Firmowe
Opis
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny.
Zamówienia wraz z adresem do wysyłki prosimy składać SMSem
CENA DOTYCZY ILOŚCI 25 pęczków
Dostępne w:
- beczka (150 pęczków)
-wiaderko ( 25 pęczków)
- dowolna ilość (proszę pytać o cenę)
W ofercie posiadamy:
Jelita Wieprzowe EXTRA 28-30mm
Jelita Wieprzowe EXTRA 28-32mm
Jelita Wieprzowe EXTRA 32-34mm
Jelita Wołowe Wiankowe
Jelita Wołowe Środkowe
Jelita Baranie
Jelita Sztuczne (osłonki białkowe i poliamidowe)
oraz przyprawy i wszystkie artykuły masarskie.
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny
Zamówienia wraz z adresem do wysyłki prosimy składać SMS'em.
Jelita wieprzowe znajdują zastosowanie m.in. przy wyrobie takich kiełbas jak:
kiełbasa biała, śląska, wiejska, kaszanka, pasztetowa, kiszka ziemniaczana.
Właściwości jelit wieprzowych
Doskonałe właściwości fizyczne pozwalają na ich gotowanie, wędzenie, podsuszanie, suszenie, parzenie, a także grillowanie. Odpowiednio przygotowane do nadziewania, wypełnione jelita wieprzowe, zapewniają estetyczny wygląd kiełbasy, a także uniemożliwiają rozpad podczas obróbki termicznej. Sprawiają, że mięso jest dobrze zwarte i soczyste. Jelita chronią przed utratą soków oraz zapachów charakterystycznych dla kiełbas.
Przygotowanie jelit do użycia:
Jelita należy dokładnie opłukać z soli.
W ciepłej wodzie o temperaturze około 30 – 35 stopni, wymoczyć jelita przez około 60 minut.
Następnie wylać wodę i moczyć jelita przez minimum 1,5 godziny do 12 godzin.
Przechowywanie jelit:
Jelita zasypać dokładnie solą i przechowywać w lodówce lub chłodni w temperaturze od 0 do 14 stopni. (Nie powinno się mrozić jelit, ponieważ tracą elastyczność.) Termin przydatności tak przechowywanych jelit wieprzowych to od 12 do 24 miesięcy, warunkiem jest szczelne i suche opakowanie.
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacje dodatkowe:
Jelita posiadają dokument świadectwa pochodzenia: Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
Oferowane przez nas jelita pochodzą od najlepszych europejskich producentów (jelita wieprzowe europejskie) oraz importerów jelit z chin (jelita wieprzowe chińskie).
Jelita przechowujemy w zasolonych beczkach, w klimatyzowanych pomieszczeniach.
*dotyczy wiaderek i beczek
www przyprawka pl
Zamówienia wraz z adresem do wysyłki prosimy składać SMSem
CENA DOTYCZY ILOŚCI 25 pęczków
Dostępne w:
- beczka (150 pęczków)
-wiaderko ( 25 pęczków)
- dowolna ilość (proszę pytać o cenę)
W ofercie posiadamy:
Jelita Wieprzowe EXTRA 28-30mm
Jelita Wieprzowe EXTRA 28-32mm
Jelita Wieprzowe EXTRA 32-34mm
Jelita Wołowe Wiankowe
Jelita Wołowe Środkowe
Jelita Baranie
Jelita Sztuczne (osłonki białkowe i poliamidowe)
oraz przyprawy i wszystkie artykuły masarskie.
W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny
Zamówienia wraz z adresem do wysyłki prosimy składać SMS'em.
Jelita wieprzowe znajdują zastosowanie m.in. przy wyrobie takich kiełbas jak:
kiełbasa biała, śląska, wiejska, kaszanka, pasztetowa, kiszka ziemniaczana.
Właściwości jelit wieprzowych
Doskonałe właściwości fizyczne pozwalają na ich gotowanie, wędzenie, podsuszanie, suszenie, parzenie, a także grillowanie. Odpowiednio przygotowane do nadziewania, wypełnione jelita wieprzowe, zapewniają estetyczny wygląd kiełbasy, a także uniemożliwiają rozpad podczas obróbki termicznej. Sprawiają, że mięso jest dobrze zwarte i soczyste. Jelita chronią przed utratą soków oraz zapachów charakterystycznych dla kiełbas.
Przygotowanie jelit do użycia:
Jelita należy dokładnie opłukać z soli.
W ciepłej wodzie o temperaturze około 30 – 35 stopni, wymoczyć jelita przez około 60 minut.
Następnie wylać wodę i moczyć jelita przez minimum 1,5 godziny do 12 godzin.
Przechowywanie jelit:
Jelita zasypać dokładnie solą i przechowywać w lodówce lub chłodni w temperaturze od 0 do 14 stopni. (Nie powinno się mrozić jelit, ponieważ tracą elastyczność.) Termin przydatności tak przechowywanych jelit wieprzowych to od 12 do 24 miesięcy, warunkiem jest szczelne i suche opakowanie.
Kraj pochodzenia: Chiny
Informacje dodatkowe:
Jelita posiadają dokument świadectwa pochodzenia: Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
Oferowane przez nas jelita pochodzą od najlepszych europejskich producentów (jelita wieprzowe europejskie) oraz importerów jelit z chin (jelita wieprzowe chińskie).
Jelita przechowujemy w zasolonych beczkach, w klimatyzowanych pomieszczeniach.
*dotyczy wiaderek i beczek
www przyprawka pl
ID: 600865055
xxx xxx xxx
Dodane 13 listopada 2025
Jelita Wieprzowe 26-28mm 91.5m KALIBROWANE CHINY - 25 pęczków - WIADRO
1 350 zł
Lokalizacja