Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Elektronika
  3. Sprzęt AGD
  4. AGD drobne
  5. Blendery kielichowe
  6. Blendery kielichowe - Mazowieckie
  7. Blendery kielichowe - Warszawa
  8. Blendery kielichowe - Bemowo
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica
PromujOdśwież
  • Firmowe

  • Stan: Nowe

Opis

Nr produktu:013713

PROSZĘ NIE PYTAĆ O ODBIOR OSOBISTY
SPRZEDAŻ TYLKO WYSYŁKOWA MAGAZYN MAMY W WOJ.PODLASKIM I TAM MOŻLIWY ODBIOR OSOBISTY OGŁOSZENIA WYSTAWIAMY W CAŁEJ POLSCE
PRZY PRZESYŁCE OLX PO ZAMÓWIENIU W PRZYPADKU FV NALEŻY NAPISAĆ WIADOMOŚĆ ŻE POTRZEBNA FV INACZEJ WYSTAWIMY PARAGON
Kontakt: 510__492__359 "pięćset dziesięć czterysta dziewięćdziesiąt dwa trzysta pięćdziesiąt dziewięć"
Proszę dzwonić od 8-17 po tych godzinach proszę o SMS
Kurier (pobranie) 20zł (płacisz dla kuriera w momencie odbioru towaru)
Wystawiamy FAKTURY VAT albo PARAGON
Chcesz zamówić? Prześlij w wiadomości SMS (lub zadzwoń) dane do wysyłki nazwę i cenę produktu i wysyłamy.

GENERATOR DYMU POWERMAT O POJEMNOŚCI 1,1L Z ELEKTRYCZNĄ POMPKĄ
Model: PM-GD-87T
- Starannie zaprojektowana i opatentowana struktura umożliwiła złączenie kompaktowych rozmiarów urządzenia generującego dym z wyjątkową wydajnością przy minimalnym zużyciu zrębków. Dodatkowo, istnieje możliwość regulacji ilości wytworzonego dymu za pomocą zintegrowanej pompki, co pozwala dostosować proces do wymagań oraz pojemności komory wędzarniczej.
- Konstrukcja generatora dymu oparta jest na solidnej stali nierdzewnej o doskonałej jakości, co umożliwia jego stosowanie przy różnorodnych warunkach atmosferycznych.
- W obudowie (znajdującej się w cylindrycznym pojemniku) zastosowano drewniane wieczko, które sprzyja optymalnemu przepływowi dymu, a także chroni zrębki przed wilgocią podczas procesu wyżarzania, zapobiegając na przykład skraplaniu się deszczu.
- Do podłączenia pompy do dyszy generującej dym służy elastyczny wężyk o długości 4 metrów, który można dostosować do potrzeb, umożliwiając łączenie tych elementów.
- Pełne naładowanie generatora umożliwia ciągłe dostarczanie dymu do wędzarni przez około 3-4 godziny, bez konieczności dokładania nowych zrębków.
- Przy wykorzystaniu generatora można stosować zrębki o różnych granulacjach, jednak zaleca się zastosowanie tych o rozmiarze 8-12 mm, aby osiągnąć najlepsze rezultaty wewnętrznego zadymiania wędzarni.
- Nowatorska dysza generatora dymu jest krótsza niż w tradycyjnych modelach i posiada dwustronne nachylenie. To umożliwia lepszy przepływ dymu do wędzarni oraz chroni dyszę przed ewentualnym zablokowaniem się zrębkami.
- Dysza jest wprowadzana do wędzarni pod odpowiednim kątem, zwiększającym przepływ dymu z rozgrzanych zrębków.
- Dysza przechodzi jedynie przez część komory spalania zrębków, co pozwala na skuteczne pobieranie dymu, jednocześnie chroniąc ją przed zablokowaniem w trakcie procesu wyżarzania.
- Używanie wydajnej pompy umieszczonej na wydłużonej podstawie generuje drgania przenoszone na korpus komory zasypowej, co poprawia równomierne osypywanie się zrębków podczas wyżarzania i zwiększa efektywność procesu wędzenia.
- Precyzyjne ustawienie ilości produkowanego dymu pozwala na uniknięcie nadmiernego zakwaszenia produktów. Pompa jest podłączona poprzez wężyk do specjalnej, zintegrowanej rurki, przez którą jest dostarczane powietrze.
- Rurka pełni również funkcję konstrukcyjną - wchodzi w odpowiednie wycięcie w podstawie, zapewniając idealne ustawienie dyszy względem wędzarni i korpusu generatora.
- Projekt generatora dymu umożliwia łatwy i szybki montaż oraz demontaż, a także ułatwia proces czyszczenia.
- Urządzenie można łatwo rozłożyć i oczyścić, bez konieczności odkręcania podstawy od wędzarni i bez konieczności użycia narzędzi. Wystarczy usunąć dyszę z korpusu generatora, obrócić korpus zasypowy i oddzielić go od podstawy za pomocą zaczepów i otworów pasujących do nich. Ta koncepcja zapewnia szczelność i stabilność korpusu w podstawie. Dolne otwory w korpusie generatora ułatwiają rozpalanie zrębków i zapewniają odpowiedni przepływ powietrza.

Dane techniczne
- Napięcie zasilania: 230 V / 50 Hz
- Moc maksymalna pompki: 4 W
- Temperatura pracy: -5 - (+45 stopni Celsjusza)
- Wydajność: 2x 3,5 L / min
- Objętość zbiornika: 1,1 L
- Klasa wodoodporności: IPX4
- Wieczko drewniane
- Cylinder ze stali nierdzewnej

Wyposażenie
- Drewniana pokrywa
- 2x płyta stalowa
- Rura dymowa i złącze mosiężne
- Komora stalowa
- Pompa powietrza
- Króciec w kształcie litery Y
- Hak i nakrętka skrzydełkowa
- Przewód powietrza
+ instrukcja obsługi w języku polskim

Zasada działania
Generator dymu działa na zrębki wędzarnicze. Dym powstały z żarzących się zrębków przedostaje się poprzez specjalne wycięcie do rury dymowej, skąd wraz z powietrzem generowanym przez pompkę wtłaczany jest do komory wędzarniczej. Do generatora najlepiej używać mieszanki zrębków o rozmiarze 2 do 10 mm, najlepiej w proporcjach 50/50. Mieszanka taka zapewnia optymalną pracę generatora. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, wymieszaj w równych proporcjach wióry 2 i 5 mm.
W przypadku użycia zrębek o dużej grubości, zaleca sięzmniejszenie przepływu powietrza, co również zmniejszy zużycie zrębek. Pracageneratora dymu zależna jest również od warunków pogodowych. Przy wysokimwietrze spalanie w generatorze występuje samoczynnie, dlatego wymagane jestustawienie niższego przepływu powietrza na pompce.

Wymiary urządzenia


Metody wędzenia
- wędzenie na zimno
- wędzenie na ciepło/gorąco
- wędzenie z podpiekaniem (charakterystycznym dla BBQ)
Wędzenie zimne
Odbywa się ono w temperaturze od 8 do 25ºC i powodujenajsilniejsze schnięcie wędzonek, wymaga również dużo czasu. Powinno być onoprzeprowadzane z przerwami, w kilku fazach. Pierwsza faza wędzenia trwa zwykle5-12 godzin. Między fazami następuje wietrzenie (ok. 5 godzin), mające na celudoprowadzenie świeżego powietrza. Powoduje to dodatkowe obsuszanie wędzonek, atakże tworzenie się odpowiedniego aromatu. W zależności od produktu cały proceswędzenia na zimno składa się z 3 – 5 faz. Metodę tą stosuje się do wędzeniakiełbas surowych i wyrobów surowych po peklowaniu (głównie na sucho). Wyrobyprzygotowywane w ten sposób są trwałe, smaczne i nadają się do długoterminowegoprzechowywania. Należy przy tym pamiętać, aby odbywało się to w chłodnym,zaciemnionym i przewiewnym miejscu. Produkty nie powinny stykać się ze sobą,należy je również chronić przed kurzem i światłem.
Wędzenie ciepłe
Tym sposobem wędzi się przede wszystkim wyroby parzone igotowane. Jest to wędzenie w temperaturze od 24 do 60ºC. Przeprowadza się jebez przerw przez ok. 24 godziny, dlatego w pomieszczeniu wędzarniczymtemperatura musi być podtrzymywana przez dodatkowe źródło ogrzewania (np.:elektryczne). Sam proces spalania materiału drzewnego nie wystarcza dozachowania odpowiednich warunków termicznych.

Przygotowanie mięs względem rodzaju zrębków drzewa


Pompka elektryczna z dwoma kanałami i zwiększoną wydajnością
Pompkę można zastosować również w akwarystyce. Idealnie nadaje się do napowietrzania akwariów wodnych.
ID: 909865962

Skontaktuj się

sklep

Na OLX od luty 2015

Jest teraz online!

xxx xxx xxx

Dodane 24 kwietnia 2024

Generator Dymu Do Wędzarni Zadymiarka Wytwornica

Tylko przedmiot

240 zł

do negocjacji

Cena z Przesyłką OLX

Safety Badge

Użytkownik

Lokalizacja

O firmie

Darmowa aplikacja na Twój telefon