Prywatne
Opis
Posiadam na sprzedaż kaszę gryczaną białą niepaloną z własnej uprawy bez oprysku.
Grykę siejemy dla pszczół oraz aby mieć swoją kaszę gryczaną bez oprysku.
Najpopularniejsze właściwości białej kaszy gryczanej:
obniżanie poziomu cholesterolu, dzięki zawartości rozpuszczalnego błonnika,
wspomaganie pracy jelit, a tym samym zapobieganie wzdęciom i zaparciom,
wysoka przyswajalność węglowodanów,
wspomaganie pracy układu nerwowego, dzięki zawartości witamin z grupy B,
poprawa pracy układu krążenia,
długie utrzymywanie uczucia sytości,
obniżanie ciśnienia krwi,
leczenie anemii, dzięki zawartości żelaza, kwasu foliowego i witaminy E,
odkwaszanie organizmu,
opóźnianie procesów starzenia organizmu,
obniżanie ryzyka wielu chorób – nowotworowych, neurologicznych czy sercowo-naczyniowych
Kasza gryczana niepalona jest najbardziej wartościową z kasz wytwarzanych z gryki. Ma kremową barwę z odcieniami zielonkawymi - seledynowymi. Jej smak i aromat są delikatniejsze niż kasza gryczana palona.
Kasza gryczana idealnie nadaje się do dań mięsnych, dań wegetariańskich, gołąbków, pierogów oraz sałatek zamiast popularnego ryżu.
Przygotowanie: na jedną szklankę kaszy przygotuj 2 szklanki wody.Przed gotowaniem dobrze wypłucz kaszę. Zagotuj wodę lekko osoloną, następnie wsyp kaszę (możesz również dodać łyżkę masła). Gotuj około 10 minut pod przykryciem aż będzie miękka.
Możliwa wysyłka paczkomatem, kurierem za dodatkową opłatą lub odbiór osobisty.
Zapraszam do kontaktu
Grykę siejemy dla pszczół oraz aby mieć swoją kaszę gryczaną bez oprysku.
Najpopularniejsze właściwości białej kaszy gryczanej:
obniżanie poziomu cholesterolu, dzięki zawartości rozpuszczalnego błonnika,
wspomaganie pracy jelit, a tym samym zapobieganie wzdęciom i zaparciom,
wysoka przyswajalność węglowodanów,
wspomaganie pracy układu nerwowego, dzięki zawartości witamin z grupy B,
poprawa pracy układu krążenia,
długie utrzymywanie uczucia sytości,
obniżanie ciśnienia krwi,
leczenie anemii, dzięki zawartości żelaza, kwasu foliowego i witaminy E,
odkwaszanie organizmu,
opóźnianie procesów starzenia organizmu,
obniżanie ryzyka wielu chorób – nowotworowych, neurologicznych czy sercowo-naczyniowych
Kasza gryczana niepalona jest najbardziej wartościową z kasz wytwarzanych z gryki. Ma kremową barwę z odcieniami zielonkawymi - seledynowymi. Jej smak i aromat są delikatniejsze niż kasza gryczana palona.
Kasza gryczana idealnie nadaje się do dań mięsnych, dań wegetariańskich, gołąbków, pierogów oraz sałatek zamiast popularnego ryżu.
Przygotowanie: na jedną szklankę kaszy przygotuj 2 szklanki wody.Przed gotowaniem dobrze wypłucz kaszę. Zagotuj wodę lekko osoloną, następnie wsyp kaszę (możesz również dodać łyżkę masła). Gotuj około 10 minut pod przykryciem aż będzie miękka.
Możliwa wysyłka paczkomatem, kurierem za dodatkową opłatą lub odbiór osobisty.
Zapraszam do kontaktu
ID: 788954764
xxx xxx xxx
Dodane 12 kwietnia 2024
Kasza gryczana biała lub palona 4kg bez oprysków
65 zł
Użytkownik
Lokalizacja