Przejdź do głównej części
Czat

Powiadomienia

Dodaj ogłoszenie
Jelita wieprzowe naturalne na pasku do kiełbasy śląskiej 26/28 mm 10 m
Jelita wieprzowe naturalne na pasku do kiełbasy śląskiej 26/28 mm 10 m
PromujOdśwież

Firmowe

Opis

Naturalne jelita wieprzowe cechuje wysoka elastyczność, dzięki czemu kiełbaski łatwo się formuje.

Jelita wieprzowe należą do delikatnych osłonek, stosowanych do produkcji kiełbas parzonych, wędzonych oraz dojrzewających.

Cechy produktu:
Przeznaczenie: Na kiełbasę
Kaliber: 26/28
Długość: 10m
Wydajność: Na ok 5 kg farszu
Rodzaj: wieprzowe
Producenta: Jelux
Jelita wieprzowe naturalne na pasku do kiełbasy śląskiej 26/28 mm 10 m EAN (GTIN) 5903240581085
Jelita wieprzowe naturalne na pasku do kiełbasy śląskiej 26/28 mm 10 m Kod producenta Jelita wieprzowe 26-28 10m Jelux Polska
Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych

Do wyrobu kiełbas bez dodatku konserwantów

Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek

Wydajność opakowania 10m - do wypełnienia 10m jelita wieprzowego należy przygotować ok. 5kg farszu

PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM

Przed użyciem należy jelito wyjąć z siatki, ale nie zdejmować z paska.

Przepłukać dokładnie pod bieżącą wodą z soli, na zewnątrz i przez środek paska, następnie namoczyć jelito na pasku przez około dwie godziny w wodzie nie przekraczającej 35 °C.

Po tym czasie jelito naturalne powinno swobodnie przesuwać się po pasku na którym jest umieszczone.

W kolejnym kroku nakładamy końcówkę paska wraz z jelitem na lejek nadziewarki o odpowiedniej średnicy dobranej do kalibru jelita naturalnego i jednym ruchem ręki w kierunku nadziewarki zdejmujemy/wyciągamy pasek. Jelito umieszczone na lejku do nadziewania zawiązujemy na końcówce i możemy przystąpić do nadziewania farszem.

PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:

Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
ID: 963108917

Skontaktuj się

Karol MADE IN HOME

Na OLX od luty 2023

Ostatnio online w dniu 12 sierpnia 2025

xxx xxx xxx

Dodane 24 lipca 2025

Jelita wieprzowe naturalne na pasku do kiełbasy śląskiej 26/28 mm 10 m

Tylko przedmiot

20,99 zł

Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Safety Badge

Lokalizacja

Zwroty

Pakiet Ochronny

Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły

Zakup od przedsiębiorcy

Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły

Darmowa aplikacja na Twój telefon