Firmowe
Opis
Naturalne jelita wieprzowe cechuje wysoka elastyczność, dzięki czemu kiełbaski łatwo się formuje.
Jelita wieprzowe należą do delikatnych osłonek, stosowanych do produkcji kiełbas parzonych, wędzonych oraz dojrzewających.
Cechy produktu:
Producent: JELUX Polska
Długość: 90 m
Kaliber: 22/24
Przeznaczenie: na kiełbasę
Rodzaj: wieprzowe
Waga: ok 0,9 kg
Jelita wieprzowe naturalne do kiełbas 22/24 mm 90 m EAN (GTIN) 5903240581269
Jelita wieprzowe naturalne do kiełbas 22/24 mm 90 m Kod producenta Jelita wieprzowe 22-24 90m Jelux
Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych
Do wyrobu kiełbas bez dodatku konserwantów
Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek
PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, następnie moczyć przez ok. 3 godziny w letniej wodzie. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności.
PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
Jelita wieprzowe należą do delikatnych osłonek, stosowanych do produkcji kiełbas parzonych, wędzonych oraz dojrzewających.
Cechy produktu:
Producent: JELUX Polska
Długość: 90 m
Kaliber: 22/24
Przeznaczenie: na kiełbasę
Rodzaj: wieprzowe
Waga: ok 0,9 kg
Jelita wieprzowe naturalne do kiełbas 22/24 mm 90 m EAN (GTIN) 5903240581269
Jelita wieprzowe naturalne do kiełbas 22/24 mm 90 m Kod producenta Jelita wieprzowe 22-24 90m Jelux
Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych
Do wyrobu kiełbas bez dodatku konserwantów
Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek
PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, następnie moczyć przez ok. 3 godziny w letniej wodzie. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności.
PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
ID: 963109632
Skontaktuj się
Karol MADE IN HOME
Na OLX od luty 2023
Ostatnio online w dniu 24 czerwca 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 24 czerwca 2025
Jelita wieprzowe naturalne do kiełbas 22/24 mm 90 m
Tylko przedmiot
79 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Karol MADE IN HOME
Na OLX od luty 2023
Ostatnio online w dniu 24 czerwca 2025
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły