Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Noż, jest nowy i nie używany. Rozsupłany tylko do zrobienia zdjęć.
Świetny Japoński nóż kuchenny Tadafusa.
W wersji Petty, czyli mniejszego uniwersalnego kuchennego noża do precyzyjniejszego krojenia.
Korzystam z modeli tej serii od kilku lat i są świetnym stosunkiem jakości do ceny.
Niezwykle lekkie, świetnie zbalansowane, z wygodną i chwytną rączką z Kasztanowca.
Idealne do pierwszego, praktycznego kontaktu z japońskimi nożami.
Świetne jest też opakowanie, które stawia "kropke nad i" przy pierwszym kontakcie z nożem.
Dodatkowo nie są z przeważająco węglowej stali, więc znoszą lepiej wilgoć i codzienny użytek. Ale i tak polecam dbać o osuszanie po myciu.
Informacje techniczne :
Nóż ma 12,5 cm ostrze.
Stal SLD, czyli górna półka japońskiej stali nierdzewnej. Twardość 60-62 Hrc, więc można pracować z ostrościa. Ta stal dobrze reaguje na ostrzenie, jest wygodna we współpracy.
Rękojeść jest z drewna Kasztanowca, poddane specjalnej antybakteryjnej obróbce termicznej. Dzięki temu rączka chwyta zdecydowanie mniej wody i bakterii.
Polecam jednak przed pierwszym użyciem, naoliwić rękojeść. Świetnie chwyci tłuszcz impregnując rączke i lekko przyciemni kolor drewna.
Ja używałem na zmiane co pół roku trochę oleju kokosowego, lub świetnej jakości oliwy.
Te których na codzień używam w kuchni, polecam bo skuteczne i bezpieczne :)
Na drugiej aukcji mam też "Santoku Knife" 170mm z tej samej serii.
Tworzą świetny duet :)
Pozdrowienia !
Świetny Japoński nóż kuchenny Tadafusa.
W wersji Petty, czyli mniejszego uniwersalnego kuchennego noża do precyzyjniejszego krojenia.
Korzystam z modeli tej serii od kilku lat i są świetnym stosunkiem jakości do ceny.
Niezwykle lekkie, świetnie zbalansowane, z wygodną i chwytną rączką z Kasztanowca.
Idealne do pierwszego, praktycznego kontaktu z japońskimi nożami.
Świetne jest też opakowanie, które stawia "kropke nad i" przy pierwszym kontakcie z nożem.
Dodatkowo nie są z przeważająco węglowej stali, więc znoszą lepiej wilgoć i codzienny użytek. Ale i tak polecam dbać o osuszanie po myciu.
Informacje techniczne :
Nóż ma 12,5 cm ostrze.
Stal SLD, czyli górna półka japońskiej stali nierdzewnej. Twardość 60-62 Hrc, więc można pracować z ostrościa. Ta stal dobrze reaguje na ostrzenie, jest wygodna we współpracy.
Rękojeść jest z drewna Kasztanowca, poddane specjalnej antybakteryjnej obróbce termicznej. Dzięki temu rączka chwyta zdecydowanie mniej wody i bakterii.
Polecam jednak przed pierwszym użyciem, naoliwić rękojeść. Świetnie chwyci tłuszcz impregnując rączke i lekko przyciemni kolor drewna.
Ja używałem na zmiane co pół roku trochę oleju kokosowego, lub świetnej jakości oliwy.
Te których na codzień używam w kuchni, polecam bo skuteczne i bezpieczne :)
Na drugiej aukcji mam też "Santoku Knife" 170mm z tej samej serii.
Tworzą świetny duet :)
Pozdrowienia !
ID: 883965992
Dodane 26 kwietnia 2024
Japoński Nóż Petty Knife Tadafusa
Tylko przedmiot
420 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja