Prywatne
Opis
Możliwy odbiór osobisty na terenie Gdańska
Olej z nasion czarnuszki siewnej powstaje z wyselekcjonowanych ziaren tej rośliny, dzięki czemu w ręce naszych klientów trafia wysokiej jakości wyrób. Nasz olej czarnuszkowy zawsze tłoczymy na świeżo – w momencie złożenia zamówienia przez klienta. Do jego produkcji wykorzystujemy prasy ślimakowe i wypracowaną przez metodę, która pozwala zachować najlepsze walory czarnuszki. Temperatura tłoczenia nigdy nie przekracza 38 stopni C. Olej z czarnuszki tłoczony na zimno jest w pełni naturalny – nierafinowany i niefiltrowany – dzięki czemu zachowane zostają wszystkie cenne składniki znajdujące się w nasionach.
Olej tłoczony na zimno z czarnuszki wyróżnia się doskonałymi właściwościami zdrowotnymi i może być stosowany na alergię (np. różnego rodzaju schorzenia skórne), poza tym będzie znakomity na wątrobę czy cholesterol. Olej z czarnuszki słynie ze swoich właściwości wzmacniających odporność.
Smak oleju z czarnuszki tłoczonego na zimno.
Smak oleju z czarnuszki tłoczonego na zimno jest ostry, aromatyczny i korzenny. Choć jego intensywność zależy od partii ziarna, prawie zawsze pozostawia charakterystyczne szczypanie w gardle. Dla niektórych olej jest nie do połknięcia, a jeszcze inni delektują się tym smakiem.
Kolor oleju z czarnuszki tłoczonego na zimno
Olej z czarnuszki w zależności od partii ziaren, może różnić się kolorem, smakiem i mętnością. Może być czarny, ciemnozielony albo jasny czy słomkowy. W zależności od partii nasion olej z czarnuszki opada mniej lub bardziej intensywnie. Im bardziej czarnuszka „osiądzie” tym bardziej będzie przejrzysta i jaśniejsza. I odwrotnie – gdy proces sedymentacji jest leniwy kolor czarnuszki będzie ciemniejszy i mętniejszy. W obydwu przypadkach uzyskany produkt jest całkowicie pełnowartościowy.
Olej z czarnuszki – zastosowanie
Olej z czarnuszki tłoczny na zimno przeznaczony jest do spożycia wyłącznie na surowo. Oznacza to, że nie należy poddawać go obróbce cieplnej. Nie używamy go do smażenia, podgrzewania czy gotowania potraw.
• dodawaj do jogurtu
• skrop nim zupę krem
• polej nim sałatkę lub przekąskę
• w pysznych szotach – z miodem, kwaśnym sokiem i owocowym syropem
• olej z czarnuszki należy spożywać wyłącznie na zimno. Podgrzany olej traci swoje dobroczynne właściwości.
• olej z czarnuszki może być stosowany w kosmetyce, jako maska do twarzy oraz do pielęgnacji włosów
Olej z czarnuszki nadaje się dla dorosłych, ale także dla dzieci. Jednakże nie zaleca się stosowania oleju u kobiet w ciąży, a także dzieciom poniżej 1. roku życia. Należy pić go na surowo. Osoby dorosłe powinny spożywać 1 łyżeczkę oleju z czarnuszki 2 razy dziennie (przed posiłkiem), a dzieci 1/4 łyżeczki 2 razy dziennie. Można popić go wodą.
Olej z nasion czarnuszki siewnej powstaje z wyselekcjonowanych ziaren tej rośliny, dzięki czemu w ręce naszych klientów trafia wysokiej jakości wyrób. Nasz olej czarnuszkowy zawsze tłoczymy na świeżo – w momencie złożenia zamówienia przez klienta. Do jego produkcji wykorzystujemy prasy ślimakowe i wypracowaną przez metodę, która pozwala zachować najlepsze walory czarnuszki. Temperatura tłoczenia nigdy nie przekracza 38 stopni C. Olej z czarnuszki tłoczony na zimno jest w pełni naturalny – nierafinowany i niefiltrowany – dzięki czemu zachowane zostają wszystkie cenne składniki znajdujące się w nasionach.
Olej tłoczony na zimno z czarnuszki wyróżnia się doskonałymi właściwościami zdrowotnymi i może być stosowany na alergię (np. różnego rodzaju schorzenia skórne), poza tym będzie znakomity na wątrobę czy cholesterol. Olej z czarnuszki słynie ze swoich właściwości wzmacniających odporność.
Smak oleju z czarnuszki tłoczonego na zimno.
Smak oleju z czarnuszki tłoczonego na zimno jest ostry, aromatyczny i korzenny. Choć jego intensywność zależy od partii ziarna, prawie zawsze pozostawia charakterystyczne szczypanie w gardle. Dla niektórych olej jest nie do połknięcia, a jeszcze inni delektują się tym smakiem.
Kolor oleju z czarnuszki tłoczonego na zimno
Olej z czarnuszki w zależności od partii ziaren, może różnić się kolorem, smakiem i mętnością. Może być czarny, ciemnozielony albo jasny czy słomkowy. W zależności od partii nasion olej z czarnuszki opada mniej lub bardziej intensywnie. Im bardziej czarnuszka „osiądzie” tym bardziej będzie przejrzysta i jaśniejsza. I odwrotnie – gdy proces sedymentacji jest leniwy kolor czarnuszki będzie ciemniejszy i mętniejszy. W obydwu przypadkach uzyskany produkt jest całkowicie pełnowartościowy.
Olej z czarnuszki – zastosowanie
Olej z czarnuszki tłoczny na zimno przeznaczony jest do spożycia wyłącznie na surowo. Oznacza to, że nie należy poddawać go obróbce cieplnej. Nie używamy go do smażenia, podgrzewania czy gotowania potraw.
• dodawaj do jogurtu
• skrop nim zupę krem
• polej nim sałatkę lub przekąskę
• w pysznych szotach – z miodem, kwaśnym sokiem i owocowym syropem
• olej z czarnuszki należy spożywać wyłącznie na zimno. Podgrzany olej traci swoje dobroczynne właściwości.
• olej z czarnuszki może być stosowany w kosmetyce, jako maska do twarzy oraz do pielęgnacji włosów
Olej z czarnuszki nadaje się dla dorosłych, ale także dla dzieci. Jednakże nie zaleca się stosowania oleju u kobiet w ciąży, a także dzieciom poniżej 1. roku życia. Należy pić go na surowo. Osoby dorosłe powinny spożywać 1 łyżeczkę oleju z czarnuszki 2 razy dziennie (przed posiłkiem), a dzieci 1/4 łyżeczki 2 razy dziennie. Można popić go wodą.
ID: 1038166330
xxx xxx xxx
Dodane Dzisiaj o 07:18
Olej z czarnuszki 0.5L/0.25L
Tylko przedmiot
95 zł
Przedmiot z Pakietem Ochronnym
Lokalizacja
Zwroty
Pakiet Ochronny
Zwróć przedmiot, jeśli jest uszkodzony lub niezgodny z opisem. Zgłoś problem do 24 h od otrzymania przedmiotu. Szczegóły