Firmowe
Opis
Kasza Manna Orkiszowa 10 Kg
Kasza Manna Orkiszowa jest znakomita jako dodatek do mięs, warzyw, sosów, gulaszu oraz idealna do dań jednogarnkowych. Może być również głównym składnikiem przepysznego odżywczego śniadania na słodko lub słono, z dodatkiem owoców, orzechów lub bakalii jest pełnowartościowym sycącym posiłkiem dającym energię na długi czas. Można ją gotować na wodzie lub mleku zwykłym albo roślinnym.
Kasza zrobiona tylko i wyłącznie z naszego warmińskiego Orkiszu wyhodowanego tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Orkisz obłuskujemy na świeżo malutkimi partiami.
Smacznego : )
Odmiana orkiszu: Schwabenkorn
Orkisz - Zboże prozdrowotne
Orkisz jest jednym z najstarszych znanych zbóż uprawianych już w starożytności. Jest zbożem prozdrowotnym mającym życiodajny wpływ na zdrowie człowieka.
Najważniejszą właściwością składników zawartych w orkiszu jest zwalczanie wolnych rodników i ochrona organizmu przed rozwojem chorób nowotworowych.
Orkisz jest też przede wszystkim skarbnicą kwasów tłuszczowych, fitosteroli oraz witaminy B. Dzięki temu wpływa regenerująco na układ krążenia, układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamuje procesy alergiczne i wzmacnia naszą odporność.
Orkisz jest lekkostrawny i poprzez wysoką zawartość błonnika oraz białka powoduje na długo uczucie sytości oraz dobre samopoczucie, dając organizmowi mnóstwo energii nawet w stanach zmęczenia.
Orkisz zawiera również przeciwutleniacze w formie witaminy A, które opóźniają proces starzenia komórek, wzmacniają skórę, włosy i paznokcie. Jest również źródłem witamin E i D, które wpływają na płodność, regulują poziomu cukru we krwi oraz wzmacniają kości i zęby. Właśnie dlatego Orkisz nazywany jest coraz częściej zbożem młodości.
Orkisz uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Sposób przygotowania:
Składniki:
500 ml mleka (lub wody, jeśli wolisz lżejszą wersję)
3–4 łyżki kaszy manny orkiszowej
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Szczypta soli
Masło, owoce, miód, orzechy – do podania (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Podgrzej mleko w garnku na średnim ogniu, dodając szczyptę soli i cukier (jeśli używasz).
Wsyp kaszę mannę stopniowo, cały czas mieszając trzepaczką lub łyżką, aby uniknąć grudek.
Gotuj na małym ogniu, mieszając przez ok. 2–3 minuty, aż kasza zgęstnieje. Jeśli chcesz rzadszą konsystencję, dodaj więcej mleka lub wody.
Zdejmij z ognia i odstaw na minutę, aby napęczniała.
Podawaj z masłem, owocami, miodem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego : )
Kasza Manna Orkiszowa jest znakomita jako dodatek do mięs, warzyw, sosów, gulaszu oraz idealna do dań jednogarnkowych. Może być również głównym składnikiem przepysznego odżywczego śniadania na słodko lub słono, z dodatkiem owoców, orzechów lub bakalii jest pełnowartościowym sycącym posiłkiem dającym energię na długi czas. Można ją gotować na wodzie lub mleku zwykłym albo roślinnym.
Kasza zrobiona tylko i wyłącznie z naszego warmińskiego Orkiszu wyhodowanego tradycyjnymi metodami bez użycia glifosatu. Orkisz obłuskujemy na świeżo malutkimi partiami.
Smacznego : )
Odmiana orkiszu: Schwabenkorn
Orkisz - Zboże prozdrowotne
Orkisz jest jednym z najstarszych znanych zbóż uprawianych już w starożytności. Jest zbożem prozdrowotnym mającym życiodajny wpływ na zdrowie człowieka.
Najważniejszą właściwością składników zawartych w orkiszu jest zwalczanie wolnych rodników i ochrona organizmu przed rozwojem chorób nowotworowych.
Orkisz jest też przede wszystkim skarbnicą kwasów tłuszczowych, fitosteroli oraz witaminy B. Dzięki temu wpływa regenerująco na układ krążenia, układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, działa przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamuje procesy alergiczne i wzmacnia naszą odporność.
Orkisz jest lekkostrawny i poprzez wysoką zawartość błonnika oraz białka powoduje na długo uczucie sytości oraz dobre samopoczucie, dając organizmowi mnóstwo energii nawet w stanach zmęczenia.
Orkisz zawiera również przeciwutleniacze w formie witaminy A, które opóźniają proces starzenia komórek, wzmacniają skórę, włosy i paznokcie. Jest również źródłem witamin E i D, które wpływają na płodność, regulują poziomu cukru we krwi oraz wzmacniają kości i zęby. Właśnie dlatego Orkisz nazywany jest coraz częściej zbożem młodości.
Orkisz uprawiany metodą tradycyjną nie poddany zabiegowi desykacji glifosatem.
Czysta i zdrowa żywność dla Ciebie i Twojej rodziny wolna od rakotwórczego glifosatu.
Sposób przygotowania:
Składniki:
500 ml mleka (lub wody, jeśli wolisz lżejszą wersję)
3–4 łyżki kaszy manny orkiszowej
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Szczypta soli
Masło, owoce, miód, orzechy – do podania (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Podgrzej mleko w garnku na średnim ogniu, dodając szczyptę soli i cukier (jeśli używasz).
Wsyp kaszę mannę stopniowo, cały czas mieszając trzepaczką lub łyżką, aby uniknąć grudek.
Gotuj na małym ogniu, mieszając przez ok. 2–3 minuty, aż kasza zgęstnieje. Jeśli chcesz rzadszą konsystencję, dodaj więcej mleka lub wody.
Zdejmij z ognia i odstaw na minutę, aby napęczniała.
Podawaj z masłem, owocami, miodem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego : )
ID: 990423271
xxx xxx xxx
Dodane 17 października 2025
KASZA Manna Orkiszowa 10 KG Tradycyjna BIO Schwabenkorn
Tylko przedmiot
226 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły