygotowywać przez cały rok: w lecie z malin, porzeczek, agrestu, wiśni i truskawek, jesienią klasycznie z jabłek, gruszek i śliwek, a zimą z owoców egzotycznych, jak mango, ananas czy kiwi. ORYGINALNE PRZETWORY Z WARZYW: sałatki, kiszonki i marynaty, od zwykłej kiszonej kapusty po wymyślne bakłażany w zalewie miodowej - doskonałe na przyjęcia, świetne na prezenty. SMAKOŁYKI Z DOMOWEJ SPIŻARNI: pasztety, sery w oliwie, jaja w marynacie octowej, które z pewnością zachwycą gości i domowników.
Słodkości w insulinooporności
Makarowska Magdalena Musiałowska Dominika 2019r.
Praktyczne porady autorek
Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska napisały już kilka książek, których tematyka dotyczy wspomnianej dolegliwości. W pozycji „Słodkości w insulinooporności” znajdziesz cenne informacje i praktyczne porady na temat bezpiecznych słodyczy, które możesz jeść, zmagając się z tym problemem. Czasami może wydawać się, że dany produkt nie jest dla Ciebie w żaden sposób niebezpieczny, a w rzeczywistości jest wręcz przeciwnie. Wskazówki autorek pozwolą Ci poznać smaczne i co najważniejsze zdrowsze zamienniki cukru. Chcesz dowiedzieć się więcej? Sięgnij po książkę!
Korea od kuchni
Okładka miękka 2023r.
Anita Raszka
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami. To ostrość intensywnie czerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang – pasty z sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia dobra dla mięsożerców – wielbicieli aromatycznej grillowanej wołowiny bulgog, smażonego kurczaka na ostro dak galbi, bulionów z suszonych sardeli i glonów, ale i tych, którzy wolą rośliny – bo przecież królują tu też marynowana rzepa i glazurowane bataty, tofu i ryżowe ciasteczka, których łagodność przełamują słodko-ostre sosy.
Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Ta książka opisuje krok po kroku, czym jest i jak ugotować pyszne koreańskie jedzenie.
Znajdziesz tu listę podstawowych przypraw i składników – nie martw się, większość z nich jest niedroga i łatwo dostępna w polskich supermarketach lub sklepach internetowych z kuchnią świata.
W książce znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na klasyczne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i cennymi radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki do bulgogu, czym się różnią koreańskie zupy jjigae, guk i tang.
Poznasz również koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków. W Korei nie podaje się bowiem kompletnego dania na jednym talerzu. Każdy dostaje swoją miskę ryżu lub makaranu, a na stole pojawia się wiele miseczek z ban chanami – różnymi dodatkowymi potrawami – z których będą wspólnie jedli wszyscy biesiadnicy.
Bap meogeosseoyo? – Jadłeś już dzisiaj? Tak brzmi koreańskie Jak się masz. I chociaż obecnie nie chodzi już o troskę, czy spotkana osoba miała możliwość zaspokojenia głodu, to słowa te pokazują, jak ważna jest dla Koreańczyków kuchnia.
Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem: kiszonek kimchi, ciastek ryżowych tteok, zup jjigae, guk i tang, dań głównych juyori, dodatków, czyli ban chanów, oraz deserów husik.
Desery. Na co dzień i od święta 2006r.
Desery są mile widziane na każdym stole, bez względu na to, czy są tylko obowiązkowym uzupełnieniem posiłku, czy mają nam sprawić nadzwyczajną przyjemność. Wszystkim przepisom towarzyszą szczegółowe wskazówki, które gwarantują, że potrawa uda się wyśmienicie. Kolorowe fotografie oraz rady kucharza czynią z tej książki doskonały poradnik kulinarny.
Przetwory Słodkie i pikantne przysmaki z domowej spiżarni Szymanderska Urszula
2005 r.
Dżemy, keczup, pesto, a nawet egzotyczne sosy czy ocet ziołowy można kupić w sklepie, ale czasem warto je przyrządzić samodzielnie - bez konserwantów, za to dokładnie według własnych upodobań. PROSTE PRZEPISY NA SſODKIE PRZYSMAKI: dżemy, galaretki, konfitury, powidła, likiery i syrop. Można je przygotowywać przez cały rok: w lecie z malin, porzeczek, agrestu, wiśni i truskawek, jesienią klasycznie z jabłek, gruszek i śliwek, a zimą z owoców egzotycznych, jak mango, ananas czy kiwi. ORYGINALNE PRZETWORY Z WARZYW: sałatki, kiszonki i marynaty, od zwykłej kiszonej kapusty po wymyślne bakłażany w zalewie miodowej - doskonałe na przyjęcia, świetne na prezenty. SMAKOŁYKI Z DOMOWEJ SPIŻARNI: pasztety, sery w oliwie, jaja w marynacie octowej, które z pewnością zachwycą gości i domowników.
Słodkości w insulinooporności
Makarowska Magdalena Musiałowska Dominika 2019r.
Praktyczne porady autorek
Magdalena Makarowska i Dominika Musiałowska napisały już kilka książek, których tematyka dotyczy wspomnianej dolegliwości. W pozycji „Słodkości w insulinooporności” znajdziesz cenne informacje i praktyczne porady na temat bezpiecznych słodyczy, które możesz jeść, zmagając się z tym problemem. Czasami może wydawać się, że dany produkt nie jest dla Ciebie w żaden sposób niebezpieczny, a w rzeczywistości jest wręcz przeciwnie. Wskazówki autorek pozwolą Ci poznać smaczne i co najważniejsze zdrowsze zamienniki cukru. Chcesz dowiedzieć się więcej? Sięgnij po książkę!
Korea od kuchni
Okładka miękka 2023r.
Anita Raszka
Kuchnia koreańska? Powiesz: wiem, to przecież kimchi! Masz rację, ale chociaż kiszona na ostro kapusta (zwana u nas pekińską) jest – obok bap, czyli ryżu – sercem koreańskiego menu, to kuchnia tego narodu kusi wieloma innymi smakami, aromatami i kolorami. To ostrość intensywnie czerwonej pasty gochujang z koreańskiej papryczki chili, słodycz syropu ssal jocheong z brązowego ryżu, słony smak doenjang – pasty z sfermentowanej soi i zalewy solnej. To kuchnia dobra dla mięsożerców – wielbicieli aromatycznej grillowanej wołowiny bulgog, smażonego kurczaka na ostro dak galbi, bulionów z suszonych sardeli i glonów, ale i tych, którzy wolą rośliny – bo przecież królują tu też marynowana rzepa i glazurowane bataty, tofu i ryżowe ciasteczka, których łagodność przełamują słodko-ostre sosy.
Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Ta książka opisuje krok po kroku, czym jest i jak ugotować pyszne koreańskie jedzenie.
Znajdziesz tu listę podstawowych przypraw i składników – nie martw się, większość z nich jest niedroga i łatwo dostępna w polskich supermarketach lub sklepach internetowych z kuchnią świata.
W książce znajdziesz kilkadziesiąt przepisów na klasyczne potrawy kuchni koreańskiej. Każdy jest opatrzony objaśnieniami i cennymi radami, na przykład jak pokroić wołowinę na cieniutkie plasterki do bulgogu, czym się różnią koreańskie zupy jjigae, guk i tang.
Poznasz również koreańską kulturę jedzenia i serwowania posiłków. W Korei nie podaje się bowiem kompletnego dania na jednym talerzu. Każdy dostaje swoją miskę ryżu lub makaranu, a na stole pojawia się wiele miseczek z ban chanami – różnymi dodatkowymi potrawami – z których będą wspólnie jedli wszyscy biesiadnicy.
Bap meogeosseoyo? – Jadłeś już dzisiaj? Tak brzmi koreańskie Jak się masz. I chociaż obecnie nie chodzi już o troskę, czy spotkana osoba miała możliwość zaspokojenia głodu, to słowa te pokazują, jak ważna jest dla Koreańczyków kuchnia.
Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem: kiszonek kimchi, ciastek ryżowych tteok, zup jjigae, guk i tang, dań głównych juyori, dodatków, czyli ban chanów, oraz deserów husik.
ID: 829561144
xxx xxx xxx
Dodane 24 kwietnia 2024
Książki kucharskie KOMPLET
Tylko przedmiot
40 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja