Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Garnek żeliwny emaliowany Vancasso, garnek żeliwny 9,3 kwarty z pokrywką, owalny garnek żeliwny z powłoką emaliowaną zapobiegającą przywieraniu do pieczenia chleba
Ten żeliwny garnek żeliwny emaliowany Vancasso o pojemności 9,3 kwarty doskonale nadaje się do dużych potraw. Jest odporny na działanie kwasów i zasad i można go używać do marynowania potraw przed gotowaniem (przygotowywania, gotowania i podawania potraw w tym samym garnku). Bezpieczny do duszenia, gotowania na wolnym ogniu, pieczenia, grillowania i pieczenia na kuchenkach gazowych, elektrycznych, ceramicznych, szklanych i indukcyjnych (z wyłączeniem kuchenek mikrofalowych); nadaje się do piekarnika w temperaturze do 260°C.
Korpus żeliwnego garnka żeliwnego Vancasso wykonany jest z rudy o wysokiej czystości, o jednolitej grubości i równomiernym rozprowadzaniu ciepła. Doskonałe utrzymywanie ciepła sprawia, że potrawy pozostają ciepłe nawet z dala od źródła ciepła przez długi czas. Nie musisz się martwić, że jedzenie wystygnie w oczekiwaniu na przybycie rodziny i przyjaciół. Trzymając garnek żeliwny, używaj rękawic kuchennych lub łapki do garnków; uchwyty mogą się bardzo nagrzać.
Emalia była niegdyś cenniejsza niż złoto i służyła do wypalania ekskluzywnej porcelany rodziny królewskiej. Do czasu wynalezienia przez Francuzów emaliowanych żeliwnych garnków w XX wieku, emalia zaczęła być powszechnie dostępna. Żeliwo holenderskie Vancasso posiada nieprzywierającą, bezpieczną powłokę emaliowaną, która nie zawiera kadmu, ołowiu i jest nietoksyczna nawet w wysokich temperaturach. Jest łatwe w czyszczeniu i nie blaknie.
40 równomiernie rozmieszczonych punktów na pokrywie przyspiesza kondensację odparowanej pary wodnej i równomiernie rozprowadza ją po potrawach. Natomiast inna para wodna płynnie wraca do żeliwnego garnka dzięki specyficznej krzywiźnie. Para wodna krąży i zatrzymuje się wewnątrz naczynia żeliwnego, uwalniając w pełni smak i składniki odżywcze.
Żeliwny garnek żeliwny Vancasso wykorzystuje tradycyjny francuski proces odlewania i kucia płynnego żeliwa w całości, bez łączenia i łatwego do złamania. Po natryskaniu 3 warstw emalii wewnątrz i na zewnątrz, garnek jest podgrzewany do temperatury 760°C przez 30 minut. Kremowe wnętrze ułatwia ocenę stanu potraw, a klasyczny jasnoniebieski kolor rozjaśni Twoją kuchnię.
Ten żeliwny garnek żeliwny emaliowany Vancasso o pojemności 9,3 kwarty doskonale nadaje się do dużych potraw. Jest odporny na działanie kwasów i zasad i można go używać do marynowania potraw przed gotowaniem (przygotowywania, gotowania i podawania potraw w tym samym garnku). Bezpieczny do duszenia, gotowania na wolnym ogniu, pieczenia, grillowania i pieczenia na kuchenkach gazowych, elektrycznych, ceramicznych, szklanych i indukcyjnych (z wyłączeniem kuchenek mikrofalowych); nadaje się do piekarnika w temperaturze do 260°C.
Korpus żeliwnego garnka żeliwnego Vancasso wykonany jest z rudy o wysokiej czystości, o jednolitej grubości i równomiernym rozprowadzaniu ciepła. Doskonałe utrzymywanie ciepła sprawia, że potrawy pozostają ciepłe nawet z dala od źródła ciepła przez długi czas. Nie musisz się martwić, że jedzenie wystygnie w oczekiwaniu na przybycie rodziny i przyjaciół. Trzymając garnek żeliwny, używaj rękawic kuchennych lub łapki do garnków; uchwyty mogą się bardzo nagrzać.
Emalia była niegdyś cenniejsza niż złoto i służyła do wypalania ekskluzywnej porcelany rodziny królewskiej. Do czasu wynalezienia przez Francuzów emaliowanych żeliwnych garnków w XX wieku, emalia zaczęła być powszechnie dostępna. Żeliwo holenderskie Vancasso posiada nieprzywierającą, bezpieczną powłokę emaliowaną, która nie zawiera kadmu, ołowiu i jest nietoksyczna nawet w wysokich temperaturach. Jest łatwe w czyszczeniu i nie blaknie.
40 równomiernie rozmieszczonych punktów na pokrywie przyspiesza kondensację odparowanej pary wodnej i równomiernie rozprowadza ją po potrawach. Natomiast inna para wodna płynnie wraca do żeliwnego garnka dzięki specyficznej krzywiźnie. Para wodna krąży i zatrzymuje się wewnątrz naczynia żeliwnego, uwalniając w pełni smak i składniki odżywcze.
Żeliwny garnek żeliwny Vancasso wykorzystuje tradycyjny francuski proces odlewania i kucia płynnego żeliwa w całości, bez łączenia i łatwego do złamania. Po natryskaniu 3 warstw emalii wewnątrz i na zewnątrz, garnek jest podgrzewany do temperatury 760°C przez 30 minut. Kremowe wnętrze ułatwia ocenę stanu potraw, a klasyczny jasnoniebieski kolor rozjaśni Twoją kuchnię.
ID: 1024608739
xxx xxx xxx
Dodane 03 października 2025
Garnek żeliwny emaliowany Vancasso
Tylko przedmiot
750 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły