Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Kazan (kociołek, szybkowar) afgański 15L
Kazan afgański (kociołek afgański) - to prawdziwy kulinarny cud, który ma wiele zalet. Z jednej strony może być używany jako prosty garnek, z drugiej strony jako Szybkowar. Gotowanie w szybkowarze wytwarza wysokie ciśnienie, co pozwala na szybsze gotowanie. W rezultacie żywność zachowuje ważne witaminy i minerały. Dzięki ścianom o grubości do 1,2 cm Kazan długo pozostaje gorącym. Jest równie odpowiedni zarówno do dań europejskich, takich jak gulasz lub pieczone ziemniaki, jak i azjatyckich, takich jak pilaw. Kazan afgański może być używany zarówno na kuchence (w przypadku indukcji z odpowiednią podkładką (adapterem) do płyty indukcyjnej), jak i na zewnątrz.
Ważne uwagi:
Dopóki para nie wydostanie się całkowicie, pod żadnym pozorem nie próbuj otwierać pokrywy. Możesz nieco przyspieszyć uwalnianie pary, podnosząc nasadki zaworów długim przedmiotem(np. widelcem). Staraj się trzymać rękę jak najdalej od kociołka, aby uchronić się przed poparzeniem. Kociołek powinien być wypełniony maksymalnie 2/3 całkowitej objętości. Nie można go myć w zmywarce i należy go czyścić ręcznie. Kazan nie nadaje się do indukcji bez dodatkowej płyty przejściowej (podkładki, adaptera do płyty indukcyjnej).
Dno kazana nie jest szlifowane. W przypadku stosowania na szklanej płycie ceramicznej nie pchaj jej do przodu i do tyłu. Po ugotowaniu kociołek należy wyczyścić i przechowywać w suchym miejscu.
Pojemność nominalna (podana przez producenta na opakowaniu):15L
Pojemność rzeczywista: 12L
Pojemność robocza: 8 L
Waga: 7 kg
Średnica podstawy: 23 cm
Wysokość całkowita: 470 mm
Średnica: 300 mm
Kazan afgański (kociołek afgański) - to prawdziwy kulinarny cud, który ma wiele zalet. Z jednej strony może być używany jako prosty garnek, z drugiej strony jako Szybkowar. Gotowanie w szybkowarze wytwarza wysokie ciśnienie, co pozwala na szybsze gotowanie. W rezultacie żywność zachowuje ważne witaminy i minerały. Dzięki ścianom o grubości do 1,2 cm Kazan długo pozostaje gorącym. Jest równie odpowiedni zarówno do dań europejskich, takich jak gulasz lub pieczone ziemniaki, jak i azjatyckich, takich jak pilaw. Kazan afgański może być używany zarówno na kuchence (w przypadku indukcji z odpowiednią podkładką (adapterem) do płyty indukcyjnej), jak i na zewnątrz.
Ważne uwagi:
Dopóki para nie wydostanie się całkowicie, pod żadnym pozorem nie próbuj otwierać pokrywy. Możesz nieco przyspieszyć uwalnianie pary, podnosząc nasadki zaworów długim przedmiotem(np. widelcem). Staraj się trzymać rękę jak najdalej od kociołka, aby uchronić się przed poparzeniem. Kociołek powinien być wypełniony maksymalnie 2/3 całkowitej objętości. Nie można go myć w zmywarce i należy go czyścić ręcznie. Kazan nie nadaje się do indukcji bez dodatkowej płyty przejściowej (podkładki, adaptera do płyty indukcyjnej).
Dno kazana nie jest szlifowane. W przypadku stosowania na szklanej płycie ceramicznej nie pchaj jej do przodu i do tyłu. Po ugotowaniu kociołek należy wyczyścić i przechowywać w suchym miejscu.
Pojemność nominalna (podana przez producenta na opakowaniu):15L
Pojemność rzeczywista: 12L
Pojemność robocza: 8 L
Waga: 7 kg
Średnica podstawy: 23 cm
Wysokość całkowita: 470 mm
Średnica: 300 mm
ID: 872012139
xxx xxx xxx
Dodane 08 kwietnia 2024
Garnek Kociołek stojący Raszko Baba 15 l afgański Kazan
Tylko przedmiot
599 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja