Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Wysokiej jakości, okrągły kamień do pizzy - ceramiczny, z uchwytem i nożykiem - pozwoli Ci na przygotowanie idealnie wypieczonej pizzy niczym w słonecznej Italii! Wykonany z kordierytu.
Do pizzy i pieczywa - ceramiczny kamień sprawdzi się nie tylko do wypieku doskonałej, idealnie spieczonej pizzy, ale także chrupiącego chleba, bułeczek, a nawet ciastek !
Wygodniejsze i szybsze pieczenie - użycie kamienia ułatwia, a także pozwala skrócić czas pieczenia ze względu na rozgrzewanie się do niezwykle wysokich temperatur!
Chrupiące ciasto - główną zaletą kamienia jest równomierne rozprowadzanie ciepła i pochłanianie wilgoci z ciasta, dzięki czemu po upieczeniu pizza smakuje jak z najlepszej włoskiej pizzerii!
Bardzo wytrzymały - ceramika, z której wykonywane są kamienie do pizzy, jest bardzo odporna na wysokie temperatury! Stosując się do instrukcji użytkowania, na pewno posłuży Ci on więc przez lata.
Zestaw idealny na prezent - kolorowe, ładne pudełko, w które zapakowany jest kamień do pizzy, sprawia, że to świetny wybór na prezent. Przemawia również za tym zawartość - prócz ceramicznego kamienia w pudełku znajdziesz także metalowy uchwyt ułatwiający przenoszenie rozgrzanego kamienia oraz poręczny, ostry nożyk z drewnianą rączką!
Jaki jest sekret prawdziwej włoskiej pizzy? Wypiekanie go w kamiennym piecu opalanym drewnem! W warunkach domowych może być to trudne, szczególnie że domowe piekarniki mają ograniczoną moc grzania. My mamy jednak na to sposób! Posiadając kamień do pizzy, w kilka minut we własnej kuchni możesz przygotować pyszną pizzę, która niczym nie będzie odbiegać od tej z najlepszej restauracji!
Ceramiczny kamień to produkt dzięki, któremu pizza będzie równomiernie upieczona. Dzieje się tak poprzez rozgrzewanie się kamienia do wysokich temperatur, a następnie równomierne rozprowadzanie ciepła po spodzie pizzy. Kamień pochłania również wilgoć z ciasta, co sprawia, że przygotowany na nim domowy chleb i bułki są niezwykle chrupiące. Produkt pozwala więc skrócić czas wypieku i znacząco wpływa na smak ciasta. Materiał, z którego jest zrobiony to bardzo wytrzymała ceramika wysokiej jakości - bardzo odporna na wysokie temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Możesz być pewien, że przy stosowaniu go zgodnie z instrukcją będzie służył Ci przez wiele lat.
Kamień do pizzy to produkt, który ucieszy wielbicieli gotowania i pieczenia, zwłaszcza zwolenników kuchni włoskiej. Świetnie sprawdzi się jako oryginalny prezent na urodziny, święta, dzień mamy czy taty. Wybierając nasz produkt, oprócz kamienia otrzymujesz również metalowy uchwyt, dzięki któremu bez obaw o poparzenie przeniesiesz gorący kamień i zaserwujesz świeżo upieczoną pizzę znajomym, a także ostry i poręczny nożyk z drewnianą rączką, pozwalający z łatwością podzielić pizzę tak, aby nikt nie został bez swojego kawałka!
Sposób użycia:
Kamień włóż do zimnego piekarnika, a następnie stopniowo rozgrzewaj go (ok. 1/2 - 1 h przed planowanym wypiekiem). Kamień można nagrzewać do maksymalnej temperatury 290°C.
Zalecana temperatura pieczenia pizzy to 190-240°C przez ok. 7-12 min w zależności od upodobań.
Po wypieku należy wyciągnąć pizzę za pomocą drewnianej łopatki lub zsunąć ją bezpośrednio z kamienia na talerz (ułatwi to np. metalowy uchwyt z zestawu). Przy pomocy uchwytu pełniącego funkcję podstawki możesz również zaserwować pizzę bezpośrednio na kamieniu!
Po wystygnięciu należy delikatnie oczyścić i zeskrobać ewentualne pozostałości osadzone na kamieniu. Uwaga! Kamień można umyć pod bieżącą wodą - nie zaleca się jednak stosowania żadnych detergentów.
Mycie i czyszczenie:
W przypadku prawidłowego użytkowania kamienia do pizzy, utrzymanie go w czystości nie powinno być problemem. Odpowiednio wysoka temperatura sprawia, że ciasto nie przywiera do kamienia, co zaoszczędza czas potrzebny na jego ewentualne czyszczenie.
Przed pierwszym użyciem kamień należy umyć pod bieżącą wodą lub przetrzeć szmatką.
Kamień NALEŻY ZAWSZE wkładać do zimnego piekarnika, a następnie stopniowo go rozgrzewać (inaczej wywołamy szok termiczny i uszkodzimy kamień).
Kamień rozgrzewa się do wysokich temperatur, bezpośredni kontakt z nim może grozić poparzeniem.
Unikać szoków termicznych. Na rozgrzany kamień NIE WOLNO kłaść mrożonek. Gorącego kamienia nie wolno również chłodzić zimną wodą i zawsze należy pozostawić go do samoczynnego wystygnięcia.
Kamienia nie można myć w zmywarce.
Używanie detergentów do czyszczenia nie jest zalecane.
Odbarwienia powstałe na kamieniu w trakcie użytkowania są procesem naturalnym.
Zestaw zawiera:
okrągły, ceramiczny kamień o średnicy 33 cm
nożyk do pizzy z drewnianą rączką
wygodny metalowy uchwyt, który pełni jednocześnie rolę podstawki.
Wymiar: średnica 33 cm
Do pizzy i pieczywa - ceramiczny kamień sprawdzi się nie tylko do wypieku doskonałej, idealnie spieczonej pizzy, ale także chrupiącego chleba, bułeczek, a nawet ciastek !
Wygodniejsze i szybsze pieczenie - użycie kamienia ułatwia, a także pozwala skrócić czas pieczenia ze względu na rozgrzewanie się do niezwykle wysokich temperatur!
Chrupiące ciasto - główną zaletą kamienia jest równomierne rozprowadzanie ciepła i pochłanianie wilgoci z ciasta, dzięki czemu po upieczeniu pizza smakuje jak z najlepszej włoskiej pizzerii!
Bardzo wytrzymały - ceramika, z której wykonywane są kamienie do pizzy, jest bardzo odporna na wysokie temperatury! Stosując się do instrukcji użytkowania, na pewno posłuży Ci on więc przez lata.
Zestaw idealny na prezent - kolorowe, ładne pudełko, w które zapakowany jest kamień do pizzy, sprawia, że to świetny wybór na prezent. Przemawia również za tym zawartość - prócz ceramicznego kamienia w pudełku znajdziesz także metalowy uchwyt ułatwiający przenoszenie rozgrzanego kamienia oraz poręczny, ostry nożyk z drewnianą rączką!
Jaki jest sekret prawdziwej włoskiej pizzy? Wypiekanie go w kamiennym piecu opalanym drewnem! W warunkach domowych może być to trudne, szczególnie że domowe piekarniki mają ograniczoną moc grzania. My mamy jednak na to sposób! Posiadając kamień do pizzy, w kilka minut we własnej kuchni możesz przygotować pyszną pizzę, która niczym nie będzie odbiegać od tej z najlepszej restauracji!
