Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Przedmiotem sprzedaży na tej aukcji są 2 litry Enzymu Bołotowa na Koziej Serwatce i Glistniku.
Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Glistniku - 2L - Naturalne Wsparcie dla Twojego Zdrowia
Zakwas Bołotowa jest fermentowanym napojem, który ma na celu oczyszczenie organizmu i wsparcie procesów regeneracyjnych. Przepis na zakwas został stworzony przez Borysa Bołotowa, biologa, chemika i fizyka, który poświęcił ponad 40 lat na badania naukowe.
Nasze Enzymy na Koziej Serwatce i Glistniku to naturalny sposób na wzmocnienie odporności organizmu na wiele schorzeń; regeneracji i oczyszczania powierzchni, na którą trafiają- nie tylko powierzchni skóry, lecz także powierzchnie w organizmie, włącznie z ocznymi, gardłowymi, usznymi, płucnymi, wewnętrznymi powierzchniami całego układu pokarmowego; odbudowę flory bakteryjnej, regenerację i usprawnienie funkcji organów wewnętrznych, poprawę przemiany materii i odchudzanie.
Enzym uruchamia mechanizm samooczyszczenia organizmu z radionuklidów i metali ciężkich, odnawia i wzmacnia florę bakteryjną jelit. Wzmacnia odporność organizmu oraz układ endokrynny. Odbudowuje powierzchnie nabłonkowe żołądka i jelit.
Kozia serwatka i glistnik:
Enzymy powstają w wyniku fermentacji kwasu mlekowego i jaskółczego ziela.
Kozia serwatka, będąca produktem pozostałym po procesie wytwarzania sera koziego, zapewnia bogactwo aminokwasów i witamin, białka oraz składników odżywczych, wspierając regenerację organizmu. Ma korzystny wpływ na procesy trawienne i stan mikroflory jelitowej, co wspiera zdrowie układu pokarmowego.
Glistnik z kolei, rośliny trująca, zawierająca trujące alkaloidy i glikozydy, w połączeniu z kozią serwatką tworzy środowisko przywracające lecznicze właściwości serwatki i staje się rośliną leczniczą. W wyniku fermentacji koziej serwatki i jaskółczego ziela powstaje trudne środowisko, w którym występują trujące alkaloidy- w takim niekorzystnym środowisku są w stanie przeżyć wyłącznie silne bakterie- bakterie mleczne z serwatki koziego mleka. W ten sposób bakterie mleczne powstałe w niekorzystnym dla słabych bakterii środowisku stają się niezwykle lecznicze, a trujące substancje znikają. Te bakterie serwatkowe podczas zażywania wewnętrznego korzystnie wpływają na nasz organizm.
Powstały napój zwiera aminokwasy o niezwykle silnych właściwościach leczniczych, stymulujących wydzielanie insuliny przez trzustkę, a także stymulujących korę nadnerczy do zwiększonego wydzielania adrenaliny i innych hormonów, jak noradrenaliny, hydrokortyzonu, prednizolonu.
Składniki wykorzystywane w Enzymie Bołotowa wpływają na funkcjonowanie organizmu w szerokim zakresie, poprawiają przemianę materii i wzmacniają kuracje odchudzające.
Ze względu na właściwości spożywanie zakwasu Bołotowa może przynieść wiele korzyści zdrowotnych. Serwatka z glistnikiem zawiera żywe bakterie probiotyczne. enzym jest bogaty w prebiotyki, czyli korzystne bakterie, które wspierają zdrową florę jelitową. Te bakterie pomagają w utrzymaniu równowagi mikroflory jelitowej, co ma kluczowe znaczenie dla oczyszczenia organizmu z toksyn, regeneracji jelit i ogólnego zdrowia organizmu. To prozdrowotna mikstura stymulująca pracę układu trawiennego.
Kwas Bołotowa właściwości zdrowotne wykazuje głównie dla układu pokarmowego i metabolizmu człowieka. Reguluje funkcje wątroby i żołądka oraz oczyszcza jelita i poprawia stan flory bakteryjnej. Kwas Bołotowa ma właściwości lecznicze z sukcesem wykorzystywane w wielu schorzeniach, związanych z chorobami autoimmunologicznymi, np. choroba Hashimoto i Gravesa- Basedowa.
Zakwas Bołotowa – na co stosować:
- oczyszczanie organizmu – zakwas Bołotowa wspiera oczyszczanie układu pokarmowego;
- regeneracja organizmu – kwas Bołotowa wspiera naturalne procesy regeneracyjne organizmu;
- wsparcie flory bakteryjnej jelit – balsam Bołotowa wspiera florę bakteryjną jelit, wpływa korzystnie na układ immunologiczny i wzmacnia odporność;
- poprawa metabolizmu – koktajl Bołotowa pomaga w leczeniu chorób układu pokarmowego, wspiera metabolizm i zdrowie jelit;
- wsparcie w leczeniu nowotworów – zakwas Bołotowa pomaga w oczyszczeniu i regeneracji organizmu, przyspieszając procesy zdrowienia;
- właściwości w leczeniu chorób autoimmunologicznych – kwas Bołotowa pomaga w leczeniu takich chorób jak stwardnienie rozsiane, choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa;
Kuracja zalecana od 2 do 3 miesięcy.
Opakowanie: butelki 2 x 1L lub 4 x 0,5L.
Produkt rękodzielniczy, 100% naturalny.
Cytaty z książki Borysa Bołotowa:
„Enzymy na bakteriach mlecznych od dawien dawna stosowane były w celach leczniczych."
"Te bakterie serwatkowe podczas zażywania wewnętrznego korzystnie wpływają na nasz organizm."
"Jeśli weźmiemy serwatkę mleczną, dodamy do niej cukier i zioło, na przykład glistnik jaskółcze ziele (glistnik jest bardzo trującą rośliną), to uzyskamy środowisko, w którym występują trujące alkaloidy. W tym środowisku są w stanie przeżyć wyłącznie silne bakterie. Szczególnie dobrze dają sobie radę z takim niekorzystnym środowiskiem bakterie mleczne z serwatki koziego mleka. Dawno zauważono już, że kozy zjadają ziele glistnika z dużym apetytem. W ten sposób bakterie mleczne powstałe w niekorzystnym dla słabych bakterii środowisku stają się niezwykle lecznicze."
"W ciągu dwóch tygodni powstaną niezwykle silne osobniki bakterii kwasu mlekowego. Produkty ich czynności życiowych mają zdolność do regeneracji i oczyszczania powierzchni, na którą trafiają. Mam na myśli nie tylko powierzchnię skóry, lecz także powierzchnie w organizmie, włącznie z ocznymi, gardłowymi, usznymi, płucnymi, wewnętrznymi powierzchniami całego układu pokarmowego.
Wieloletnie doświadczenie w stosowaniu enzymów ze szczwołu do leczenia chorób skóry i innych powierzchni wykazuje jego wyjątkową wartość.
Udowodniłem, że stosowanie w ciągu tygodnia lub dwóch enzymów ze szczwołu wewnętrznie po pół szklanki 30 minut przed posiłkiem pozwala całkowicie odbudować powierzchnie nabłonkowe zarówno żołądka, jak i całych jelit.
Zauważyłem też, że rzęski nabłonkowe jelit odrzucają coraz więcej metali ciężkich (dotyczy to ołowiu, rtęci, talu, bizmutu i innych metali). Mogły one wcześniej przeniknąć do organizmu w związku z powstawaniem chlorków, które na tych metalach okazują się nierozpuszczalne. Część metali spośród radionuklidów tworzy z sokami żołądkowymi nierozpuszczalne kompleksy, które tkwią w rzęskach nabłonka i równie łatwo zostają odrzucone przy pomocy enzymów ze szczwołu plamistego."
"Sama bakteria kwasu mlekowego jest bardzo wrażliwa na radionuklidy. Jeśli do jej plazmy trafia radionuklid, to komórka ta szybko ginie i osiada na dnie. Sama w sobie siarka enzymatyczna jest nieradiacyjna i z reguły po wysuszeniu jej poziom radionuklidów spada o kilka rzędów wartości, (co najmniej o rząd), poniżej poziomu radiacji tła stosowanej serwatki mlecznej lub ziela glistnika. Oczywiście ziele glistnika, które rośnie na naszym terenie, dysponuje określonym poziomem radiacji, lecz poziom ten jest o wiele wyższy niż poziom radiacji spożywanych przez nas produktów żywnościowych."
"Enzym z glistnika może stosować zarówno człowiek zdrowy, jak i chory. Kasztana sfermentowanego w postaci kwasu również mogą spożywać prawie wszyscy. "
"Bakterie kwasu mlekowego podczas procesu fermentacji przetwarzają rośliny w taki sposób, że całkowicie znikają ślady nie tylko alkaloidów, lecz również glikozydów. Dlatego powstający kwas stanowi zestaw aminokwasów dysponujących niezwykle leczniczymi właściwościami. Aminokwasy te z jednej strony znacznie stymulują wydzielanie insuliny przez trzustkę, a z drugiej strony stymulują korę nadnerczy w celu wzmożenia wydzielania hormonów adrenaliny, prednizolonu, hydrokortyzonu i noradrenaliny.
Oprócz tego kwaśne aminokwasy sprzyjają rozpuszczaniu hydroksyapatytu Ca10(POJ6(OH)2 - minerału gromadzącego się w naczyniach krwionośnych i limfie. Dlatego zaproponowane enzymy nie tylko odmładzają naczynia, uwalniając je od głównych soli, lecz odmładzają też cały organizm, na długo przedłużając życie."
Możliwy odbiór osobisty w Bytomiu po wcześniejszym kontakcie (bez dodatkowych kosztów): 6.0.4.5.4.6.9.9.4.
Zapraszamy do wykorzystania naturalnej mocy glistnika i koziej serwatki dla oczyszczenia organizmu oraz wsparcia jego naturalnych mechanizmów obronnych!
W ofercie także:
- Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Kasztanach
- domowy ocet jabłkowy
- domowy ocet winogronowy
- domowa musztarda z kurkumą
- domowy przecier pomidorowy
- domowe wino ze śliwek, winogron
- syropy (z cytryną) z mniszka lekarskiego, czeremchy, lilaka, czarnego bzu, kurdybanka
- suszone zioła, np. pokrzywa zwyczajna, dziurawiec zwyczajny, bylica piołun, nawłoć, krwawnik, wrotycz, dziewanna, skrzyp polny, glistnik jaskółcze ziele
- suszone grzyby prozdrowotne oraz jadalne: białoporek brzozowy, wrośniak różnobarwny, inne funkcyjne- suszone kapelusze, podgrzybki, prawdziwki, opieńki
- grzybek tybetański
Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Glistniku - 2L - Naturalne Wsparcie dla Twojego Zdrowia
Zakwas Bołotowa jest fermentowanym napojem, który ma na celu oczyszczenie organizmu i wsparcie procesów regeneracyjnych. Przepis na zakwas został stworzony przez Borysa Bołotowa, biologa, chemika i fizyka, który poświęcił ponad 40 lat na badania naukowe.
Nasze Enzymy na Koziej Serwatce i Glistniku to naturalny sposób na wzmocnienie odporności organizmu na wiele schorzeń; regeneracji i oczyszczania powierzchni, na którą trafiają- nie tylko powierzchni skóry, lecz także powierzchnie w organizmie, włącznie z ocznymi, gardłowymi, usznymi, płucnymi, wewnętrznymi powierzchniami całego układu pokarmowego; odbudowę flory bakteryjnej, regenerację i usprawnienie funkcji organów wewnętrznych, poprawę przemiany materii i odchudzanie.
Enzym uruchamia mechanizm samooczyszczenia organizmu z radionuklidów i metali ciężkich, odnawia i wzmacnia florę bakteryjną jelit. Wzmacnia odporność organizmu oraz układ endokrynny. Odbudowuje powierzchnie nabłonkowe żołądka i jelit.
Kozia serwatka i glistnik:
Enzymy powstają w wyniku fermentacji kwasu mlekowego i jaskółczego ziela.
Kozia serwatka, będąca produktem pozostałym po procesie wytwarzania sera koziego, zapewnia bogactwo aminokwasów i witamin, białka oraz składników odżywczych, wspierając regenerację organizmu. Ma korzystny wpływ na procesy trawienne i stan mikroflory jelitowej, co wspiera zdrowie układu pokarmowego.
Glistnik z kolei, rośliny trująca, zawierająca trujące alkaloidy i glikozydy, w połączeniu z kozią serwatką tworzy środowisko przywracające lecznicze właściwości serwatki i staje się rośliną leczniczą. W wyniku fermentacji koziej serwatki i jaskółczego ziela powstaje trudne środowisko, w którym występują trujące alkaloidy- w takim niekorzystnym środowisku są w stanie przeżyć wyłącznie silne bakterie- bakterie mleczne z serwatki koziego mleka. W ten sposób bakterie mleczne powstałe w niekorzystnym dla słabych bakterii środowisku stają się niezwykle lecznicze, a trujące substancje znikają. Te bakterie serwatkowe podczas zażywania wewnętrznego korzystnie wpływają na nasz organizm.
Powstały napój zwiera aminokwasy o niezwykle silnych właściwościach leczniczych, stymulujących wydzielanie insuliny przez trzustkę, a także stymulujących korę nadnerczy do zwiększonego wydzielania adrenaliny i innych hormonów, jak noradrenaliny, hydrokortyzonu, prednizolonu.
Składniki wykorzystywane w Enzymie Bołotowa wpływają na funkcjonowanie organizmu w szerokim zakresie, poprawiają przemianę materii i wzmacniają kuracje odchudzające.
Ze względu na właściwości spożywanie zakwasu Bołotowa może przynieść wiele korzyści zdrowotnych. Serwatka z glistnikiem zawiera żywe bakterie probiotyczne. enzym jest bogaty w prebiotyki, czyli korzystne bakterie, które wspierają zdrową florę jelitową. Te bakterie pomagają w utrzymaniu równowagi mikroflory jelitowej, co ma kluczowe znaczenie dla oczyszczenia organizmu z toksyn, regeneracji jelit i ogólnego zdrowia organizmu. To prozdrowotna mikstura stymulująca pracę układu trawiennego.
Kwas Bołotowa właściwości zdrowotne wykazuje głównie dla układu pokarmowego i metabolizmu człowieka. Reguluje funkcje wątroby i żołądka oraz oczyszcza jelita i poprawia stan flory bakteryjnej. Kwas Bołotowa ma właściwości lecznicze z sukcesem wykorzystywane w wielu schorzeniach, związanych z chorobami autoimmunologicznymi, np. choroba Hashimoto i Gravesa- Basedowa.
Zakwas Bołotowa – na co stosować:
- oczyszczanie organizmu – zakwas Bołotowa wspiera oczyszczanie układu pokarmowego;
- regeneracja organizmu – kwas Bołotowa wspiera naturalne procesy regeneracyjne organizmu;
- wsparcie flory bakteryjnej jelit – balsam Bołotowa wspiera florę bakteryjną jelit, wpływa korzystnie na układ immunologiczny i wzmacnia odporność;
- poprawa metabolizmu – koktajl Bołotowa pomaga w leczeniu chorób układu pokarmowego, wspiera metabolizm i zdrowie jelit;
- wsparcie w leczeniu nowotworów – zakwas Bołotowa pomaga w oczyszczeniu i regeneracji organizmu, przyspieszając procesy zdrowienia;
- właściwości w leczeniu chorób autoimmunologicznych – kwas Bołotowa pomaga w leczeniu takich chorób jak stwardnienie rozsiane, choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa;
Kuracja zalecana od 2 do 3 miesięcy.
Opakowanie: butelki 2 x 1L lub 4 x 0,5L.
Produkt rękodzielniczy, 100% naturalny.
Cytaty z książki Borysa Bołotowa:
„Enzymy na bakteriach mlecznych od dawien dawna stosowane były w celach leczniczych."
"Te bakterie serwatkowe podczas zażywania wewnętrznego korzystnie wpływają na nasz organizm."
"Jeśli weźmiemy serwatkę mleczną, dodamy do niej cukier i zioło, na przykład glistnik jaskółcze ziele (glistnik jest bardzo trującą rośliną), to uzyskamy środowisko, w którym występują trujące alkaloidy. W tym środowisku są w stanie przeżyć wyłącznie silne bakterie. Szczególnie dobrze dają sobie radę z takim niekorzystnym środowiskiem bakterie mleczne z serwatki koziego mleka. Dawno zauważono już, że kozy zjadają ziele glistnika z dużym apetytem. W ten sposób bakterie mleczne powstałe w niekorzystnym dla słabych bakterii środowisku stają się niezwykle lecznicze."
"W ciągu dwóch tygodni powstaną niezwykle silne osobniki bakterii kwasu mlekowego. Produkty ich czynności życiowych mają zdolność do regeneracji i oczyszczania powierzchni, na którą trafiają. Mam na myśli nie tylko powierzchnię skóry, lecz także powierzchnie w organizmie, włącznie z ocznymi, gardłowymi, usznymi, płucnymi, wewnętrznymi powierzchniami całego układu pokarmowego.
Wieloletnie doświadczenie w stosowaniu enzymów ze szczwołu do leczenia chorób skóry i innych powierzchni wykazuje jego wyjątkową wartość.
Udowodniłem, że stosowanie w ciągu tygodnia lub dwóch enzymów ze szczwołu wewnętrznie po pół szklanki 30 minut przed posiłkiem pozwala całkowicie odbudować powierzchnie nabłonkowe zarówno żołądka, jak i całych jelit.
Zauważyłem też, że rzęski nabłonkowe jelit odrzucają coraz więcej metali ciężkich (dotyczy to ołowiu, rtęci, talu, bizmutu i innych metali). Mogły one wcześniej przeniknąć do organizmu w związku z powstawaniem chlorków, które na tych metalach okazują się nierozpuszczalne. Część metali spośród radionuklidów tworzy z sokami żołądkowymi nierozpuszczalne kompleksy, które tkwią w rzęskach nabłonka i równie łatwo zostają odrzucone przy pomocy enzymów ze szczwołu plamistego."
"Sama bakteria kwasu mlekowego jest bardzo wrażliwa na radionuklidy. Jeśli do jej plazmy trafia radionuklid, to komórka ta szybko ginie i osiada na dnie. Sama w sobie siarka enzymatyczna jest nieradiacyjna i z reguły po wysuszeniu jej poziom radionuklidów spada o kilka rzędów wartości, (co najmniej o rząd), poniżej poziomu radiacji tła stosowanej serwatki mlecznej lub ziela glistnika. Oczywiście ziele glistnika, które rośnie na naszym terenie, dysponuje określonym poziomem radiacji, lecz poziom ten jest o wiele wyższy niż poziom radiacji spożywanych przez nas produktów żywnościowych."
"Enzym z glistnika może stosować zarówno człowiek zdrowy, jak i chory. Kasztana sfermentowanego w postaci kwasu również mogą spożywać prawie wszyscy. "
"Bakterie kwasu mlekowego podczas procesu fermentacji przetwarzają rośliny w taki sposób, że całkowicie znikają ślady nie tylko alkaloidów, lecz również glikozydów. Dlatego powstający kwas stanowi zestaw aminokwasów dysponujących niezwykle leczniczymi właściwościami. Aminokwasy te z jednej strony znacznie stymulują wydzielanie insuliny przez trzustkę, a z drugiej strony stymulują korę nadnerczy w celu wzmożenia wydzielania hormonów adrenaliny, prednizolonu, hydrokortyzonu i noradrenaliny.
Oprócz tego kwaśne aminokwasy sprzyjają rozpuszczaniu hydroksyapatytu Ca10(POJ6(OH)2 - minerału gromadzącego się w naczyniach krwionośnych i limfie. Dlatego zaproponowane enzymy nie tylko odmładzają naczynia, uwalniając je od głównych soli, lecz odmładzają też cały organizm, na długo przedłużając życie."
Możliwy odbiór osobisty w Bytomiu po wcześniejszym kontakcie (bez dodatkowych kosztów): 6.0.4.5.4.6.9.9.4.
Zapraszamy do wykorzystania naturalnej mocy glistnika i koziej serwatki dla oczyszczenia organizmu oraz wsparcia jego naturalnych mechanizmów obronnych!
W ofercie także:
- Enzymy Bołotowa na Koziej Serwatce i Kasztanach
- domowy ocet jabłkowy
- domowy ocet winogronowy
- domowa musztarda z kurkumą
- domowy przecier pomidorowy
- domowe wino ze śliwek, winogron
- syropy (z cytryną) z mniszka lekarskiego, czeremchy, lilaka, czarnego bzu, kurdybanka
- suszone zioła, np. pokrzywa zwyczajna, dziurawiec zwyczajny, bylica piołun, nawłoć, krwawnik, wrotycz, dziewanna, skrzyp polny, glistnik jaskółcze ziele
- suszone grzyby prozdrowotne oraz jadalne: białoporek brzozowy, wrośniak różnobarwny, inne funkcyjne- suszone kapelusze, podgrzybki, prawdziwki, opieńki
- grzybek tybetański
ID: 975765994
xxx xxx xxx
Dodane 22 lipca 2025
Enzymy Bołotowa Kwas na Koziej Serwatce i Glistniku - 2L
Tylko przedmiot
132 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły