Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Kamień do pizzy
Kamień do pizzy to bardzo przydatne wyposażenie kuchni, można go używać do pieczenia nie tylko pizzy, ale również ciast, ciasteczek, chleba i innych wypieków.
Kordieryt jest szlachetnym minerałem jubilerskim, z którego produkuje się najbardziej wytrzymałe kamienie do pizzy, odporne na wahania temperatury. Oznacza to, że można włożyć zimny kamień do nagrzanego piekarnika bez ryzyka popękania powierzchni naczynia. Kamień do pizzy wykonany z kordierytu jest znacznie droższy od zwykłych ceramicznych ze względu na jego trwałość i wysoką jakość materiału.
Kamień do pizzy to najlepsze podłoże do jej pieczenia Dzięki kordierytowemu kamieniowi do pizzy jej spód jest równo wypieczony i chrupiący.
Kamień równomiernie rozprowadza ciepło po cieście, pomaga mu rosnąć i wchłania nadmiar wilgoci, dzięki czemu zapobiega efektowi rozmoczonej pizzy.
Po wyjęciu z piekarnika kamień pod pizzą długo podtrzymuje jej temperaturę.
Można go używać do pieczenia nie tylko pizzy, ale również ciast, bagietek, ciasteczek, chleba i innych wypieków.
Kamień do pizzy należy czyścić wyłącznie wodą - dodatek detergentu mógłby się wchłonąć w powłokę kamienia i wpłynąć na smak pieczonej pizzy.
Kamień do pizzy to bardzo przydatne wyposażenie kuchni, można go używać do pieczenia nie tylko pizzy, ale również ciast, ciasteczek, chleba i innych wypieków.
Kordieryt jest szlachetnym minerałem jubilerskim, z którego produkuje się najbardziej wytrzymałe kamienie do pizzy, odporne na wahania temperatury. Oznacza to, że można włożyć zimny kamień do nagrzanego piekarnika bez ryzyka popękania powierzchni naczynia. Kamień do pizzy wykonany z kordierytu jest znacznie droższy od zwykłych ceramicznych ze względu na jego trwałość i wysoką jakość materiału.
Kamień do pizzy to najlepsze podłoże do jej pieczenia Dzięki kordierytowemu kamieniowi do pizzy jej spód jest równo wypieczony i chrupiący.
Kamień równomiernie rozprowadza ciepło po cieście, pomaga mu rosnąć i wchłania nadmiar wilgoci, dzięki czemu zapobiega efektowi rozmoczonej pizzy.
Po wyjęciu z piekarnika kamień pod pizzą długo podtrzymuje jej temperaturę.
Można go używać do pieczenia nie tylko pizzy, ale również ciast, bagietek, ciasteczek, chleba i innych wypieków.
Kamień do pizzy należy czyścić wyłącznie wodą - dodatek detergentu mógłby się wchłonąć w powłokę kamienia i wpłynąć na smak pieczonej pizzy.
ID: 892322275
xxx xxx xxx
Dodane 20 kwietnia 2024
Kamień do pizzy do pieczenia prostokątny 30 x 38 cm
40 zł
Użytkownik
Lokalizacja