Prywatne
Opis
Posiadam na sprzedaż kaszę gryczaną białą niepaloną z własnej uprawy bez oprysku, bez sztucznych nawozów.
Najpopularniejsze właściwości białej kaszy gryczanej:
obniżanie poziomu cholesterolu, dzięki zawartości rozpuszczalnego błonnika,
wspomaganie pracy jelit, a tym samym zapobieganie wzdęciom i zaparciom,
wysoka przyswajalność węglowodanów,
wspomaganie pracy układu nerwowego, dzięki zawartości witamin z grupy B,
poprawa pracy układu krążenia,
długie utrzymywanie uczucia sytości,
obniżanie ciśnienia krwi,
leczenie anemii, dzięki zawartości żelaza, kwasu foliowego i witaminy E,
odkwaszanie organizmu,
opóźnianie procesów starzenia organizmu,
obniżanie ryzyka wielu chorób – nowotworowych, neurologicznych czy sercowo-naczyniowych
Kasza gryczana niepalona jest najbardziej wartościową z kasz wytwarzanych z gryki. Ma kremową barwę z odcieniami zielonkawymi - seledynowymi. Jej smak i aromat są delikatniejsze niż kasza gryczana palona.
Kasza gryczana idealnie nadaje się do dań mięsnych, dań wegetariańskich, gołąbków, pierogów oraz sałatek zamiast popularnego ryżu.
Przygotowanie: na jedną szklankę kaszy przygotuj 2 niepełne szklanki wody.Przed gotowaniem dobrze wypłucz kaszę. Zagotuj wodę lekko osoloną, następnie wsyp kaszę (możesz również dodać łyżkę masła). Gotuj około 10-12minut pod przykryciem, następnie pozostaw jeszcze 10min w garnku aż zmięknie. Możliwa wysyłka paczkomatem, kurierem za dodatkową opłatą lub odbiór osobisty.
Zapraszam do kontaktu
Najpopularniejsze właściwości białej kaszy gryczanej:
obniżanie poziomu cholesterolu, dzięki zawartości rozpuszczalnego błonnika,
wspomaganie pracy jelit, a tym samym zapobieganie wzdęciom i zaparciom,
wysoka przyswajalność węglowodanów,
wspomaganie pracy układu nerwowego, dzięki zawartości witamin z grupy B,
poprawa pracy układu krążenia,
długie utrzymywanie uczucia sytości,
obniżanie ciśnienia krwi,
leczenie anemii, dzięki zawartości żelaza, kwasu foliowego i witaminy E,
odkwaszanie organizmu,
opóźnianie procesów starzenia organizmu,
obniżanie ryzyka wielu chorób – nowotworowych, neurologicznych czy sercowo-naczyniowych
Kasza gryczana niepalona jest najbardziej wartościową z kasz wytwarzanych z gryki. Ma kremową barwę z odcieniami zielonkawymi - seledynowymi. Jej smak i aromat są delikatniejsze niż kasza gryczana palona.
Kasza gryczana idealnie nadaje się do dań mięsnych, dań wegetariańskich, gołąbków, pierogów oraz sałatek zamiast popularnego ryżu.
Przygotowanie: na jedną szklankę kaszy przygotuj 2 niepełne szklanki wody.Przed gotowaniem dobrze wypłucz kaszę. Zagotuj wodę lekko osoloną, następnie wsyp kaszę (możesz również dodać łyżkę masła). Gotuj około 10-12minut pod przykryciem, następnie pozostaw jeszcze 10min w garnku aż zmięknie. Możliwa wysyłka paczkomatem, kurierem za dodatkową opłatą lub odbiór osobisty.
Zapraszam do kontaktu
ID: 744736630
xxx xxx xxx
Dodane 26 kwietnia 2024
Kasza gryczana z własnej uprawy biała lub palona 1kg
17 zł
Użytkownik
Lokalizacja