Prywatne
Rok wydania: 2021
Okładka: Miękka
Stan: Nowe
Rodzaj: Szkoły zawodowe
Opis
PEWNY START. AKTYWNI ZAWODOWO - POMOC W NABYWANIU KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH UCZNIOM ZE SPECJALNYMI POTRZEBAMI EDUKACYJNYMI
Pewny start. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Karty pracy, które są przeznaczone dla uczniów ze SPE, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
W każdej części jest 80 kart pracy.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowymi zagadnieniami związanymi z gastronomią.
Część 1:
- wybrane zawody w branży,
higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni,
- jednostki miary stosowane w kuchni,
przelicznik kuchenny.
Tematyka kart:
środki spożywcze, surowce,
produkty i półprodukty,
potrawy i posiłki,
metody konserwowania żywności,
etapy obróbki wstępnej żywności,
etapy obróbki cieplnej.
Część 2:
- podstawowy sprzęt kuchenny (jego budowa i obsługa),
- różne rodzaje napojów i ciast oraz sposoby ich przygotowania.
Tematyka kart:
drobny sprzęt kuchenny,
instrukcje parzenia herbaty i kawy,
przyrządzanie kanapek,
mąka – jej rodzaje i zastosowanie,
techniki zarabiania ciasta,
przepisy kulinarne
Część 3:
- sztuka garnirowania i carvingu,
- techniki sporządzania zup, dań głównych, sałatek, surówek, deserów.
Tematyka kart:
zdobienie potraw,
ozdoby z warzyw i owoców,
zupy i sosy,
przekąski, sałatki i surówki,
mięsa,
desery.
Publikacje nowe.
Pewny start. Aktywni zawodowo. Zajęcia kulinarne. Karty pracy, które są przeznaczone dla uczniów ze SPE, szczególnie z niepełnosprawnością intelektualną.
W każdej części jest 80 kart pracy.
Celem publikacji jest zapoznanie uczniów z podstawowymi zagadnieniami związanymi z gastronomią.
Część 1:
- wybrane zawody w branży,
higiena i zasady bezpieczeństwa pracy w kuchni,
- jednostki miary stosowane w kuchni,
przelicznik kuchenny.
Tematyka kart:
środki spożywcze, surowce,
produkty i półprodukty,
potrawy i posiłki,
metody konserwowania żywności,
etapy obróbki wstępnej żywności,
etapy obróbki cieplnej.
Część 2:
- podstawowy sprzęt kuchenny (jego budowa i obsługa),
- różne rodzaje napojów i ciast oraz sposoby ich przygotowania.
Tematyka kart:
drobny sprzęt kuchenny,
instrukcje parzenia herbaty i kawy,
przyrządzanie kanapek,
mąka – jej rodzaje i zastosowanie,
techniki zarabiania ciasta,
przepisy kulinarne
Część 3:
- sztuka garnirowania i carvingu,
- techniki sporządzania zup, dań głównych, sałatek, surówek, deserów.
Tematyka kart:
zdobienie potraw,
ozdoby z warzyw i owoców,
zupy i sosy,
przekąski, sałatki i surówki,
mięsa,
desery.
Publikacje nowe.
ID: 837139102
xxx xxx xxx
Dodane 25 kwietnia 2024
Aktywni zawodowo. PWN. Zajęcia kulinarne komplet kart pracy
Tylko przedmiot
105 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja