Prywatne
Rok wydania: 2016
Stan: Nowe
Gatunek: Kryminał
Opis
Cena okładkowa 34,90
Oprawa miękka
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.
Od wydawcy:
Hillenbrand udowadnia, że wbrew przypuszczeniom dwie sztuki - kulinariów i zbrodni - są sobie bardzo bliskie. Łączy je styl i paleta doznań, które równo mocno potrafią wyzwolić żądzę, niepewność, zaintrygowanie. Na talerzu, poza zmyślnie przygotowanym daniem i śmiercią, autor serwuje dużą porcję dowcipu.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Oprawa miękka
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.
Od wydawcy:
Hillenbrand udowadnia, że wbrew przypuszczeniom dwie sztuki - kulinariów i zbrodni - są sobie bardzo bliskie. Łączy je styl i paleta doznań, które równo mocno potrafią wyzwolić żądzę, niepewność, zaintrygowanie. Na talerzu, poza zmyślnie przygotowanym daniem i śmiercią, autor serwuje dużą porcję dowcipu.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
ID: 843898303
xxx xxx xxx
Dodane 18 kwietnia 2024
Czerwone złoto. Xawier Kieffer tom 2. Tom Hillenbrand
Tylko przedmiot
19,90 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja