Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Afgański kazan jest odlewany z wytrzymałego stopu aluminium.
Działa jak tradycyjny szybkowar z tą różnicą, że ma grubsze dno i ściany oraz zaokrąglony kształt dzięki czemu równo rozprowadza temperaturę wewnątrz. Zamknięta pokrywa doprowadza do wzrostu ciśnienia oraz temperatury do poziomu wrzenia, które przygotują potrawę w bardzo krótkim czasie.
Zasady stosowania:
Nie należy pozostawiać kazana na dużym ogniu przez dłuższy czas.
Zaleca się śledzić poziom ogrzewania poprzez poziom pary, która powinna się wydobywać zawsze w umiarkowanym stopniu.
W przypadku dużej ilości pary podnieść zawór awaryjny lub odstawić garnek, by chwilę przestygnął, następnie kontynuować gotowanie.
Nie należy skręć uchwytu do maksymalnego oporu.
Pokrywę dokręcić lekko, tak aby zapobiec wyciekom i wydobywaniu się pary wokół jej obwodu.
Nie należy otwierać pokrywy zaraz po zakończeniu gotowania.
Po zdjęciu z ognia zaleca się odczekać ok. 1 – 2 minuty.
Nie należy pozostawiać kazana bez nadzoru.
Obserwacja pary jest konieczna, aby regulować ogrzewanie i dzięki temu uniknąć ekzsplozji.
Nie należy wypełniać kazana do poziomu maksimum.
Zaleca się uzupełnić 2/3 objętości garnka, w przeciwnym razie kawałki żywności przedostaną się przez zawory i otwory parowe.
Należy zwrócić uwagę na ten warunek, gdyż wpływa na rzeczywistą pojemność afgańskiego kazana, poniżej porównanie:
Pojemność nominalna Objętość rzeczywista
5 L 3 – 3,5 L
8 L 5 – 6 L
10 L 6 – 7 L
12 L 7 – 8 L
Kociołki dostępne w różnych wersjach litrażowych (5L, 8 L, 10 L, 12 L) dostępne w naszych pozostałych ogłoszeniach.
Więcej informacji na www.tandyr.pl
Działa jak tradycyjny szybkowar z tą różnicą, że ma grubsze dno i ściany oraz zaokrąglony kształt dzięki czemu równo rozprowadza temperaturę wewnątrz. Zamknięta pokrywa doprowadza do wzrostu ciśnienia oraz temperatury do poziomu wrzenia, które przygotują potrawę w bardzo krótkim czasie.
Zasady stosowania:
Nie należy pozostawiać kazana na dużym ogniu przez dłuższy czas.
Zaleca się śledzić poziom ogrzewania poprzez poziom pary, która powinna się wydobywać zawsze w umiarkowanym stopniu.
W przypadku dużej ilości pary podnieść zawór awaryjny lub odstawić garnek, by chwilę przestygnął, następnie kontynuować gotowanie.
Nie należy skręć uchwytu do maksymalnego oporu.
Pokrywę dokręcić lekko, tak aby zapobiec wyciekom i wydobywaniu się pary wokół jej obwodu.
Nie należy otwierać pokrywy zaraz po zakończeniu gotowania.
Po zdjęciu z ognia zaleca się odczekać ok. 1 – 2 minuty.
Nie należy pozostawiać kazana bez nadzoru.
Obserwacja pary jest konieczna, aby regulować ogrzewanie i dzięki temu uniknąć ekzsplozji.
Nie należy wypełniać kazana do poziomu maksimum.
Zaleca się uzupełnić 2/3 objętości garnka, w przeciwnym razie kawałki żywności przedostaną się przez zawory i otwory parowe.
Należy zwrócić uwagę na ten warunek, gdyż wpływa na rzeczywistą pojemność afgańskiego kazana, poniżej porównanie:
Pojemność nominalna Objętość rzeczywista
5 L 3 – 3,5 L
8 L 5 – 6 L
10 L 6 – 7 L
12 L 7 – 8 L
Kociołki dostępne w różnych wersjach litrażowych (5L, 8 L, 10 L, 12 L) dostępne w naszych pozostałych ogłoszeniach.
Więcej informacji na www.tandyr.pl
ID: 688655804
Skontaktuj się
xxx xxx xxx