Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Opakowanie 400g
Smaki do wyboru
Pomarańczowy
Truskawka
UWAGA
Przed wybraniem opcji wysyłki OLX proszę o kontakt w celu potwierdzenia dostępności produktu i wyboru wersji smakowej inaczej wyślemy losowo wybrany
Jeśli chcesz zakupić więcej niż jeden produkt z wysyłką OLX to możemy wystawić osobne ogłoszenie z tymi produktami
Wysyłka OLX lub odbiór osobisty
-Sklep Best Supplements
-42-209 Częstochowa
-Ul. Warszawska 320
-Pod klubem strefa fitness
Płatność kartą lub gotówką
OPIS PRODUKTU
Intensywnie trenujesz, a Twoja aktywność fizyczna ukierunkowana jest tylko na określone cele? A może po prostu szukasz kompleksowego produktu, którego poszczególne składniki mają znaczenie dla układu ruchu? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie idealną propozycję! W naszej ofercie znajdziesz produkt, który jest odpowiedzią na potrzeby większości z nas. Pamiętaj, że układ kostno-stawowy to podpora i ochrona naszego organizmu. Warto mieć to zawsze na uwadze. FLEX PAK to kompleksowa formuła, której składniki aktywne idealnie się ze sobą komponują
Kolagen (zwłaszcza typu I i II) to najważniejsze strukturalne i funkcjonalne składniki macierzy zewnątrzkomórkowej ścięgien, więzadeł i chrząstki. Zmiany ilościowe i jakościowe w strukturze macierzy (np. zmniejszona zawartość kolagenu) są wykrywane przez komórki specyficzne tkankowo, co powoduje stymulację procesów anabolicznych i katabolicznych w celu regulacji fizjologicznego składu makrocząsteczek macierzy zewnątrzkomórkowej1
Hydrolizowany kolagen to forma kolagenu zwana również hydrolizatem kolagenu. Hydrolizaty kolagenu są intensywnie przetwarzane w celu rozbicia dużych cząsteczek kolagenu na mniejsze fragmenty w celu zwiększenia wchłaniania. Aby wytworzyć zhydrolizowany kolagen, kolagen zostaje poddany denaturacji, a następnie hydrolizie, w wyniku czego powstają peptydy kolagenowe o bardzo niskiej masie cząsteczkowej. Te peptydy kolagenowe o niższej masie cząsteczkowej mogą być łatwiej wchłaniane w jelicie cienkim, teoretycznie zwiększając prawdopodobieństwo ich dostarczenia do innych obszarów ciała, w tym stawów2
Najbardziej rozpowszechnionymi aminokwasami w kolagenie jest glicyna oraz prolina lub jej pochodna, hydroksyprolina. Prolina i hydroksyprolina łącznie stanowią ok. 23% zawartości aminokwasów w cząsteczce kolagenu. Spośród zapasów hydroksyproliny w organizmie około 99,8% znajduje się w kolagenie, co sprawia, że testy tego aminokwasu są przydatne jako marker całkowitej ilości kolagenu. Zarówno prolina, jak i hydroksyprolina są niezbędne dla biosyntezy, struktury i siły kolagenu3. Jeśli chodzi o witaminę C, to również odgrywa ona rolę w syntezie kolagenu. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, skóry, ale też naczyń krwionośnych, dziąseł i zębów4
Glukozamina to rozpuszczalny w wodzie aminokwas monosacharydowy i jeden z najliczniejszych monosacharydów w ludzkim organizmie. Występuje w dużych ilościach w chrząstce stawowej, będąc składnikiem glikozaminoglikanów w macierzy chrząstki, a także w płynie maziowym. Siarczan chondroityny również zaliczany jest do glikozaminoglikanów i również jest głównym składnikiem macierzy zewnątrzkomórkowej chrząstki stawowej. Odgrywa główną rolę w tworzeniu znacznego ciśnienia osmotycznego, które rozszerza macierz i powoduje napięcie sieci kolagenowej. Zapewnia chrząstce wytrzymałość i elastyczność, dzięki czemu może wytrzymać naprężenia rozciągające w różnych warunkach obciążenia5. MSM, czyli metylosulfonylometan jest organiczną formą siarki, która odgrywa ważną rolę w wielu narządach i układach organizmu. Bierze udział w różnych procesach fizjologicznych, w tym m. in. w syntezie kolagenu i kwasu hialuronowego6.
Dodatek wapnia, magnezu i witaminy B6
Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Z kolei witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Zalecane spożycie
Zmieszać 1 porcję (20 g) z 250 ml wody. Stosować raz dziennie, najlepiej na 30 min. przed posiłkiem
Porcja:
20 g
Ilość porcji w opakowaniu :
20
Opakowanie:
400g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa na
20 g % RWS*
Kolagen
10000 mg
L-prolina
400 mg
Metylosulfonylometan
300 mg
Siarczan glukozaminy 2 KCl
300 mg
w tym glukozamina
177 mg
Siarczan chondroityny
300 mg
Wapń
182 mg 23%
Witamina C
100 mg 125%
Magnez
56mg 15%
Kwas hialuronowy
21 mg
Witamina B6
5 mg 357%
Składniki (dla smaku fruit punch): hydrolizat kolagenu typu I SOLUGEL®, maltodekstryna, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), aromaty, wapń (sole wapniowe kwasu ortofosforowego), magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego), L-prolina, metylosulfonylometan (MSM), siarczan glukozaminy 2 KCl, siarczan chondroityny, witamina C (kwas L-askorbinowy), koncentrat soku buraczanego w proszku (dla zabarwienia), hialuronian sodu, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), substancja słodząca (sukraloza). Skład może się różnić w zależności od smaku produktu. Może zawierać niezamierzoną obecność pochodnych mleka, soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzechów ziemnych i innych orzechów
Smaki do wyboru
Pomarańczowy
Truskawka
UWAGA
Przed wybraniem opcji wysyłki OLX proszę o kontakt w celu potwierdzenia dostępności produktu i wyboru wersji smakowej inaczej wyślemy losowo wybrany
Jeśli chcesz zakupić więcej niż jeden produkt z wysyłką OLX to możemy wystawić osobne ogłoszenie z tymi produktami
Wysyłka OLX lub odbiór osobisty
-Sklep Best Supplements
-42-209 Częstochowa
-Ul. Warszawska 320
-Pod klubem strefa fitness
Płatność kartą lub gotówką
OPIS PRODUKTU
Intensywnie trenujesz, a Twoja aktywność fizyczna ukierunkowana jest tylko na określone cele? A może po prostu szukasz kompleksowego produktu, którego poszczególne składniki mają znaczenie dla układu ruchu? Jeśli tak, to mamy dla Ciebie idealną propozycję! W naszej ofercie znajdziesz produkt, który jest odpowiedzią na potrzeby większości z nas. Pamiętaj, że układ kostno-stawowy to podpora i ochrona naszego organizmu. Warto mieć to zawsze na uwadze. FLEX PAK to kompleksowa formuła, której składniki aktywne idealnie się ze sobą komponują
Kolagen (zwłaszcza typu I i II) to najważniejsze strukturalne i funkcjonalne składniki macierzy zewnątrzkomórkowej ścięgien, więzadeł i chrząstki. Zmiany ilościowe i jakościowe w strukturze macierzy (np. zmniejszona zawartość kolagenu) są wykrywane przez komórki specyficzne tkankowo, co powoduje stymulację procesów anabolicznych i katabolicznych w celu regulacji fizjologicznego składu makrocząsteczek macierzy zewnątrzkomórkowej1
Hydrolizowany kolagen to forma kolagenu zwana również hydrolizatem kolagenu. Hydrolizaty kolagenu są intensywnie przetwarzane w celu rozbicia dużych cząsteczek kolagenu na mniejsze fragmenty w celu zwiększenia wchłaniania. Aby wytworzyć zhydrolizowany kolagen, kolagen zostaje poddany denaturacji, a następnie hydrolizie, w wyniku czego powstają peptydy kolagenowe o bardzo niskiej masie cząsteczkowej. Te peptydy kolagenowe o niższej masie cząsteczkowej mogą być łatwiej wchłaniane w jelicie cienkim, teoretycznie zwiększając prawdopodobieństwo ich dostarczenia do innych obszarów ciała, w tym stawów2
Najbardziej rozpowszechnionymi aminokwasami w kolagenie jest glicyna oraz prolina lub jej pochodna, hydroksyprolina. Prolina i hydroksyprolina łącznie stanowią ok. 23% zawartości aminokwasów w cząsteczce kolagenu. Spośród zapasów hydroksyproliny w organizmie około 99,8% znajduje się w kolagenie, co sprawia, że testy tego aminokwasu są przydatne jako marker całkowitej ilości kolagenu. Zarówno prolina, jak i hydroksyprolina są niezbędne dla biosyntezy, struktury i siły kolagenu3. Jeśli chodzi o witaminę C, to również odgrywa ona rolę w syntezie kolagenu. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, skóry, ale też naczyń krwionośnych, dziąseł i zębów4
Glukozamina to rozpuszczalny w wodzie aminokwas monosacharydowy i jeden z najliczniejszych monosacharydów w ludzkim organizmie. Występuje w dużych ilościach w chrząstce stawowej, będąc składnikiem glikozaminoglikanów w macierzy chrząstki, a także w płynie maziowym. Siarczan chondroityny również zaliczany jest do glikozaminoglikanów i również jest głównym składnikiem macierzy zewnątrzkomórkowej chrząstki stawowej. Odgrywa główną rolę w tworzeniu znacznego ciśnienia osmotycznego, które rozszerza macierz i powoduje napięcie sieci kolagenowej. Zapewnia chrząstce wytrzymałość i elastyczność, dzięki czemu może wytrzymać naprężenia rozciągające w różnych warunkach obciążenia5. MSM, czyli metylosulfonylometan jest organiczną formą siarki, która odgrywa ważną rolę w wielu narządach i układach organizmu. Bierze udział w różnych procesach fizjologicznych, w tym m. in. w syntezie kolagenu i kwasu hialuronowego6.
Dodatek wapnia, magnezu i witaminy B6
Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Z kolei witamina B6 przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu oraz do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Zalecane spożycie
Zmieszać 1 porcję (20 g) z 250 ml wody. Stosować raz dziennie, najlepiej na 30 min. przed posiłkiem
Porcja:
20 g
Ilość porcji w opakowaniu :
20
Opakowanie:
400g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa na
20 g % RWS*
Kolagen
10000 mg
L-prolina
400 mg
Metylosulfonylometan
300 mg
Siarczan glukozaminy 2 KCl
300 mg
w tym glukozamina
177 mg
Siarczan chondroityny
300 mg
Wapń
182 mg 23%
Witamina C
100 mg 125%
Magnez
56mg 15%
Kwas hialuronowy
21 mg
Witamina B6
5 mg 357%
Składniki (dla smaku fruit punch): hydrolizat kolagenu typu I SOLUGEL®, maltodekstryna, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), aromaty, wapń (sole wapniowe kwasu ortofosforowego), magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego), L-prolina, metylosulfonylometan (MSM), siarczan glukozaminy 2 KCl, siarczan chondroityny, witamina C (kwas L-askorbinowy), koncentrat soku buraczanego w proszku (dla zabarwienia), hialuronian sodu, witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), substancja słodząca (sukraloza). Skład może się różnić w zależności od smaku produktu. Może zawierać niezamierzoną obecność pochodnych mleka, soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzechów ziemnych i innych orzechów
ID: 781784236
xxx xxx xxx