Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Dwustanowiskowe urządzenie do badania liczby opadania.
Nie wymaga osobnego chłodzenia jak inne tańsze aparaty.
APARAT POSIADA WBUDOWANĄ CHŁODNICĘ!!
Urządzenie do oznaczania liczby opadania Typ PCP-7 firmy ZT pozwala na określanie liczby opadania czyli aktywności enzymatycznej alfa amylazy decydującej o jakości zboża i mąki, szczególnie żytniej i pszennej.
Wyposażone jest w programator aktualnych danych i odczyt programu.
Zasada oznaczania polega na skleikowaniu wodnej zawiesiny mąki w probówce reakcyjnej umieszczonej we wrzącej łaźni wodnej i pomiarze stopnia upłynnienia kleiku pod wpływem - amylazy. Liczba opadania zbóż i przetworów jest miernikiem aktywności enzymu alfa-amylazy, która w ziarnach prawidłowo dojrzałych i zebranych w suchych warunkach występuje w niewielkich ilościach. W warunkach podwyższonej wilgotności zbóż powyżej 15%, szczególnie przy zbiorach w niesprzyjających warunkach atmosferycznych, występuje uaktywnienie alfa amylazy powodującej groźne w skutkach uszkodzenie skrobi. Ciasto z takich mąk nabiera niekorzystnych właściwości fizykochemicznych, nie gwarantujących otrzymania dobrego pieczywa. Stąd też znajomość stopnia uszkodzenia zbóż i ich przetworów pozwala na inną kwalifikację i przeznaczenie zbóż np.
• na cele paszowe
• możliwość sporządzenie mieszanek, tj. zbóż uszkodzonych z nieuszkodzonymi przez alfa amylazę
• opracowanie indywidualnych procesów technologicznych z dodatkiem „polepszaczy”, by uniknąć nieoczekiwanych strat
Dostosowane do wymogów międzynarodowych wg norm
AACC/No. 56-81B, ICC/No. 107/1, ISO/DIS 3093.
Nie wymaga osobnego chłodzenia jak inne tańsze aparaty.
APARAT POSIADA WBUDOWANĄ CHŁODNICĘ!!
Urządzenie do oznaczania liczby opadania Typ PCP-7 firmy ZT pozwala na określanie liczby opadania czyli aktywności enzymatycznej alfa amylazy decydującej o jakości zboża i mąki, szczególnie żytniej i pszennej.
Wyposażone jest w programator aktualnych danych i odczyt programu.
Zasada oznaczania polega na skleikowaniu wodnej zawiesiny mąki w probówce reakcyjnej umieszczonej we wrzącej łaźni wodnej i pomiarze stopnia upłynnienia kleiku pod wpływem - amylazy. Liczba opadania zbóż i przetworów jest miernikiem aktywności enzymu alfa-amylazy, która w ziarnach prawidłowo dojrzałych i zebranych w suchych warunkach występuje w niewielkich ilościach. W warunkach podwyższonej wilgotności zbóż powyżej 15%, szczególnie przy zbiorach w niesprzyjających warunkach atmosferycznych, występuje uaktywnienie alfa amylazy powodującej groźne w skutkach uszkodzenie skrobi. Ciasto z takich mąk nabiera niekorzystnych właściwości fizykochemicznych, nie gwarantujących otrzymania dobrego pieczywa. Stąd też znajomość stopnia uszkodzenia zbóż i ich przetworów pozwala na inną kwalifikację i przeznaczenie zbóż np.
• na cele paszowe
• możliwość sporządzenie mieszanek, tj. zbóż uszkodzonych z nieuszkodzonymi przez alfa amylazę
• opracowanie indywidualnych procesów technologicznych z dodatkiem „polepszaczy”, by uniknąć nieoczekiwanych strat
Dostosowane do wymogów międzynarodowych wg norm
AACC/No. 56-81B, ICC/No. 107/1, ISO/DIS 3093.
ID: 855752038
Skontaktuj się
GrainTech
Na OLX od maj 2016
Ostatnio online w dniu 18 czerwca 2024
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 24 maja 2024
Aparat do badania liczby opadania PCP-7
29 900 zł
O ogłoszeniodawcy
GrainTech
Na OLX od maj 2016
Ostatnio online w dniu 18 czerwca 2024
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja