Prywatne
Opis
Borowik/prawdziwek żółty/seledyn II klasa 250g
Wspaniały dodatek do dań z podlaskich lasów
Jedzenie grzybów korzystnie wpływa na układ nerwowy, koncentrację i ogólne działanie mózgu. Prawdziwki zalecane są osobom chorującym na cukrzycę. Te niskokaloryczne grzyby dostarczają organizmowi fosfor, żelazo, magnez, potas i witaminy z grupy B. Borowiki są też źródłem białka i soli mineralnych
Dane:
Kraj pochodzenia: Polska, podlaskie
Suszone w temperaturze do 40*C
Opakowanie jest opakowaniem transportowym. Zaleca się przechowywać w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu.
Moczenie grzybów w wodzie:
Grzyby myjemy w letniej wodzie, przekładamy je do garnka, zalewamy letnią wodą, tak by przykryła grzyby i moczymy przez kilka godzin, muszą zmięknąć i napęcznieć. Wodę, w której moczyły się suszone grzyby, przecedzamy, by pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń – drobinek piasku czy resztek leśnej ściółki. Przelewamy ją do garnka, dodajemy miękkie grzyby i gotujemy.
Moczenie grzybów w mleku: Zalanie grzybów mlekiem to sposób z kuchni staropolskiej, niektóre przepisy mówią też, że mleko należy delikatnie osolić. Grzyby suszone moczymy przez 4-5 godzin, dzięki temu będą aromatyczne i smakować będą jak świeże. Po wymoczeniu grzyby przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż będą miękkie.
Atest numer: KK/SUSZ/002/11/2024
Certyfikat grzyboznawcy nr 2389
W ofercie posiadam grzyby w całości oraz mielony proszek.
Zachęcam do zakupu innych grzybów oraz owoców suszonych!
Wspaniały dodatek do dań z podlaskich lasów
Jedzenie grzybów korzystnie wpływa na układ nerwowy, koncentrację i ogólne działanie mózgu. Prawdziwki zalecane są osobom chorującym na cukrzycę. Te niskokaloryczne grzyby dostarczają organizmowi fosfor, żelazo, magnez, potas i witaminy z grupy B. Borowiki są też źródłem białka i soli mineralnych
Dane:
Kraj pochodzenia: Polska, podlaskie
Suszone w temperaturze do 40*C
Opakowanie jest opakowaniem transportowym. Zaleca się przechowywać w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu.
Moczenie grzybów w wodzie:
Grzyby myjemy w letniej wodzie, przekładamy je do garnka, zalewamy letnią wodą, tak by przykryła grzyby i moczymy przez kilka godzin, muszą zmięknąć i napęcznieć. Wodę, w której moczyły się suszone grzyby, przecedzamy, by pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń – drobinek piasku czy resztek leśnej ściółki. Przelewamy ją do garnka, dodajemy miękkie grzyby i gotujemy.
Moczenie grzybów w mleku: Zalanie grzybów mlekiem to sposób z kuchni staropolskiej, niektóre przepisy mówią też, że mleko należy delikatnie osolić. Grzyby suszone moczymy przez 4-5 godzin, dzięki temu będą aromatyczne i smakować będą jak świeże. Po wymoczeniu grzyby przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż będą miękkie.
Atest numer: KK/SUSZ/002/11/2024
Certyfikat grzyboznawcy nr 2389
W ofercie posiadam grzyby w całości oraz mielony proszek.
Zachęcam do zakupu innych grzybów oraz owoców suszonych!
ID: 953022146
xxx xxx xxx
Dodane 12 listopada 2025
Borowik żółty seledynowy grzyby suszone 250g
Tylko przedmiot
80 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły