Firmowe
Stan: Nowe
Opis
KOCIOŁEK ŻELIWNY 11L GARNEK Myśliwski Patelnia Grillowa
WYSOKIEJ KLASY WĘGIERSKI KOCIOŁEK ŻELIWNY IDEALNY DO PRZYGOTOWANIA POTRAW W LETNIE WIECZORY
TAKICH JAK:ZUPA GULASZOWA,BOGRACZ,PIECZONKI-DUSZONKI
GOLONKO W PIWIE,LECZO LUB ŻEBERKA W KAPUŚCIE
ZDROWE PRZYGOTOWANIE POTRAW POPRZEZ DUSZENIE MOŻE BYĆ ALTERNATYWĄ DLA POTRAW Z GRILLA.
Nowatorski kociołek 2W1
Zastosowano pokrywę z funkcją grilla
Nadaję się na ognisko i na każdą kuchnie (również indukcje)
Pokrywa może pozwolić nam grillować na parze podczas robienia kociołka na ognisku
Odwracamy pokrywę a para z kotła rozgrzeje grill
WYMIARY:
- WYSOKOŚĆ Z NÓŻKAMI OK. 47cm
- ŚREDNICA 29cm
- WYSOKOŚĆ NÓŻEK 16cm
- WAGA 15 kg
- POJEMNOŚĆ WKŁADU/ NIE WODY/ OK. 11L / 11-14 osób /
Jak wypalić żeliwny kociołek, by nie rdzewiał i jedzenie z niego dobrze smakowało?
To nic trudnego, a zawsze jest lepiej zrobić to samemu i mieć pewność co do użytego w tym procesie tłuszczu.
1. Przed pierwszym użyciem należy umyć kociołek (i pokrywkę) wodą. Pod żadnym pozorem nie wolno używać płynu do naczyń.
2. Dokładnie osuszyć i nasmarować tłuszczem. Do natłuszczania nadają się wszelkie oleje jadalne. Kociołek smarujemy z obu stron.
Tak przygotowany kociołek należy wygrzać nad żarem paleniska, do momentu, aż zmieni kolor na ciemno brązowy. (wypalenie kociołka można zrobić w piekarniku w 250 st. w dobrze wentylowanym pomieszczeniu)
Pokrywkę wypalamy na ruszcie "grillując" ją z obu stron. Jeżeli nie mają Państwo rusztu, pokrywkę wypalamy na kociołku, ale nie przykrywając go szczelnie. Trzeba ją ułożyć tak by pozostawał jak największy otwór do odprowadzania wilgoci z kociołka.
3. Kociołki żeliwne myje się wodą bez detergentów, myjką lub gąbką. Naczyń nie wolno myć w zmywarce.
4. Po użyciu dobrze jest kociołek ponownie natłuścić, to przywróci naczyniu świeżość i odpowiednio zakonserwuje je do czasu kolejnego użycia.
5. Pod żadnym pozorem nie należy wlewać do rozgrzanego naczynia zimnych płynów.
6. Naczyń, które posiadają pokrywę, nie należy trzymać przykrytych. W zamkniętym naczyniu mogą pojawić się oznaki rdzy.
Odpowiednia konserwacja sprawi, że kociołek będzie służył przez wiele lat. Specyfika żeliwa tkwi w tym, że jego wartość rośnie w siłę w miarę upływu lat. Z żeliwem jest tak, jak z dobrym, rocznikowym winem
WYSOKIEJ KLASY WĘGIERSKI KOCIOŁEK ŻELIWNY IDEALNY DO PRZYGOTOWANIA POTRAW W LETNIE WIECZORY
TAKICH JAK:ZUPA GULASZOWA,BOGRACZ,PIECZONKI-DUSZONKI
GOLONKO W PIWIE,LECZO LUB ŻEBERKA W KAPUŚCIE
ZDROWE PRZYGOTOWANIE POTRAW POPRZEZ DUSZENIE MOŻE BYĆ ALTERNATYWĄ DLA POTRAW Z GRILLA.
Nowatorski kociołek 2W1
Zastosowano pokrywę z funkcją grilla
Nadaję się na ognisko i na każdą kuchnie (również indukcje)
Pokrywa może pozwolić nam grillować na parze podczas robienia kociołka na ognisku
Odwracamy pokrywę a para z kotła rozgrzeje grill
WYMIARY:
- WYSOKOŚĆ Z NÓŻKAMI OK. 47cm
- ŚREDNICA 29cm
- WYSOKOŚĆ NÓŻEK 16cm
- WAGA 15 kg
- POJEMNOŚĆ WKŁADU/ NIE WODY/ OK. 11L / 11-14 osób /
Jak wypalić żeliwny kociołek, by nie rdzewiał i jedzenie z niego dobrze smakowało?
To nic trudnego, a zawsze jest lepiej zrobić to samemu i mieć pewność co do użytego w tym procesie tłuszczu.
1. Przed pierwszym użyciem należy umyć kociołek (i pokrywkę) wodą. Pod żadnym pozorem nie wolno używać płynu do naczyń.
2. Dokładnie osuszyć i nasmarować tłuszczem. Do natłuszczania nadają się wszelkie oleje jadalne. Kociołek smarujemy z obu stron.
Tak przygotowany kociołek należy wygrzać nad żarem paleniska, do momentu, aż zmieni kolor na ciemno brązowy. (wypalenie kociołka można zrobić w piekarniku w 250 st. w dobrze wentylowanym pomieszczeniu)
Pokrywkę wypalamy na ruszcie "grillując" ją z obu stron. Jeżeli nie mają Państwo rusztu, pokrywkę wypalamy na kociołku, ale nie przykrywając go szczelnie. Trzeba ją ułożyć tak by pozostawał jak największy otwór do odprowadzania wilgoci z kociołka.
3. Kociołki żeliwne myje się wodą bez detergentów, myjką lub gąbką. Naczyń nie wolno myć w zmywarce.
4. Po użyciu dobrze jest kociołek ponownie natłuścić, to przywróci naczyniu świeżość i odpowiednio zakonserwuje je do czasu kolejnego użycia.
5. Pod żadnym pozorem nie należy wlewać do rozgrzanego naczynia zimnych płynów.
6. Naczyń, które posiadają pokrywę, nie należy trzymać przykrytych. W zamkniętym naczyniu mogą pojawić się oznaki rdzy.
Odpowiednia konserwacja sprawi, że kociołek będzie służył przez wiele lat. Specyfika żeliwa tkwi w tym, że jego wartość rośnie w siłę w miarę upływu lat. Z żeliwem jest tak, jak z dobrym, rocznikowym winem
ID: 993942385
xxx xxx xxx
Dodane 13 sierpnia 2025
Kociołek Żeliwny 11L GARNEK Myśliwski Patelnia Grillowa
Tylko przedmiot
225 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły