Prywatne
Opis
Chleb trwały pytlowy do odświeżenia
1. Metoda tradycyjna wodna
Chleb w opakowaniach foliowych (folia zewnętrzna i wewnętrzna) zaurzyć w gorącej wodzie (około 90°C), na okres około 30 minut (bez szczelnego zamknięcia kotła). Nastepnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu chleb wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach poddawać porcjowaniu.
2. Metoda przy wykorzystaniu pieca konwekcyjno-parowego
Usuwamy z chleba pierwszą (zewnętrzną) folię, wstawiamy chleb do pieca nagrzanego do temperatury 100°C na czas 30 min. Po tym czasie wyjąć chleb z pieca i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyjąć chleb z folii wewnętrznej i po 20 min. poddać porcjowaniu.
3. Metoda chemiczna (podgrzewacz bezpłomieniowy)
Chleb w podwójnych foliach umieszczamy w podgrzewaczu, który zalewamy wodą. Następuje reakcja chemiczna uwalniająca wysoką temperaturę. . Kolejne czynności wykonać jak w powyższych metodach.
4. Metoda przy wykorzystaniu kuchenki mikrofalowej
Chleb po usunięciu zewnętrznej folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 900 W na czas 3 - 4 minuty. Następnie zdjąć folię wewnętrzną i po ostygnięciu poddać porcjowaniu.
Składniki: mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 750, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki ziemniaczane, tłuszcz, drożdże, sól.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 804 kJ/191 kcal; tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; węglowodany 36,2 g, w tym cukry 2,3 g; błonnik 3,3 g; białko 3,2 g; sól 0,5 g.
Masa netto: 700 g
Wyprodukowano w Polsce.
Cena za 12 sztuk (jeden karton).
Najlepsze do 15.05.2026
1. Metoda tradycyjna wodna
Chleb w opakowaniach foliowych (folia zewnętrzna i wewnętrzna) zaurzyć w gorącej wodzie (około 90°C), na okres około 30 minut (bez szczelnego zamknięcia kotła). Nastepnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu chleb wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach poddawać porcjowaniu.
2. Metoda przy wykorzystaniu pieca konwekcyjno-parowego
Usuwamy z chleba pierwszą (zewnętrzną) folię, wstawiamy chleb do pieca nagrzanego do temperatury 100°C na czas 30 min. Po tym czasie wyjąć chleb z pieca i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyjąć chleb z folii wewnętrznej i po 20 min. poddać porcjowaniu.
3. Metoda chemiczna (podgrzewacz bezpłomieniowy)
Chleb w podwójnych foliach umieszczamy w podgrzewaczu, który zalewamy wodą. Następuje reakcja chemiczna uwalniająca wysoką temperaturę. . Kolejne czynności wykonać jak w powyższych metodach.
4. Metoda przy wykorzystaniu kuchenki mikrofalowej
Chleb po usunięciu zewnętrznej folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 900 W na czas 3 - 4 minuty. Następnie zdjąć folię wewnętrzną i po ostygnięciu poddać porcjowaniu.
Składniki: mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 750, woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki ziemniaczane, tłuszcz, drożdże, sól.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 804 kJ/191 kcal; tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; węglowodany 36,2 g, w tym cukry 2,3 g; błonnik 3,3 g; białko 3,2 g; sól 0,5 g.
Masa netto: 700 g
Wyprodukowano w Polsce.
Cena za 12 sztuk (jeden karton).
Najlepsze do 15.05.2026
ID: 1032905316
xxx xxx xxx
Dodane 18 października 2025
Chleb trwały pytlowy 700g 12 sztuk. 15.05.2026
Tylko przedmiot
50 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły