Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Kombucha (kombucza)
grzybek herbaciany
ze starterem
odbiór metro Pole Mokotowskie
lub wysyłka po otrzymaniu przedpłaty
Sprzedam kolonię kombuchy wraz ze starterem żeby rozpocząć własną produkcję napoju. Podnosi i wzmacnia odporność. Symbiotyczne kultury bakterii i drożdży.
Właściwości zdrowotne napoju kombucha
Napój kombucha w wielu źródłach traktowany jest jako panaceum na wszelkie dolegliwości. Przede wszystkim kombucha ma silne właściwości odtruwające, ze względu na dużą zawartość kwasu glukuronowego i jego pochodnych. Kwas glukuronowy ma zdolność łączenia się z wieloma toksynami i metabolitami leków. Toksyny przechwycone przez ten kwas są unieszkodliwione i wydalone z organizmu. Zaobserwowano również pozytywny wpływ kombuchy na florę jelitową – a jak wiadomo, ostatnie badania dowodzą, iż mikroflora jelit ma kluczowe znaczenie nie tylko w procesie trawienia, lecz również odpowiada za prawidłową odporność organizmu, a jej zaburzenia prowadzą do takich chorób, jak alergie czy depresja. Z kolei zawartość polifenoli, witaminy C i niektórych minerałów odpowiada za przeciwutleniające (antyoksydacyjne) działanie kombuchy
Ważne, by kombuczę przygotowywać w czystym naczyniu i starannie przykryć płótnem, aby nic się pod nie nie dostało. Trzeba uważać, by nie pojawiła się pleśń. Oto najprostszy przepis, od którego warto zacząć swoją przygodę z kombuczą.
Składniki:
litr świeżo zaparzonej czarnej herbaty,
100 g cukru,
kawałek grzybka herbacianego.
Przygotowanie:
Przygotuj litr czarnej, mocnej herbaty tak, jak zwykle (1 łyżka herbaty sypanej na litr)
Przelej herbatę do słoika, dodaj cukier i dokładnie wymieszaj.
Gdy napój wystygnie, dodaj grzybek herbaciany.
Słoik szczelnie przykryj płótnem i odstaw w zacienione miejsce.
grzybek herbaciany
ze starterem
odbiór metro Pole Mokotowskie
lub wysyłka po otrzymaniu przedpłaty
Sprzedam kolonię kombuchy wraz ze starterem żeby rozpocząć własną produkcję napoju. Podnosi i wzmacnia odporność. Symbiotyczne kultury bakterii i drożdży.
Właściwości zdrowotne napoju kombucha
Napój kombucha w wielu źródłach traktowany jest jako panaceum na wszelkie dolegliwości. Przede wszystkim kombucha ma silne właściwości odtruwające, ze względu na dużą zawartość kwasu glukuronowego i jego pochodnych. Kwas glukuronowy ma zdolność łączenia się z wieloma toksynami i metabolitami leków. Toksyny przechwycone przez ten kwas są unieszkodliwione i wydalone z organizmu. Zaobserwowano również pozytywny wpływ kombuchy na florę jelitową – a jak wiadomo, ostatnie badania dowodzą, iż mikroflora jelit ma kluczowe znaczenie nie tylko w procesie trawienia, lecz również odpowiada za prawidłową odporność organizmu, a jej zaburzenia prowadzą do takich chorób, jak alergie czy depresja. Z kolei zawartość polifenoli, witaminy C i niektórych minerałów odpowiada za przeciwutleniające (antyoksydacyjne) działanie kombuchy
Ważne, by kombuczę przygotowywać w czystym naczyniu i starannie przykryć płótnem, aby nic się pod nie nie dostało. Trzeba uważać, by nie pojawiła się pleśń. Oto najprostszy przepis, od którego warto zacząć swoją przygodę z kombuczą.
Składniki:
litr świeżo zaparzonej czarnej herbaty,
100 g cukru,
kawałek grzybka herbacianego.
Przygotowanie:
Przygotuj litr czarnej, mocnej herbaty tak, jak zwykle (1 łyżka herbaty sypanej na litr)
Przelej herbatę do słoika, dodaj cukier i dokładnie wymieszaj.
Gdy napój wystygnie, dodaj grzybek herbaciany.
Słoik szczelnie przykryj płótnem i odstaw w zacienione miejsce.
ID: 1016896757
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 29 lipca 2025
GRZYB Kombucha ze starterem grzybek herbaciany Kombucza
Tylko przedmiot
10 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły