Prywatne
Rok wydania: 2013
Okładka: Miękka
Stan: Używane
Gatunek: Pozostałe
Opis
Sprzedam podręcznik, który napisały trzy panie: prof. Hanna Kunachowicz, dr Elżbieta Czarnowska-Misztal i dr Halina Turlejska. Wydany został przez Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne w 2013 roku i jest to już dziesiąte wydanie tej pozycji.
Książka ma 256 stron i wymiary 16,5x23,5 cm. Miękkie okładki są czyste i nie zniszczone. Także wewnątrz żadna kartka nie jest podarta, posklejana, czy też uszkodzona w inny sposób.
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum. Służy do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Jest polecany również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia.
Zapraszam do zakupu.
Książka ma 256 stron i wymiary 16,5x23,5 cm. Miękkie okładki są czyste i nie zniszczone. Także wewnątrz żadna kartka nie jest podarta, posklejana, czy też uszkodzona w inny sposób.
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum. Służy do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Jest polecany również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia.
Zapraszam do zakupu.
ID: 903184361
xxx xxx xxx
Dodane 31 lipca 2025
Książka "Zasady żywienia człowieka"
Tylko przedmiot
20 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły