Firmowe
Rok wydania: 2022
Okładka: Twarda
Stan: Nowe
Opis
Farina. Kuchnia śródziemnomorska
Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.
Mąka, wino, ryba i oliwa - składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:
• cappuccino kalafiorowe z truflą,
• ravioli z jagnięcym ragù,
• krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,
• chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,
• chłodnik z szyjkami raków,
• krewetki w miodzie z chili,
• homar à la thermidor,
• wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,
• lawendowa panna cotta.
Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.
- Autor: Bartłomiej Kieżun, Monika Turasiewicz
- Wydawnictwo: Znak
- Seria wydawnicza:
- Rok wydania: 2022
- Język:
- Oprawa: twarda
- Liczba stron: 288
- Format: 20.0 x 25.5 cm
- Numer ISBN: 978********8479-1
- Kod paskowy (EAN): 978*****84791
Kuchnię śródziemnomorską można opisać za pomocą zaledwie kilku słów.
Mąka, wino, ryba i oliwa - składniki najlepszej jakości, z których wyczarujesz niezwykłe bogactwo smaków, zapachów i feerię barw.Dzięki tej książce dowiesz się, jak produkty tak proste, że aż wysublimowane, tworzą pomost między cucina povera a couisine gourmound, między włoską trattorią zarządzaną niepodzielnie przez charyzmatyczną włoską mammę a restauracjami prowadzonymi przez wielkich szefów kuchni wykształconych w słynnej Le Cordon Bleu, między lazurowym morzem a rozgrzanym w słońcu gajem oliwnym.
Monika Turasiewicz i Bartek Kieżun zabiorą cię w śródziemnomorską podróż i zaproszą na wystawną ucztę. Skosztujesz potraw, których smaku nie da się zapomnieć. Zachwycą cię:
• cappuccino kalafiorowe z truflą,
• ravioli z jagnięcym ragù,
• krem z kalarepki z pesto z młodego szczawiu,
• chrupiące kwiaty cukinii z salsą z pomidorów i awokado,
• chłodnik z szyjkami raków,
• krewetki w miodzie z chili,
• homar à la thermidor,
• wątróbka drobiowa z pomidorami, wiśniówką i szałwią,
• lawendowa panna cotta.
Z proponowanych trzynastu menu stwórz niezapomniane przyjęcie, zadziw znajomych i rozpieść nawet najbardziej wymagające podniebienia. Poznaj zasady idealnego wine pairingu i dobierz wino, które dopełni twoją ucztę.
- Autor: Bartłomiej Kieżun, Monika Turasiewicz
- Wydawnictwo: Znak
- Seria wydawnicza:
- Rok wydania: 2022
- Język:
- Oprawa: twarda
- Liczba stron: 288
- Format: 20.0 x 25.5 cm
- Numer ISBN: 978********8479-1
- Kod paskowy (EAN): 978*****84791
ID: 1007408039
Dodane 11 lipca 2025
Farina. Kuchnia śródziemnomorska. Znak
Tylko przedmiot
105 zł
do negocjacji
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły