Prywatne
Stan: Nowe
Opis
Enzym (zakwas) Bołotowa – domowy wyrób spożywczy 500 ml
Sprzedam domowy enzym (zakwas) Bołotowa – wyrób spożywczy, nie jest lekiem ani suplementem.
Skład: pasteryzowana kozia serwatka, ziele glistnika jaskółczego, śmietana, cukier (do fermentacji). Bez alkoholu i konserwantów.
Produkt przygotowywany w małych partiach, butelka zawiera 500 ml
Produkt może wykazywać naturalną fermentację – przesądy i osady świadczą o autentyczności.
Cechy produktu:
Tradycyjnie stosowany jako dodatek do napojów — w tradycji kojarzony z uczuciem odnowienia i wsparciem procesu trawiennego ([turn0search0]).
Naturalny i roślinny wyrób spożywczy, bez sztucznych dodatków.
Składniki i ich rola:
Kozia serwatka – zawiera białka, minerały i naturalne bakterie fermentacyjne wspierające przemiany w organizmie..
Ziele glistnika jaskółczego – bogate w alkaloidy, garbniki i enzymy, tradycyjnie używane w fermentacji – według B. Bołotowa łączy enzymy z serwatką .
Śmietana – źródło kultur mleczarskich potrzebnych do fermentacji.
Cukier – substrat do fermentacji, zużywany przez bakterie, co sprzyja naturalnemu procesowi enzymatycznemu.
Tradycyjne zastosowanie
Uznawany w praktyce B. Bołotowa za produkt wspierający uczucie odnowy wewnętrznej, wspomagający trawienie i procesy oczyszczające organizmu .
Tradycyjnie stosowany, aby wspierać komfort układu pokarmowego oraz mikroflorę jelitową dzięki naturalnej fermentacji.
Przeciwwskazania
Zaleca się ostrożność lub konsultację z lekarzem/farmaceutą w przypadku:
uczulenia na białka mleka koziego lub glistnik jaskółczy,
cukrzycy – produkt zawiera cukier,
ciąży i karmienia piersią – brak danych,
chorób immunologicznych (np. białaczka, jaskra) – zgodnie z informacjami producentów.
dzieci poniżej 40 kg masy ciała – zgodnie z niektórymi zaleceniami producentów .
Dawkowanie i okres kuracji:
1. Faza wprowadzająca:
-przez pierwsze trzy dni: 25 ml 3 x dziennie,30 min. przed posiłkami
- kolejne trzy dni:50 ml 3 x dziennie 30 minut przed posiłkiem
2. Faza intensywna (14 dni): 100 ml 3 x dziennie,30 minut przed posiłkiem
3. Faza podtrzymująca (30 dni): 100 ml raz dziennie przed posiłkiem.
Po tej pełnej kuracji należy zrobić przerwę .
Notka prawna:
Tradycyjny wyrób roślinny. Informacje wynikają z wiedzy zielarskiej i tradycji — produkt nie jest lekiem ani suplementem diety. W przypadku chorób, ciąży, karmienia piersią lub przyjmowania leków, rekomenduję konsultację z lekarzem lub farmaceutą.
Sprzedam domowy enzym (zakwas) Bołotowa – wyrób spożywczy, nie jest lekiem ani suplementem.
Skład: pasteryzowana kozia serwatka, ziele glistnika jaskółczego, śmietana, cukier (do fermentacji). Bez alkoholu i konserwantów.
Produkt przygotowywany w małych partiach, butelka zawiera 500 ml
Produkt może wykazywać naturalną fermentację – przesądy i osady świadczą o autentyczności.
Cechy produktu:
Tradycyjnie stosowany jako dodatek do napojów — w tradycji kojarzony z uczuciem odnowienia i wsparciem procesu trawiennego ([turn0search0]).
Naturalny i roślinny wyrób spożywczy, bez sztucznych dodatków.
Składniki i ich rola:
Kozia serwatka – zawiera białka, minerały i naturalne bakterie fermentacyjne wspierające przemiany w organizmie..
Ziele glistnika jaskółczego – bogate w alkaloidy, garbniki i enzymy, tradycyjnie używane w fermentacji – według B. Bołotowa łączy enzymy z serwatką .
Śmietana – źródło kultur mleczarskich potrzebnych do fermentacji.
Cukier – substrat do fermentacji, zużywany przez bakterie, co sprzyja naturalnemu procesowi enzymatycznemu.
Tradycyjne zastosowanie
Uznawany w praktyce B. Bołotowa za produkt wspierający uczucie odnowy wewnętrznej, wspomagający trawienie i procesy oczyszczające organizmu .
Tradycyjnie stosowany, aby wspierać komfort układu pokarmowego oraz mikroflorę jelitową dzięki naturalnej fermentacji.
Przeciwwskazania
Zaleca się ostrożność lub konsultację z lekarzem/farmaceutą w przypadku:
uczulenia na białka mleka koziego lub glistnik jaskółczy,
cukrzycy – produkt zawiera cukier,
ciąży i karmienia piersią – brak danych,
chorób immunologicznych (np. białaczka, jaskra) – zgodnie z informacjami producentów.
dzieci poniżej 40 kg masy ciała – zgodnie z niektórymi zaleceniami producentów .
Dawkowanie i okres kuracji:
1. Faza wprowadzająca:
-przez pierwsze trzy dni: 25 ml 3 x dziennie,30 min. przed posiłkami
- kolejne trzy dni:50 ml 3 x dziennie 30 minut przed posiłkiem
2. Faza intensywna (14 dni): 100 ml 3 x dziennie,30 minut przed posiłkiem
3. Faza podtrzymująca (30 dni): 100 ml raz dziennie przed posiłkiem.
Po tej pełnej kuracji należy zrobić przerwę .
Notka prawna:
Tradycyjny wyrób roślinny. Informacje wynikają z wiedzy zielarskiej i tradycji — produkt nie jest lekiem ani suplementem diety. W przypadku chorób, ciąży, karmienia piersią lub przyjmowania leków, rekomenduję konsultację z lekarzem lub farmaceutą.
ID: 1011433589
xxx xxx xxx
Dodane 31 lipca 2025
Enzym Bołotowa 500 ml.
Tylko przedmiot
30 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły