Wiadomości
Dodaj ogłoszenie
  1. Strona główna
  2. Muzyka i Edukacja
  3. Książki
  4. Książki naukowe
  5. Książki naukowe - Pomorskie
  6. Książki naukowe - Gdańsk
  7. Książki naukowe - Aniołki
PromujOdśwież
  • Prywatne

  • Stan: Nowe

Opis

Żywność fermentowana i probiotyczna
Autor: Michael Dietz
oprawa: oprawa: broszurowa
podtytuł: Samodzielna fermentacja mlekowa: trwale, smacznie i zdrowo
format: 206x149 mm
język: polski
liczba stron: 124
rok wydania: 2023

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem. Trwale, smacznie, zdrowo.
ID: 893387826

Skontaktuj się

daniel

Na OLX od maj 2018

Ostatnio online w dniu 02 maja 2024

Dodane 25 kwietnia 2024

a Żywność fermentowana i probiotyczna Autor: Michael Dietz

33 zł

Użytkownik

Lokalizacja

Darmowa aplikacja na Twój telefon