Prywatne
Rok wydania: 1983
Stan: Używane
Opis
Część I - 257 s. Część II - 295 s. Część III - 254 s. Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
Stan bardzo dobry, czyste i zadbane
Stan bardzo dobry, czyste i zadbane
ID: 901307438
Skontaktuj się
Marcin
Na OLX od wrzesień 2011
Ostatnio online w dniu 12 czerwca 2024
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
xxx xxx xxx
Dodane 28 maja 2024
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.
45 zł
O ogłoszeniodawcy
Marcin
Na OLX od wrzesień 2011
Ostatnio online w dniu 12 czerwca 2024
Wszystkie oceny są weryfikowane. Mogą je wystawiać tylko osoby, które kupiły przedmiot z Przesyłką OLX.
Lokalizacja