Firmowe
Opis
BROWIN DROŻDŻE WINIARSKIE SUSZONE ENOVINI BAYA 7 g WYSOKA JAKOŚĆ
Aktywne, suszone drożdże winiarskie Enovini® BAYA - do win białych i różowych - 18% na 10-35 L nastawu, 7g - idealne do "restartu" fermentacji.
Najważniejsze cechy produktu:
Niezastąpione w winiarstwie - Enovini® BAYA to specjalnie wyselekcjonowany szczep szklachetnych drożdży klasy premium. Pozwala na wykonanie we własnym domu zarówno win białych, jak i różowych.
Szybka i stabilna fermentacja - szlachetne, suszone drożdże zawarte w Enovini® BAYA idealnie sprawdzą się nawet w trudnych warunkach. Wykorzystać możesz je także do "restartu" fermentacji.
Na 10-35 L - jedno opakowanie Enovini® BAYA o gramaturze 7 g wystarczy na przygotowanie, aż do 35 L aromatycznego domowego wina, którym zachwycać się będzie Twoja cała rodzina!
Proste w użyciu - drożdże są niezwykle proste w użyciu, zakres temperatur do fermentacji to 8-32°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć nawet 18%!
Enovini® BAYA, czyli cenione "bayanusy", to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży, pozwalający uzyskać wino o intensywnym aromacie owoców, bogatym smaku oraz doskonałej klarowności. Zapewniają szybką, wydajną i stabilną fermentację w bardzo szerokim zakresie temperatur i nawet w trudnych warunkach.
Idealnie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych właściwości.
Produkt niezwykle prosty w użyciu. Jedno opakowanie 7g wystarcza na wykonanie od 10 do 35 L nastawu. Drożdże są kriofilne i pracują w niskich temperaturach (od 8°C). Są więc idealne do fermentacji w czasie chłodnych pór roku, w piwnicach, a zakres temperatur fermentacji to 8-32°C, z możliwością osiągnięcia nawet 18% alkoholu!
BROWIN DROŻDŻE WINIARSKIE SUSZONE ENOVINI BAYA 7 g
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga!
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: z witaminą B1, Kombi Vita.
partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.
mozliwosc zakupu roznej ilosci
Aktywne, suszone drożdże winiarskie Enovini® BAYA - do win białych i różowych - 18% na 10-35 L nastawu, 7g - idealne do "restartu" fermentacji.
Najważniejsze cechy produktu:
Niezastąpione w winiarstwie - Enovini® BAYA to specjalnie wyselekcjonowany szczep szklachetnych drożdży klasy premium. Pozwala na wykonanie we własnym domu zarówno win białych, jak i różowych.
Szybka i stabilna fermentacja - szlachetne, suszone drożdże zawarte w Enovini® BAYA idealnie sprawdzą się nawet w trudnych warunkach. Wykorzystać możesz je także do "restartu" fermentacji.
Na 10-35 L - jedno opakowanie Enovini® BAYA o gramaturze 7 g wystarczy na przygotowanie, aż do 35 L aromatycznego domowego wina, którym zachwycać się będzie Twoja cała rodzina!
Proste w użyciu - drożdże są niezwykle proste w użyciu, zakres temperatur do fermentacji to 8-32°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć nawet 18%!
Enovini® BAYA, czyli cenione "bayanusy", to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży, pozwalający uzyskać wino o intensywnym aromacie owoców, bogatym smaku oraz doskonałej klarowności. Zapewniają szybką, wydajną i stabilną fermentację w bardzo szerokim zakresie temperatur i nawet w trudnych warunkach.
Idealnie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych właściwości.
Produkt niezwykle prosty w użyciu. Jedno opakowanie 7g wystarcza na wykonanie od 10 do 35 L nastawu. Drożdże są kriofilne i pracują w niskich temperaturach (od 8°C). Są więc idealne do fermentacji w czasie chłodnych pór roku, w piwnicach, a zakres temperatur fermentacji to 8-32°C, z możliwością osiągnięcia nawet 18% alkoholu!
BROWIN DROŻDŻE WINIARSKIE SUSZONE ENOVINI BAYA 7 g
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Uwaga!
Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji wskazane jest dodanie Pożywki: z witaminą B1, Kombi Vita.
partii na zgrzewie. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.
mozliwosc zakupu roznej ilosci
ID: 1013881625
xxx xxx xxx
Dodane 15 września 2025
Drożdże winiarskie Enovini Baya 7 g BROWIN
Tylko przedmiot
6,99 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym

Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły