Firmowe
Stan: Nowe
Opis
KOCIOŁEK GARNEK ŻELIWNY 8L+Patelnia grillowa
Wysokiej klasy węgierski kociołek żeliwny idealny do pieczenia potraw w letnie wieczory
takich jak zupa gulaszowa ,bogracz ,pieczonki-duszonki
golonko w piwie ,leczo lub żeberka w kapuście
ZDROWE PRZYGOTOWANIE POTRAW POPRZEZ DUSZENIE MOŻE BYĆ ALTERNATYWĄ DLA POTRAW Z GRILLA.
-KOCIOŁEK WYKONANY Z JEDNEGO KAWAŁKA NATURALNEGO ŻELIWA
-POWŁOKA ODPORNA NA WYSOKIE TEMPERATURY ŚCIERANIA I PRZYWIERANIE
-ODPORNY NA WYSOKIE TEMPERATURY
-PŁASKIE DNO
Nowatorski kociołek 2W1
Zastosowano pokrywę z funkcją grilla
Nadaję się na ognisko i na każdą kuchnie (również indukcje)
Pokrywa może pozwolić nam grillować na parze podczas robienia kociołka na ognisku
Odwracamy pokrywę a para z kotła rozgrzeje grill
KOCIOŁEK ŻELIWNY MYŚLIWSKI 11L PAT.GRILL Rodzaj stojący
WYMIARY:
WYSOKOŚĆ Z NÓŻKAMI OK.42 cm
- ŚREDNICA 26 cm
- WYSOKOŚĆ NÓŻEK 16 cm
- WAGA 12kg
- POJEMNOŚĆ WKŁADU OK. 8L / 8-11 osób /
GARNEK NALEŻY OKRESOWO KONSERWOWAĆ POPRZEZ NATŁUSZCZANIE
PRZED PIERWSZYM PIECZENIEM NALEŻY WYPALIĆ KOCIOŁEK!
Jak wypalić żeliwny kociołek, by nie rdzewiał i jedzenie z niego dobrze smakowało?
To nic trudnego, a zawsze jest lepiej zrobić to samemu i mieć pewność co do użytego w tym procesie tłuszczu.
1. Przed pierwszym użyciem należy umyć kociołek (i pokrywkę) wodą. Pod żadnym pozorem nie wolno używać płynu do naczyń.
2. Dokładnie osuszyć i nasmarować tłuszczem. Do natłuszczania nadają się wszelkie oleje jadalne. Po nasmarowaniu zostawić na 30-60 minut, by kociołek wchłonął go jak najwięcej, po czym wytrzeć nadmiar. Kociołek smarujemy z obu stron.
Tak przygotowany kociołek należy wygrzać nad żarem paleniska, do momentu, aż zmieni kolor na ciemno brązowy. (wypalenie kociołka można zrobić w piekarniku w 250 st. w dobrze wentylowanym pomieszczeniu)
Pokrywkę wypalamy na ruszcie "grillując" ją z obu stron. Jeżeli nie mają Państwo rusztu, pokrywkę wypalamy na kociołku, ale nie przykrywając go szczelnie. Trzeba ją ułożyć tak by pozostawał jak największy otwór do odprowadzania wilgoci z kociołka.
3. Kociołki żeliwne myje się wodą bez detergentów, myjką lub gąbką. Naczyń nie wolno myć w zmywarce.
4. Po użyciu dobrze jest kociołek ponownie natłuścić, to przywróci naczyniu świeżość i odpowiednio zakonserwuje je do czasu kolejnego użycia.
5. Pod żadnym pozorem nie należy wlewać do rozgrzanego naczynia zimnych płynów.
6. Naczyń, które posiadają pokrywę, nie należy trzymać przykrytych. W zamkniętym naczyniu mogą pojawić się oznaki rdzy.
Odpowiednia konserwacja sprawi, że kociołek będzie służył przez wiele lat. Specyfika żeliwa tkwi w tym, że jego wartość rośnie w siłę w miarę upływu lat. Z żeliwem jest tak, jak z dobrym, rocznikowym winem
F.H. ELEKTA DARIUSZ NEJMAN
ul. SŁONECZNA 255
43-384 JAWORZE
ODBIÓR OSOBISTY W JAWORZU W GODZINACH:
Pon.-Pt. 9:00 - 16:00
Sobota 9:00 - 11:00
Po telefonicznym ustaleniu odbior
Wysokiej klasy węgierski kociołek żeliwny idealny do pieczenia potraw w letnie wieczory
takich jak zupa gulaszowa ,bogracz ,pieczonki-duszonki
golonko w piwie ,leczo lub żeberka w kapuście
ZDROWE PRZYGOTOWANIE POTRAW POPRZEZ DUSZENIE MOŻE BYĆ ALTERNATYWĄ DLA POTRAW Z GRILLA.
-KOCIOŁEK WYKONANY Z JEDNEGO KAWAŁKA NATURALNEGO ŻELIWA
-POWŁOKA ODPORNA NA WYSOKIE TEMPERATURY ŚCIERANIA I PRZYWIERANIE
-ODPORNY NA WYSOKIE TEMPERATURY
-PŁASKIE DNO
Nowatorski kociołek 2W1
Zastosowano pokrywę z funkcją grilla
Nadaję się na ognisko i na każdą kuchnie (również indukcje)
Pokrywa może pozwolić nam grillować na parze podczas robienia kociołka na ognisku
Odwracamy pokrywę a para z kotła rozgrzeje grill
KOCIOŁEK ŻELIWNY MYŚLIWSKI 11L PAT.GRILL Rodzaj stojący
WYMIARY:
WYSOKOŚĆ Z NÓŻKAMI OK.42 cm
- ŚREDNICA 26 cm
- WYSOKOŚĆ NÓŻEK 16 cm
- WAGA 12kg
- POJEMNOŚĆ WKŁADU OK. 8L / 8-11 osób /
GARNEK NALEŻY OKRESOWO KONSERWOWAĆ POPRZEZ NATŁUSZCZANIE
PRZED PIERWSZYM PIECZENIEM NALEŻY WYPALIĆ KOCIOŁEK!
Jak wypalić żeliwny kociołek, by nie rdzewiał i jedzenie z niego dobrze smakowało?
To nic trudnego, a zawsze jest lepiej zrobić to samemu i mieć pewność co do użytego w tym procesie tłuszczu.
1. Przed pierwszym użyciem należy umyć kociołek (i pokrywkę) wodą. Pod żadnym pozorem nie wolno używać płynu do naczyń.
2. Dokładnie osuszyć i nasmarować tłuszczem. Do natłuszczania nadają się wszelkie oleje jadalne. Po nasmarowaniu zostawić na 30-60 minut, by kociołek wchłonął go jak najwięcej, po czym wytrzeć nadmiar. Kociołek smarujemy z obu stron.
Tak przygotowany kociołek należy wygrzać nad żarem paleniska, do momentu, aż zmieni kolor na ciemno brązowy. (wypalenie kociołka można zrobić w piekarniku w 250 st. w dobrze wentylowanym pomieszczeniu)
Pokrywkę wypalamy na ruszcie "grillując" ją z obu stron. Jeżeli nie mają Państwo rusztu, pokrywkę wypalamy na kociołku, ale nie przykrywając go szczelnie. Trzeba ją ułożyć tak by pozostawał jak największy otwór do odprowadzania wilgoci z kociołka.
3. Kociołki żeliwne myje się wodą bez detergentów, myjką lub gąbką. Naczyń nie wolno myć w zmywarce.
4. Po użyciu dobrze jest kociołek ponownie natłuścić, to przywróci naczyniu świeżość i odpowiednio zakonserwuje je do czasu kolejnego użycia.
5. Pod żadnym pozorem nie należy wlewać do rozgrzanego naczynia zimnych płynów.
6. Naczyń, które posiadają pokrywę, nie należy trzymać przykrytych. W zamkniętym naczyniu mogą pojawić się oznaki rdzy.
Odpowiednia konserwacja sprawi, że kociołek będzie służył przez wiele lat. Specyfika żeliwa tkwi w tym, że jego wartość rośnie w siłę w miarę upływu lat. Z żeliwem jest tak, jak z dobrym, rocznikowym winem
F.H. ELEKTA DARIUSZ NEJMAN
ul. SŁONECZNA 255
43-384 JAWORZE
ODBIÓR OSOBISTY W JAWORZU W GODZINACH:
Pon.-Pt. 9:00 - 16:00
Sobota 9:00 - 11:00
Po telefonicznym ustaleniu odbior
ID: 741575832
xxx xxx xxx