Ceramiczny kamień to produkt dzięki, któremu pizza będzie równomiernie upieczona. Dzieje się tak poprzez rozgrzewanie się kamienia do wysokich temperatur, a następnie równomierne rozprowadzanie ciepła po spodzie pizzy. Kamień pochłania również wilgoć z ciasta, co sprawia, że przygotowany na nim domowy chleb i bułki są niezwykle chrupiące. Produkt pozwala więc skrócić czas wypieku i znacząco wpływa na smak ciasta. Materiał, z którego jest zrobiony to bardzo wytrzymała ceramika wysokiej jakości - bardzo odporna na wysokie temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Możesz być pewien, że przy stosowaniu go zgodnie z instrukcją będzie służył Ci przez wiele lat.
Kamień do pizzy to produkt, który ucieszy wielbicieli gotowania i pieczenia, zwłaszcza zwolenników kuchni włoskiej. Świetnie sprawdzi się jako oryginalny prezent na urodziny, święta, dzień mamy czy taty. Wybierając nasz produkt, oprócz kamienia otrzymujesz również metalowy uchwyt, dzięki któremu bez obaw o poparzenie przeniesiesz gorący kamień i zaserwujesz świeżo upieczoną pizzę znajomym, a także ostry i poręczny nożyk z drewnianą rączką, pozwalający z łatwością podzielić pizzę tak, aby nikt nie został bez swojego kawałka!
Sposób użycia:
Kamień włóż do zimnego piekarnika, a następnie stopniowo rozgrzewaj go (ok. 1/2 - 1 h przed planowanym wypiekiem). Kamień można nagrzewać do maksymalnej temperatury 290°C.
Zalecana temperatura pieczenia pizzy to 190-240°C przez ok. 7-12 min w zależności od upodobań.
Po wypieku należy wyciągnąć pizzę za pomocą drewnianej łopatki lub zsunąć ją bezpośrednio z kamienia na talerz (ułatwi to np. metalowy uchwyt z zestawu). Przy pomocy uchwytu pełniącego funkcję podstawki możesz również zaserwować pizzę bezpośrednio na kamieniu!
Po wystygnięciu należy delikatnie oczyścić i zeskrobać ewentualne pozostałości osadzone na kamieniu. Uwaga! Kamień można umyć pod bieżącą wodą - nie zaleca się jednak stosowania żadnych detergentów.
Mycie i czyszczenie:
W przypadku prawidłowego użytkowania kamienia do pizzy, utrzymanie go w czystości nie powinno być problemem. Odpowiednio wysoka temperatura sprawia, że ciasto nie przywiera do kamienia, co zaoszczędza czas potrzebny na jego ewentualne czyszczenie.
Przed pierwszym użyciem kamień należy umyć pod bieżącą wodą lub przetrzeć szmatką.
Kamień NALEŻY ZAWSZE wkładać do zimnego piekarnika, a następnie stopniowo go rozgrzewać (inaczej wywołamy szok termiczny i uszkodzimy kamień).
Kamień rozgrzewa się do wysokich temperatur, bezpośredni kontakt z nim może grozić poparzeniem.
Unikać szoków termicznych. Na rozgrzany kamień NIE WOLNO kłaść mrożonek. Gorącego kamienia nie wolno również chłodzić zimną wodą i zawsze należy pozostawić go do samoczynnego wystygnięcia.
Kamienia nie można myć w zmywarce.
Używanie detergentów do czyszczenia nie jest zalecane.
Odbarwienia powstałe na kamieniu w trakcie użytkowania są procesem naturalnym.
Zestaw zawiera:
okrągły, ceramiczny kamień o średnicy 33 cm
nożyk do pizzy z drewnianą rączką
wygodny metalowy uchwyt, który pełni jednocześnie rolę podstawki.
Wymiar: średnica 33 cm
ID: 962254256
Skontaktuj się
Karol MADE IN HOME
Na OLX od luty 2023
Ostatnio online w dniu 24 czerwca 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 21 lipca 2025
Kamień do pizzy z uchwytem i nożykiem, z kordierytu, okrągły 33 cm
Tylko przedmiot
42 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Karol MADE IN HOME
Na OLX od luty 2023
Ostatnio online w dniu 24 czerwca 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły