Firmowe
Rok wydania: 2021
Stan: Nowe
Opis
SPRZEDAŻ TYLKO WYSYŁKOWA poprzez bezpieczne przesyłki OLX
NIE MA MOŻLIWOŚCI ODBIORU OSOBISTEGO
Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje wyd. 2
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki menu Polaków, ale także przeobrażenia całej, szeroko pojętej, kultury kulinarnej – obyczajów związanych ze stołem i jadalnią, zastawy stołowej i sprzętów kuchennych, historię rodzimych książek kucharskich.
Autorzy śledzą dzieje kulinarne Polski, zaglądając do inwentarzy i rachunków dworskich i królewskich, relacji z podróży po Rzeczypospolitej obcych poselstw, studiując poradniki i kalendarze gospodarskie. Cytują wspomnienia i listy opisujące słynne uczty i przyjęcia, wreszcie przypominają anegdoty o wielkich smakoszach i obżartuchach. Historię polskiego smaku zamyka kuchnia PRL-u. Wówczas to po raz kolejny w historii okazało się, jak ważnym elementem kształtującym dzieje polskiego społeczeństwa jest pożywienie. Jak kolejne wahania w zaopatrzeniu rynku, podwyżki cen żywności, wprowadzane i znoszone systemy kartkowe wyznaczają ważne etapy historii naszego kraju.
Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje wyd. 2
Producent: PWN
- ISBN: 978-83-01-21617-7
- Data premiery: 2021-02-12
- Autor: Maja Łozińska,Jan Łoziński
- Wydawnictwo: PWN
- Rok wydania: 2021
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 296
- Wydanie: 2
- Rodzaj: Książki
- Głębokość: 16.000000
- Kategoria wiekowa: +
WAGA 0.00
SKU 30708524
EAN/ISBN: 9788301216177
NIE MA MOŻLIWOŚCI ODBIORU OSOBISTEGO
Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje wyd. 2
„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki menu Polaków, ale także przeobrażenia całej, szeroko pojętej, kultury kulinarnej – obyczajów związanych ze stołem i jadalnią, zastawy stołowej i sprzętów kuchennych, historię rodzimych książek kucharskich.
Autorzy śledzą dzieje kulinarne Polski, zaglądając do inwentarzy i rachunków dworskich i królewskich, relacji z podróży po Rzeczypospolitej obcych poselstw, studiując poradniki i kalendarze gospodarskie. Cytują wspomnienia i listy opisujące słynne uczty i przyjęcia, wreszcie przypominają anegdoty o wielkich smakoszach i obżartuchach. Historię polskiego smaku zamyka kuchnia PRL-u. Wówczas to po raz kolejny w historii okazało się, jak ważnym elementem kształtującym dzieje polskiego społeczeństwa jest pożywienie. Jak kolejne wahania w zaopatrzeniu rynku, podwyżki cen żywności, wprowadzane i znoszone systemy kartkowe wyznaczają ważne etapy historii naszego kraju.
Historia polskiego smaku. Kuchnia, stół, obyczaje wyd. 2
Producent: PWN
- ISBN: 978-83-01-21617-7
- Data premiery: 2021-02-12
- Autor: Maja Łozińska,Jan Łoziński
- Wydawnictwo: PWN
- Rok wydania: 2021
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 296
- Wydanie: 2
- Rodzaj: Książki
- Głębokość: 16.000000
- Kategoria wiekowa: +
WAGA 0.00
SKU 30708524
EAN/ISBN: 9788301216177
ID: 1043341631
Dodane 11 grudnia 2025
Historia Polskiego Smaku. Kuchnia, Stół, Obyczaje Wyd. 2 Pwn
Tylko przedmiot
78,99 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły
