Firmowe
Opis
Guma ksantanowa
jakośc; 1
opakowanie ; worki 25 kg
podana cena netto za 1 kg przy zakupie całego worka
vat 23 %
wystawiamy faktury vat
Guma ksantanowa E415 – Wielocukier zbudowany z glukozy, mannozy oraz kwasu glukuronowego oraz octowego i pirogronowego powstająca w wyniku bakteryjnej fermentacji węglowodanów. Powszechnie stosowany zagęstnik w przemyśle spożywczym. Jest stabilna chemicznie i fizycznie dlatego jest odpowiednia do stosowania w środowisku silnie zasadowym i kwaśnym. Guma ksantanowa znajduje również zastosowanie w produktach chemii gospodarczej, środkach czystości, kosmetykach. Zwiększa lepkość mieszaniny i tworzy stabilną strukturę żelu. Jest bezpieczna substancja zagęszczająca stosowana powszechnie w przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności. Posiada również bardzo dobre właściwości higroskopijne dzięki czeku chłonie wilgoć tworząc strukturę żelu. Następuje dzięki temu zwiększenie lepkości produktu. Bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej i ciepłej wodzie tworząc roztwory o wysokiej lepkości.
w produkcji dżemów, marmolad, galaretek,, w produkcji deserów twarogowych, napojach mlecznych, , słodyczach, kisielach, polewach do ciast, w produkcji musztardy, majonezu, sosów, w produkcji żywności bezglutenowej, w produkcji płatków śniadaniowych, w produkcji pasz, w produkcji kosmetyków, w produkcji środków czystości.
jakośc; 1
opakowanie ; worki 25 kg
podana cena netto za 1 kg przy zakupie całego worka
vat 23 %
wystawiamy faktury vat
Guma ksantanowa E415 – Wielocukier zbudowany z glukozy, mannozy oraz kwasu glukuronowego oraz octowego i pirogronowego powstająca w wyniku bakteryjnej fermentacji węglowodanów. Powszechnie stosowany zagęstnik w przemyśle spożywczym. Jest stabilna chemicznie i fizycznie dlatego jest odpowiednia do stosowania w środowisku silnie zasadowym i kwaśnym. Guma ksantanowa znajduje również zastosowanie w produktach chemii gospodarczej, środkach czystości, kosmetykach. Zwiększa lepkość mieszaniny i tworzy stabilną strukturę żelu. Jest bezpieczna substancja zagęszczająca stosowana powszechnie w przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności. Posiada również bardzo dobre właściwości higroskopijne dzięki czeku chłonie wilgoć tworząc strukturę żelu. Następuje dzięki temu zwiększenie lepkości produktu. Bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej i ciepłej wodzie tworząc roztwory o wysokiej lepkości.
w produkcji dżemów, marmolad, galaretek,, w produkcji deserów twarogowych, napojach mlecznych, , słodyczach, kisielach, polewach do ciast, w produkcji musztardy, majonezu, sosów, w produkcji żywności bezglutenowej, w produkcji płatków śniadaniowych, w produkcji pasz, w produkcji kosmetyków, w produkcji środków czystości.
ID: 842057194
xxx xxx xxx
Dodane 18 kwietnia 2024
Guma ksantanowa czysta 25 kg xantan gum
43,80 zł
Użytkownik
Lokalizacja