Firmowe
Rok wydania: 2025
Stan: Nowe
Opis
Sprzedaż wyłącznie wysyłkowa za pośrednictwem bezpiecznych przesyłek OLX.
Oferujemy tylko nowe produkty – każdy z nich ma już maksymalny rabat, dlatego ceny są ostateczne i nie podlegają negocjacji.
Brak możliwości odbioru osobistego.
Potrzebujesz kilka rzeczy z naszych ogłoszeń? Napisz do nas!
Zbierzemy wszystko i wyślemy w jednej paczce
Masz problem ze znalezieniem innych naszych ofert w sklepie, ponieważ na OLX obowiązuje limit 1000 ogłoszeń?
To żaden problem! Wystarczy, że:
Zmienisz lokalizację na Długołęka, Dolnośląskie
W wyszukiwarce ustawisz:
• Firma
• Nowe
• Kategoria: Książki
Dzięki temu powinny wyświetlać się wyłącznie nasze ogłoszenia i z łatwością znajdziesz interesujące Cię pozycje!
Szukasz produktów z drugiej ręki? Odwiedź naszą stronę www.kulturawraca.pl i odkryj unikalne przedmioty z historią!
Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego
- Autor: Jan Fiedurek
- Wydawnictwo: UMCS Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
- Rok wydania: 2025
- Oprawa: miękka
- Liczba stron: 312
- Numer ISBN: 978-83-227-9861-4
- Kod paskowy (EAN): 9788322798614
Wiele leków pochodzenia roślinnego ma długą historię stosowania w tradycyjnej medycynie, czego dowodem są zioła, ekstrakty roślinne i olejki eteryczne. Żywność, jak i leki pochodzenia roślinnego mają również istotny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie. Ważne jest świadome i zrównoważone podejście do ich spożywania lub stosowania, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i ewentualnych reakcji organizmu.Dostępne opracowania naukowe i popularnonaukowe powielają wiele błędnych stereotypów dotyczących związków odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia. Nie znajdują one jednak potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości.
Treść monografii Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia, mające na celu przybliżenie studentom wiedzy z zakresu leków pochodzenia naturalnego o aktywności antywirusowej, antybakteryjnej przeciwgrzybowej oraz prozdrowotne składniki żywności, istotne w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Omówiono także nowości z zakresu m.in: kuchni molekularnej, nutrigenomiki oraz relacji pomiędzy zmianami żywieniowymi a chorobami nowotworowymi. Obecna monografia, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych opracowań w języku polskim.
Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, ale będzie cenną lekturą także dla osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia Czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień.
Od Autorów
Oferujemy tylko nowe produkty – każdy z nich ma już maksymalny rabat, dlatego ceny są ostateczne i nie podlegają negocjacji.
Brak możliwości odbioru osobistego.
Potrzebujesz kilka rzeczy z naszych ogłoszeń? Napisz do nas!
Zbierzemy wszystko i wyślemy w jednej paczce
Masz problem ze znalezieniem innych naszych ofert w sklepie, ponieważ na OLX obowiązuje limit 1000 ogłoszeń?
To żaden problem! Wystarczy, że:
Zmienisz lokalizację na Długołęka, Dolnośląskie
W wyszukiwarce ustawisz:
• Firma
• Nowe
• Kategoria: Książki
Dzięki temu powinny wyświetlać się wyłącznie nasze ogłoszenia i z łatwością znajdziesz interesujące Cię pozycje!
Szukasz produktów z drugiej ręki? Odwiedź naszą stronę www.kulturawraca.pl i odkryj unikalne przedmioty z historią!
Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego
- Autor: Jan Fiedurek
- Wydawnictwo: UMCS Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
- Rok wydania: 2025
- Oprawa: miękka
- Liczba stron: 312
- Numer ISBN: 978-83-227-9861-4
- Kod paskowy (EAN): 9788322798614
Wiele leków pochodzenia roślinnego ma długą historię stosowania w tradycyjnej medycynie, czego dowodem są zioła, ekstrakty roślinne i olejki eteryczne. Żywność, jak i leki pochodzenia roślinnego mają również istotny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie. Ważne jest świadome i zrównoważone podejście do ich spożywania lub stosowania, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i ewentualnych reakcji organizmu.Dostępne opracowania naukowe i popularnonaukowe powielają wiele błędnych stereotypów dotyczących związków odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia. Nie znajdują one jednak potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości.
Treść monografii Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia, mające na celu przybliżenie studentom wiedzy z zakresu leków pochodzenia naturalnego o aktywności antywirusowej, antybakteryjnej przeciwgrzybowej oraz prozdrowotne składniki żywności, istotne w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Omówiono także nowości z zakresu m.in: kuchni molekularnej, nutrigenomiki oraz relacji pomiędzy zmianami żywieniowymi a chorobami nowotworowymi. Obecna monografia, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych opracowań w języku polskim.
Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, ale będzie cenną lekturą także dla osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia Czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień.
Od Autorów
ID: 1014535894
Skontaktuj się
xxx xxx xxx
Dodane 16 października 2025
Aspekty Zdrowotne Składników Żywności Pochodzenia Roślinnego
Tylko przedmiot
44,99 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet OchronnyZakup od przedsiębiorcy
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły
Zwróć przedmiot do 14 dni od jego otrzymania przy zakupie od przedsiębiorcy. Skontaktuj się bezpośrednio ze sprzedającym, żeby zorganizować zwrot przedmiotu. Szczegóły