Firmowe
Opis
Kasza Orkiszowa Habermus 20 Kg
Kasza orkiszowa Habermus jest znakomita jako dodatek do mięs, warzyw, sosów, gulaszu oraz idealna do dań jednogarnkowych. Może być również głównym składnikiem przepysznego odżywczego śniadania na słodko lub słono, z dodatkiem owoców, orzechów lub bakalii jest pełnowartościowym sycącym posiłkiem dającym energię na długi czas. Można ją gotować na wodzie lub mleku zwykłym albo roślinnym.
Kasza zrobiona tylko i wyłącznie z naszego warmińskiego Orkiszu wyhodowanego tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Orkisz obłuskujemy na świeżo malutkimi partiami.
Smacznego : )
Odmiana orkiszu: Schwabenkorn.
Orkisz - Zboże prozdrowotne
Orkisz jest jednym z najstarszych znanych zbóż uprawianych już w starożytności. Jest zbożem prozdrowotnym mającym życiodajny wpływ na zdrowie człowieka.
Najważniejszą właściwością składników zawartych w orkiszu jest zwalczanie wolnych rodników i ochrona organizmu przed rozwojem chorób nowotworowych.
Orkisz jest też przede wszystkim skarbnicą kwasów tłuszczowych, fitosteroli oraz witaminy B. Dzięki temu wpływa regenerująco na układ krążenia, układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamuje procesy alergiczne i wzmacnia naszą odporność.
Orkisz jest lekkostrawny i poprzez wysoką zawartość błonnika oraz białka powoduje na długo uczucie sytości oraz dobre samopoczucie, dając organizmowi mnóstwo energii nawet w stanach zmęczenia.
Orkisz zawiera również przeciwutleniacze w formie witaminy A, które opóźniają proces starzenia komórek, wzmacniają skórę, włosy i paznokcie. Jest również źródłem witamin E i D, które wpływają na płodność, regulują poziomu cukru we krwi oraz wzmacniają kości i zęby. Właśnie dlatego Orkisz nazywany jest coraz częściej zbożem młodości.
Orkisz uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody na jedną szklankę kaszy. Dodajemy płaską łyżeczkę soli (można dodać również łyżeczkę oleju). Kaszę orkiszową płuczemy pod bieżącą wodą i wsypujemy ją do gotującej wody. Czekamy aż się znowu zagotuje lekko mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę pod przykryciem z lekkim otwarciem przez około 25-30 minut. Od czasu do czasu lekko mieszamy. Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek na 5 minut pod przykryciem.
Smacznego : )
Kasza orkiszowa Habermus jest znakomita jako dodatek do mięs, warzyw, sosów, gulaszu oraz idealna do dań jednogarnkowych. Może być również głównym składnikiem przepysznego odżywczego śniadania na słodko lub słono, z dodatkiem owoców, orzechów lub bakalii jest pełnowartościowym sycącym posiłkiem dającym energię na długi czas. Można ją gotować na wodzie lub mleku zwykłym albo roślinnym.
Kasza zrobiona tylko i wyłącznie z naszego warmińskiego Orkiszu wyhodowanego tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Orkisz obłuskujemy na świeżo malutkimi partiami.
Smacznego : )
Odmiana orkiszu: Schwabenkorn.
Orkisz - Zboże prozdrowotne
Orkisz jest jednym z najstarszych znanych zbóż uprawianych już w starożytności. Jest zbożem prozdrowotnym mającym życiodajny wpływ na zdrowie człowieka.
Najważniejszą właściwością składników zawartych w orkiszu jest zwalczanie wolnych rodników i ochrona organizmu przed rozwojem chorób nowotworowych.
Orkisz jest też przede wszystkim skarbnicą kwasów tłuszczowych, fitosteroli oraz witaminy B. Dzięki temu wpływa regenerująco na układ krążenia, układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamuje procesy alergiczne i wzmacnia naszą odporność.
Orkisz jest lekkostrawny i poprzez wysoką zawartość błonnika oraz białka powoduje na długo uczucie sytości oraz dobre samopoczucie, dając organizmowi mnóstwo energii nawet w stanach zmęczenia.
Orkisz zawiera również przeciwutleniacze w formie witaminy A, które opóźniają proces starzenia komórek, wzmacniają skórę, włosy i paznokcie. Jest również źródłem witamin E i D, które wpływają na płodność, regulują poziomu cukru we krwi oraz wzmacniają kości i zęby. Właśnie dlatego Orkisz nazywany jest coraz częściej zbożem młodości.
Orkisz uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Sposób przygotowania:
W garnku zagotowujemy 2 szklanki wody na jedną szklankę kaszy. Dodajemy płaską łyżeczkę soli (można dodać również łyżeczkę oleju). Kaszę orkiszową płuczemy pod bieżącą wodą i wsypujemy ją do gotującej wody. Czekamy aż się znowu zagotuje lekko mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy kaszę pod przykryciem z lekkim otwarciem przez około 25-30 minut. Od czasu do czasu lekko mieszamy. Po tym czasie wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek na 5 minut pod przykryciem.
Smacznego : )
ID: 979686322
xxx xxx xxx
Dodane 04 sierpnia 2025
KASZA Orkiszowa Wzmacniająca Habermus Prozdrowotna 20 KG
Tylko przedmiot
219 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły