Firmowe
Stan: Nowe
Opis
PuriFERM XXL to specjalnie wyselekcjonowane, bardzo mocne aktywne drożdże przeznaczone do fermentacji dużych nastawów. PuriFERM XXL fermentują do 18% alkoholu.
Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację, drożdże, pożywkę, witaminy i mikroelementy.
Opakowanie wystarcza na przefermentowanie 100 litrów zacieru cukrowego.
Optymalna temperatura fermentacji zależy od użytej ilości cukru, najlepiej sprawdza się temperatura pokojowa około 25°C.
Drożdże gorzelniane PuriFERM XXL to popularne drożdże do szybkiego przerobu cukrówek:
przefermentują 25 kg cukru w 4-6 dni do 14%
przefermentują 28 kg glukozy w 4-6 dni do 14%
Skład:
drożdże
pożywka
witaminy
mikroelementy.
Waga netto: 350 g
Instrukcja:
Rozpuścić 25 kg cukru lub 28 kg glukozy w 40 litrach gorącej wody, przelać do pojemnika fermentacyjnego
Dopełnić ciepłą wodą do łącznej objętości 100 litrów
Do zacieru o temperaturze 25°C wsypać całą zawartość torebki i dobrze wymieszać
Optymalna temperatura fermentacji 21-29°C.
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu.
Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Drożdże gorzelnicze PuriFerm XXL 350 g EAN (GTIN) 50*****315008
Uwaga: ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację, drożdże, pożywkę, witaminy i mikroelementy.
Opakowanie wystarcza na przefermentowanie 100 litrów zacieru cukrowego.
Optymalna temperatura fermentacji zależy od użytej ilości cukru, najlepiej sprawdza się temperatura pokojowa około 25°C.
Drożdże gorzelniane PuriFERM XXL to popularne drożdże do szybkiego przerobu cukrówek:
przefermentują 25 kg cukru w 4-6 dni do 14%
przefermentują 28 kg glukozy w 4-6 dni do 14%
Skład:
drożdże
pożywka
witaminy
mikroelementy.
Waga netto: 350 g
Instrukcja:
Rozpuścić 25 kg cukru lub 28 kg glukozy w 40 litrach gorącej wody, przelać do pojemnika fermentacyjnego
Dopełnić ciepłą wodą do łącznej objętości 100 litrów
Do zacieru o temperaturze 25°C wsypać całą zawartość torebki i dobrze wymieszać
Optymalna temperatura fermentacji 21-29°C.
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu.
Drożdże należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Drożdże gorzelnicze PuriFerm XXL 350 g EAN (GTIN) 50*****315008
Uwaga: ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
ID: 956065244
xxx xxx xxx
Dodane 27 lipca 2025
Drożdże gorzelnicze PuriFERM XXL 100L Turbo
Tylko przedmiot
20 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły