Firmowe
Opis
Jelita wieprzowe naturalne 30/32 mm 90 m
Naturalne jelita wieprzowe cechuje wysoka elastyczność, dzięki czemu kiełbaski łatwo się formuje.
Jelita wieprzowe należą do delikatnych osłonek, stosowanych do produkcji kiełbas parzonych, wędzonych oraz dojrzewających.
Cechy produktu:
Producent: JELUX Polska
Długość: 90 m
Kaliber: 30/32
Rodzaj: wieprzowe
Przeznaczenie: na kaszankę, salceson
Waga: ok. 1 kg
Z myślą o zapewnieniu najwyższej jakości, ofertujemy zawsze świeże i odpowiednio skalibrowane jelita.
Pochodzenie jelita zależy od danej partii.
Jedynym środkiem konserwującym produkt jest sól.
Opakowanie zawiera 90m jelit. Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 2m jelita wieprzowego w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie ilości faruszu ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu oraz proces przygotowania kiełbasy).
Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych
Do wyrobu kiełbas bez dodatku konserwantów
Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek
Wydajność opakowania 90m - należy przygotować co najmniej 45kg farszu
PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, następnie moczyć przez ok. 3 godziny w letniej wodzie. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności.
PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
Naturalne jelita wieprzowe cechuje wysoka elastyczność, dzięki czemu kiełbaski łatwo się formuje.
Jelita wieprzowe należą do delikatnych osłonek, stosowanych do produkcji kiełbas parzonych, wędzonych oraz dojrzewających.
Cechy produktu:
Producent: JELUX Polska
Długość: 90 m
Kaliber: 30/32
Rodzaj: wieprzowe
Przeznaczenie: na kaszankę, salceson
Waga: ok. 1 kg
Z myślą o zapewnieniu najwyższej jakości, ofertujemy zawsze świeże i odpowiednio skalibrowane jelita.
Pochodzenie jelita zależy od danej partii.
Jedynym środkiem konserwującym produkt jest sól.
Opakowanie zawiera 90m jelit. Średnio na 1 kg farszu mięsnego potrzeba ok. 2m jelita wieprzowego w zależności od jego różnicy w kalibracji oraz rodzaju przygotowywanej kiełbasy (wpływ na zużycie ilości faruszu ma np. grubość kawałków mięsnych, konsystencja farszu oraz proces przygotowania kiełbasy).
Naturalna i zdrowa alternatywa - przygotowując własne kiełbasy uniknąć możesz niezdrowych dodatków i konserwantów, powszechnie stosowanych w gotowych produktach mięsnych
Do wyrobu kiełbas bez dodatku konserwantów
Uniwersalne - wykorzystasz je zarówno do kiełbasek parzonych, wędzonych, grillowanych, suszonych i dojrzewających - jelita nadają się do każdego rodzaju obróbki kiełbasek
Wydajność opakowania 90m - należy przygotować co najmniej 45kg farszu
PRZYGOTOWANIE JELIT PRZED NAPEŁNIENIEM FARSZEM
Jelita należy wypłukać pod bieżącą wodą, następnie moczyć przez ok. 3 godziny w letniej wodzie. Jelita należy przelać pod bieżącą letnią wodą przed samym napełnieniem ich farszem dla uzyskania odpowiedniej elastyczności.
PRZECHOWYWANIE JELIT PO OTWARCIU:
Opłukane jelita należy osuszyć ręcznikiem papierowym a następnie wymieszać z dużą ilością soli i włożyć do słoika szczelnie zamknąć. W takiej formie jelita można przechowywać nawet 2 lata.
ID: 963105751
xxx xxx xxx
Dodane 24 lipca 2025
Jelita wieprzowe 30/32 90m
Tylko przedmiot
67 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły